אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
רבעון נוסף עם הערת עסק חי לחלל תקשורת - העסקה ההונגרית עדיין בהמתנה לוויין עמוס 17 | צילום: ספייסקום

רבעון נוסף עם הערת עסק חי לחלל תקשורת - העסקה ההונגרית עדיין בהמתנה

חברת הלוויינים ממשיכה לחכות לאישור משרד התקשורת למכירת 20% מהמניות לחברת 4 iG מהונגריה; ההכנסות מעמוס 17 גדלו ב-65%, החברה סיימה את הרבעון השלישי עם הפסד של 7.5 מיליון דולר

29.11.2022, 14:37 | יובל אזולאי

דוחות חלל תקשורת לרבעון השלישי כוללים שוב הערת עסק חי (בהמשך לרבעון הקודם), זאת חרף עלייה של 5% בהכנסות ובאופן שמעמיד לבעלי האג"ח שלה את האפשרות לפרוע אותן באופן מידי. המחזיקים ובעלי המניות עדיין ממתינים לאישור הרגולטורי המתמהמה למכירת חלל לחברה ההונגרית 4 iG.

הצמיחה המתונה בהכנסות של חברת הלוויינים נובעת עיקר מעלייה של יותר מ-65% בנפח הפעילות של לוויין התקשורת עמוס-17, אשר באמצעותו הרחיבה שירותים ללקוחות באפריקה. פעילות זו הזרימה לחברה במהלך הרבעון כמעט 7 מיליון דולר.

עמוס-17 נחשב לאחד ממנועי הצמיחה המרכזיים של חלל תקשורת והוא צפוי לשמש אותה עד שנת 2040 תוך אספקת שירותי תקשורת ללקוחותיה במזרח התיכון, באירופה, באסיה ובאפריקה. לצדו, חלל מפעילה גם את הלוויינים עמוס-4, עמוס-3 ועמוס-7 שמספקים שירותי תקשורת ללקוחות החברה באסיה, אירופה, במזה"ת ובאפריקה. צבר ההזמנות הכולל שלה עומד על כ-245 מיליון דולר, מהם 47 מיליון דולר מעמוס-17.

חלל תקשורת מובילה בשנה האחרונה מהלך למיקוד בפעילות בפלחי שוק בעלי פוטנציאל שסימנה ביבשת אפריקה, לצד יישום תוכנית אסטרטגית שיעדה להפוך אותה לחברה המספקת ללקוחות גם שירותים נלווים כוללים. התוכנית הכוללת לא מנעה את המינוס בשורה התחחתונה - חלל חתמה את הרבעון השלישי עם הפסד של כ-7.5 מיליון דולר.

חלל מציינת כי התוצאות נפגעו בין היתר בשל צמצום שירותים מצד אחד מלקוחות עמוס-4, לצד הנחה שהיא נתנה ללקוחות באוקראינה, בשל המלחמה עם רוסיה שנמשכת מאז פברואר השנה. בנוסף, החברה רשמה ברבעון הוצאה חד פעמית של 680 אלף דולר לאחר שתביעתה של התעשייה האווירית נגדה על שירות לקוחות בגובה של כ-10 מיליון דולר, נדחתה במסגרת פסק בוררות.

יתרת המזומנים שעמדה לה בסוף הרבעון הסתכמה ב-81 מיליון דולר. זאת, כשבחודש שעבר השלימה גיוס של כ-33 מיליון שקל בהנפקת מניות ציבורית שבה השתתפו יו"ר החברה, ליגד רוטלוי, המשקיע ואיש העסקים אהרון פרנקל והחברה ההונגרית 4 iG. החברה מהונגריה שכאמור מעוניינת ברכישת השליטה בחלל תקשורת מנהלת לקראת העסקה הליך ממושך, שמימושו תקוע לפי שעה במשרד התקשורת, המשמש רגולטור על הפעילות של חלל תקשורת.

בקיץ האחרון קבע משרד התקשורת כי העסקה מוגבלת לרכישת 20% מהמניות, באופן שהחברה ההונגרית לא תוכל להיות בעלת שליטה. חברת iG 4 התעניינה ברכישה של 51% מחלל בתמורה ל-221 מיליון שקל. ההתנגדות העיקרית למכירת השליטה מגיעה מצד מערכת הביטחון, על רקע קרבתם של ראשי החברה המציעה לראש הממשלה ההונגרי, ויקטור אורבן.

אורבן שמכהן בתפקיד מאז 2010 וחשב לדמות שנויה במחלוקת, מהלכים שביצע להשתלטות על מוקדי כוח במדינה למען ביסוס שלטונו. בתום עבודת מטה מקיפה שעשה בנושא, קבע משרד התקשורת כי לחברה ההונגרית תעמוד אופציה עתידית להגדלת שיעור אחזקותיה בחלל ל-51%, אך הדבר יהיה כפוף לאישור משרד התקשורת.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר מנכ"ל חלל תקשורת, דן זיצ'ק כי חרף המתווה לעסקה שגובש במשרד התקשורת, ועל אף שהצדדים הסכימו למתווה - חלל והחברה ההונגרית, האישור סופי לעסקה מצד המשרד עדיין מתעכב. "הנפקת המניות המוצלחת מוכיחה את הבעת האמון של המשקיעים בחברה", אמר זיצ'ק והוסיף כי "אישור משרד התקשורת לכניסתה של החברה ההונגרית באמצעות הזרמת הון לחברה תשפר משמעותית את חוסנה הפיננסי ותאפשר את המשך צמיחתה ומכירותיה".

זיצ'ק הוסיף כי הערת העסק החי משקפת פרשנות טכנית של רואי החשבון שביקרו את הדוחות. לדבריו "המפתח לפתרון הבעיה הזאת יהיה באמצעות הגעה להסדר חדש עם מחזיקי האג"ח וזאת באמצעות ועדה שהוקמה לשם כך על ידי הדירקטוריון".



תגיות