אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מאמן נבחרת אנגליה לא שם על ביקורות, ורק ככה הוא יכול להצליח גארת' סאות'גייט מאמן נבחרת אנגליה | EPA

מונדיאל 2022

מאמן נבחרת אנגליה לא שם על ביקורות, ורק ככה הוא יכול להצליח

אין מאמן שסופג יותר ביקורות ממאמן נבחרת אנגליה גארת' סאות'גייט. עם זאת, גם אין מאמן שמתאים יותר ממנו לתפקיד - בראש ובראשונה כי ההמלצה הכי גדולה שלו לשחקניו היא להימנע ממדיה חברתית ומביקורות שיכולות להכניס למתחים ופילוגים בתוך הנבחרת

05.12.2022, 11:35 | אוריאל דסקל

לא משנה מה גארת' סאות'גייט עושה, הוא חוטף ביקורת על כך.

בין 1968 ל-2016 אנגליה ניצחה בשישה משחקי נוק-אאוט בטורנירים גדולים (מונדיאל ויורו). מאז שגארת' סאות'גייט מונה למאמן הנבחרת, "שלושת האריות" ניצחו בשישה משחקי נוק-אאוט בטורנירים גדולים. "כן, אבל הכדורגל נורא משעמם" יגידו מקטרגיו בתקשורת וברשתות החברתיות.

אוקיי, אז אנגליה כבשה במונדיאלים 1998, 2002, 2006, 2010 ו-2014 24 שערים. במונדיאלים 2018 ו-2022 כבשה, ובכן, 24 שערים. "אבל היא שיחקה נגד נבחרות חלשות" יצייצו בטוויטר, ופרשנים באולפן אפילו יקריאו את זה.

עם גארת' סאות'גייט הנבחרת האנגלית היא נבחרת מגובשת, שיודעת מה היא רוצה להשיג והצוות המקצועי שלה מעניק לשחקניה את כל התנאים והכלים כדי להיות הכי בריאים וחדים במשחקים הכי חשובים בחיים שלהם. זה לא נעשה על חשבון הבריאות הנפשית של השחקנים, משהו שסאות'גייט שם עליו דגש כמאמן. למשל, הוא שחרר שני שחקנים מהסגל - ראחים סטרלינג ובן ווייט - כדי שיהיו עם המשפחות שלהם, שצריכים אותם כרגע יותר מאשר הנבחרת. "כן, אבל הוא לא משחק עם שחקן x שהוא כמובן השחקן הכי טוב באנגליה" יגידו המבקרים. או שיבכו על העובדה ש"המאמן לא משתמש בשחקנים של צ'לסי/מנצ'סטר סיטי/טוטנהאם/ארסנל כי הוא רוצה תפקיד במנצ'סטר יונייטד אחרי המונדיאל".

הביקורות עליו לא נגמרו ולא ייגמרו.

גארת' סאות'גייט יזכה לביקורות - בלי קשר להיסטוריה שהוא מייצר עם הנבחרת האנגלית. זה "טבעי" לאנגלים. מי שלוקח את תפקיד מאמן נבחרת אנגליה, מקבל גם תפקיד ש-55 מיליון אנגלים שחושבים שהם יכולים לעשות את העבודה טוב יותר ממנו. טעות שלו תוביל לביקורות אכזריות וגם הצלחה יחסית תזכה לביקורות על דברים כגון "סגנון משחק" או אפילו סגנון לבוש.

בעידן הרשתות החברתיות, הביקורות הופכות מהר מאוד לרעילות כי טוויטר ופייסבוק זה ביב שופכין אנושי. לכן אין אדם אידיאלי יותר מגארת' סאות'גייט לתפקיד מאמן נבחרת אנגליה. האיש, שהיה קורבן של אכזריות האנגלים כלפי הכדורגלנים של הנבחרת כי העז להחמיץ פנדל בדו-קרב פנדלים ביורו 96', מגיב במסיבות עיתונאים במונדיאל הזה כשהוא נראה רגוע כמו פרה בהודו.

