אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"לשחקנים מקומיים כמו פימי יש יותר הזדמנויות בשוק הנוכחי" אשר טופילסקי במשרדי הקרן, החודש | צילום: תומי הרפז

מגזין

"לשחקנים מקומיים כמו פימי יש יותר הזדמנויות בשוק הנוכחי"

לילך אשר טופילסקי מקרן ההשקעות פימי מתארת את האסטרטגיה של אחת הקרנות הגדולות בארץ ולא מתגעגעת להיות מספר אחת

26.02.2024, 07:00 | עירית אבישר


"כל הזמן שואלים אותי 'מה עושים', כי יש כרגע אי־ודאות גדולה. אני חושבת שלמרות אי־הוודאות חשוב לדעת מה מתכננים לעשות ובו בזמן להיות קשובים ופתוחים לשינויים", כך אומרת לילך אשר טופילסקי, שותפה בכירה בקרן ההשקעות פימי, מקרנות ההשקעה הישראליות הוותיקות והגדולות ביותר. בתפקידה הנוכחי מלווה אשר טופילסקי חלק מהחברות שקרן פימי משקיעה בהן, ומכהנת בין היתר כיו"ר קמהדע, עמל ומעבר, רימוני תעשיות, אליקים בן ארי וקבוצת 1G.

לכל כתבות המגזין לחצו כאן

מה מצב ההשקעות בעקבות המלחמה, יש יותר הזדמנויות או קיפאון?

"זה תלוי בתעשייה ובסגמנט הספציפי, יש חברות שנפגעות מהמצב, יש שפחות מושפעות, ויש שאפילו מרוויחות מהמצב. מה שכן, אפשר להגיד באופן רוחבי זה שבוודאי לא רואים משקיעים זרים, חלק נכבד מהם עצר את החשיבה שלהם על השקעה בישראל. לכן לשחקנים מקומיים יש יותר הזדמנויות בשוק הנוכחי".

אז יהיו לך יותר הזדמנויות לקדם השקעות?

"יש מעט חברות מתאימות מבחינתי, אבל אני חושבת שבחודשים הקרובים יהיו יותר הזדמנויות רלוונטיות".

אילו סקטורים היום מעניינים יותר להשקעה?

"קודם כל הסקטור הביטחוני. פימי תמיד אהבה להיות בו ובשנים האחרונות גם הרחיבה את הפורטפוליו שלה. לא רק בישראל, בכל העולם התחום הזה מקבל דחיפה משמעותית. אנחנו מאוד מאמינים בתחום הפארמה, ויש חמש חברות שאנחנו משקיעים בהן בתחום. זה מגיע יחד עם ההזדקנות של האוכלוסייה, הצורך במוצרים ובפתרונות בתחומים האלה וההתפתחות הטכנולוגית".

בתקופה האחרונה פימי עושה יותר אקזיטים מהשקעות חדשות, זו אסטרטגיה או תגובה למצב השוק?

"אנחנו עושים גם וגם. אלה הליכים שהבשילו במשך כמה חודשים והחלו לפני המלחמה".

המלחמה לא שיבשה לכם את התוכניות?

"רוב החברות שלנו ממשיכות כרגיל, ובדצמבר אישרנו תוכניות עבודה ל־2024. ההשפעה היתה היכן שהיו תהליכים מול שחקנים אסטרטגיים בינלאומיים. השחקנים הגלובליים יושבים כרגע על הגדר, מחכים לראות מה קורה בישראל. לא קל להם לקבל היום החלטה להשקיע בחברה שהייצור וההנהלה שלה נמצאים בישראל".

אתם בדרך כלל עושים עסקאות כשיש בלעדיות במשא ומתן ולא משתתפים במכרזי מדינה. אין פה איזשהו פספוס?

"זו תפיסה מאוד נכונה עבורנו. זה לא אומר שאין גם עסקאות טובות לחלק מהמשתתפים במכרזים האלה, אבל יש גם את עניין העלות־תועלת של הזמן שמוקדש לטיפול במכרזים. בנוסף, אתה יכול לגלות שעשית עבודה טובה בתמחור, אבל מישהו הציע מחיר גבוה יותר, כי הוא שחקן מסוג אחר, ולא אסטרטגי ופחות ממונף כמונו. לעומת זאת, כשיש בלעדיות סיכויי ההתממשות של העסקה יותר גבוהים".

קודם לכן היית מנכ"לית דיסקונט. המעבר למקום שבו את לא מספר אחת יותר קשה או יותר קל?

"מנכ"ל מנהל מערכת שלמה, שכולה יושבת על כתפיו, בעיקר באופרציה גדולה ומורכבת כמו בנק. מצד שני, בגוף כמו פימי, כל אחד מהשותפים הוא למעשה בעל בית של החברות שלו, מוביל אותן, הוא מלווה את המנכ"ל ואת ההנהלה ועוזר להם להתפתח ולפתח מנועי צמיחה. לכן זה מאוד שונה ואי אפשר להשוות. אני מאוד אוהבת את הפוזיציה הנוכחית של להשביח את החברות האלה ולהשפיע עליהן".

את לא מתגעגעת לבנק? היו לך שם כוח והשפעה ברמת המשק כולו.

"אני מתגעגעת לאנשים ובהחלט חושבת שמנכ"ל בנק הוא תפקיד נהדר עם הרבה מאוד השפעה על המשק. אבל כל דבר בזמנו. אני מאוד שמחה על התפקיד שעשיתי בדיסקונט, ומאוד שלמה עם איפה שאני היום".

תגיות