אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות גוגל ומיקרוסופט: גם ביידו הסינית תשיק מתחרה ל-ChatGPT מטה חברת ביידו בבייג'ינג. מובילה בקרב על ה-AI | צילום: Nikkei

בעקבות גוגל ומיקרוסופט: גם ביידו הסינית תשיק מתחרה ל-ChatGPT

ענקית הטכנולוגיה, שקיבלה לאחרונה אישור להפעיל מוניות רובוטיות בבייג'ינג, הודיעה כי בקרוב היא תשיק את הצ'טבוט החכם "ארני בוט". לאחר ההכרזה זינקה מניית החברה, השואפת לכבוש את תחום ה-AI בסין, ב-15%

07.02.2023, 15:30 | רפאל קאהאן

ענקית האינטרנט הסינית ביידו (Baidu), שנחשבת למקבילה של גוגל בסין, הודיעה הלילה (ג') על השקה קרובה של שירות AI מקביל ל-ChatGPT עליו היא עובדת כבר כמה שנים, המכונה Ernie Bot. ההכרזה של ביידו הגיעה שעות ספורות לאחר זו של גוגל אמש. בדיוק כמו גוגל, גם היא צפויה להוסיף אותו למנוע החיפוש שלה ולהשיקו בסביבות מרץ הקרוב.

ארני בוט הוא גם סוג של בינה מלאכותית גנרטיבית, כלומר כזו שמייצרת תשובות כתובות לשאילתות המשתמשים. לא ברור אם הבינה המלאכותית של ביידו מסוגלת לדייק בתשובות שלה, אבל אפשר לצאת מנקודת הנחה שהיא לא תספק תשובות שאינן לרוחה של המפלגה הקומוניסטית. מניות החברה זינקו בבורסת הונג קונג ביותר מ-15% לאחר ההודעה.

ביידו אינה חדשה לחלוטין בתחום ה-AI. למעשה חברות סיניות פיתחו טכנולוגיות בתחום הרבה לפני חברות מערביות, אבל לרוב הן שימשו בעיקר לזיהוי פנים, למעקב ולשיפור טכנולוגיות נהיגה אוטונומית לרכבים. ביידו נחשבת למקרטעת לעומת חברותיה לביג טק הסיני - עליבאבא, טנסנט ובייטדאנס (בעלת טיקטוק): היא לא הצליחה לתפוס בזמן את מהפכת המובייל, ואיבדה חלק ניכר מהשוק לחברות פרסום ומדיה חברתית.

בינה מלאכותית היא התחום העיקרי שבו היא מובילה על מתחרותיה הודות למיזם המכוניות האוטונומיות שלה. מנכ''ל החברה רובין לי ציין בישיבת דירקטוריון בדצמבר את ChatGPT כדוגמה לטכנולוגיה שתאפשר לה להכות את המתחרות, כך לפי דיווח של סוכנות בלומברג. בשנה שעברה היא אף השיקה מנוע AI להפקת תמונות כמו Stable Diffusion.

את השירות היא כינתה ERNIE-ViLG, ועל פי נסיינים מערביים המנוע הפיק דימויים ותמונות בצורה מאוד מרשימה והתמודד עם תכנים סיניים בצורה הרבה יותר מוצלחת מהמנועים המערביים המקבילים - מה שמדגיש עד כמה הטיה תרבותית באימון של רשתות נוירונים חשובה לאיכות התוצרים המופקים. בדיקה של MIT Review גם מצאה שהוא נמנע מייצור תמונות מתכנים שבסין נחשבים "רגישים פוליטית".

בדצמבר שעבר ביידו קיבלה אישור מהרשויות להתחיל בהפעלה ניסיונית של שירות מוניות רובוטיות בבייג'ינג, ועל פי הערכות היא צפויה להשקיע את כל מרצה כדי להפוך למובילת השוק הסיני בתחום הבינה המלאכותית. מקבילותיה בינתיים לא חשפו תוכניות מתקדמות, אך סביר להניח שאלה יצופו במהירות כעת שביידו נכנסה חזק לתחום.

בינתיים ChatGPT, הגם שאינו זמין רשמית בסין, מעורר עניין רב במדינה וגולשים מתוחכמים כבר מצאו שיטות לעקוף את החסימה שלו. בכלל, נראה שהשלטונות בינתיים לא רואים בו איום, שכן השימוש בו הפך לוויראלי ברחבי סין. כעת יהיה מעניין לראות להיכן הולכת ביידו, כיצד השירות שלה ייראה, והאם היא מתכננת להפוך אותו לזמין גם למשתמשים במערב.


תגיות