אחרי התיקו המאופס נגד ארה"ב, תיקו טוב לאנגליה כי בעצם הוא הבטיח שהקבוצה תעפיל לשלב הבא, הוא דיבר עם "הגרדיאן" על הצורך להישאר רגוע לנוכח הביקורות החריפות.

"כשאתה סופג כל כך הרבה ביקורות כמוני, אי אפשר להיות מוטרד באמת" אמר. "אני יודע מה הרעש יהיה. זה טורניר הרבה יותר רועש מכל טורניר אחר ואנחנו חייבים לוודא שכולם רגועים". סאות'גייט הוסיף: "יש לי מזל. אני נעול במלון. לא רואה טלוויזיה. זה בכוונה. התנתקות מכוונת. כי אם תקשיב להכל, אתה תהפוך למשוגע או שתתחיל להטיל ספק בעצמך. אני מאוד ברור לגבי איך שאנחנו צריכים להיות ואילו החלטות אנחנו צריכים לקבל. לא נקבל כל החלטה בצורה נכונה ואם תהיה ביקורת על זה, זה מה יש. אני פשוט רוצה שההנאה מהטורניר תדביק את השחקנים בצורה הכי טובה שיש. אני אוהב את הקבוצה של השחקנים שיש לנו כאן".

סאות'גייט מדבר הרבה על "מטרה משותפת", "התמקדות בדרך", "הנאה מהדרך" והתרחקות מכוונת מהמדיה החברתית. וזה מאחר כי מדיה חברתית יכולה לרסק בקלות דברים כגון גיבוש ומטרה משותפת - דברים שמאוד קשה לבנות. "אני ממליץ לשחקנים שלי לא להשתמש במדיה חברתית יותר מדי" אמר במסיבת העיתונאים לפני המונדיאל. "אבל זה העולם שאנחנו חיים בו. אני לא יכול לאסור על שימוש במדיה חברתית. הם מבוגרים שיקבלו החלטה בעצמם. כל עוד אתה יכול לעשות רציונליזציה למה שכתוב ולא לתת לזה להשפיע על מצב הרוח והאושר, אז זה בסדר".

מחקרים רבים מלמדים על הסכנות לנפש ממדיה חברתית. היא מפריעה לשינה, היא יכולה להגביר סימפטומים של דיכאונות ולתחזק בעיות נפשיות אחרות, שימוש יתר פוגע בריכוז של צעירים, בציונים של תלמידים ואפילו בבריאות הפיזיולוגית של דור ה-Z. מחקרים רבים הראו קשר ישיר וחזק בין שימוש כבד במדיה החברתית לחרדות, בדידות, פגיעה עצמית ואפילו מחשבות התאבדותיות. מדיה חברתית עשויה גם לייצר תחושה שאתה מפסיד משהו טוב יותר - משהו שלא כדאי ששחקנים במלון באמצע שום מקום במדבר בקטאר ירגישו.

במקרה של כדורגלנים, גלים של ביקורות או לא פחות מזיק - גלים של מחמאות - עשויים לפגוע בקבוצתיות. במערכות היחסים בחדר ההלבשה בין השחקנים לשחקנים אחרים ובין השחקנים לצוות המקצועי. הרעל במדיה החברתית יכול לפגוע באיזון הנפשי שצריך כדי להצליח על המגרש. ייתכן שההמלצה של סאות'גייט להימנע ממדיה חברתית היא הדבר הכי נכון שהוא עושה כמאמן נבחרת אנגליה.

השורה התחתונה היא שסאות'גייט יוביל את הנבחרת האנגלית לרבע הגמר נגד צרפת האלופה. ייתכן מאוד שאנגליה תפסיד - זה לא בושה להפסיד לסלבדור. ואז הביקורות יהרגו אותו. אם ינצח ירשום הישג חסר תקדים לכדורגל האנגלי ולנבחרת האנגלית. ואז הביקורות יהרגו אותו.

תגיות