אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
גולדמן זאקס ו-UBS צופים השנה אפס צמיחה ליצרנית השבבים הגדולה בעולם מעבדה של חברת TSMC לייצור שבבי מחשב | צילום: TSMC

גולדמן זאקס ו-UBS צופים השנה אפס צמיחה ליצרנית השבבים הגדולה בעולם

הבנקים חותכים את מחיר היעד למניית ל-TSMC הטייוואנית שכבר רשמה נפילה של 34% אשתקד; ברקע, חשש למיתון עולמי ועל כן לירידה בביקוש הצרכני לאייפונים של אפל ומכשירים נוספים של חברות טק מובילות בעולם; החברה היא ספקית הרכיבים העיקרית של אפל

04.01.2023, 14:23 | נועם לנדמן

בנקים גדולים בארה"ב ואירופה פונים לכיוון פסימי יותר בנוגע לתעשיית השבבים העולמית, כשהם מורידים את מחיר היעד על מניית יצרנית השבבים הגדולה בעולם – TSMC מטייוואן. כך פורסם בבלומברג. החברה נסחרת בוול סטריט לפי שווי של 384 מיליארד דולר. המניה צנחה ב-34% ב-2022.

הבנקים גולדמן זאקס האמריקאי ו-UBS Group AG השוויצרי סבורים כי בהצגת תוצאותיה לרבעון האחרון של 2022, אותן היא צפויה לפרסם ב-12 לינואר (חמישי הבא), היא תציג גם תחזית שמרנית להכנסותיה ב-2023, בשל ירידה בביקוש למוצריה.

שני הבנקים סבורים כי יצרנית השבבים העיקרית עבור אפל (ששוויה הוא הגדול בוול סטריט, גם לאחר נפילה של כמעט טריליון דולר, לשווי של 2 טריליון דולר) צופים אפס צמיחה בהכנסות בשנת 2023, כש-UBS אף חותך את מחיר היעד למניה ב-7.4% (צופה ירידה שכזו במחיר המניה ב-2023 לעומת מחירה נכון לנעילה אמש שעומד על 74 דולר).

"TSMC לא חסינה מבעיות הביקוש בסקטור", כך אמרו אנליסטים מבנק UBS שמסקרים את החברה. "הורדנו את תחזית ההכנסות שלנו לשנת 2023 מצמיחה של 3%, לאפס צמיחה, כשאנו שוקלים ביקוש חלש יותר אצל הצרכן", הוסיפו.

כספקית השבבים העיקרית לחברות הטק הגדולות בעולם, כמו למשל לאנבידיה, TSMC נחשבת ככלי למדידת הביקוש לרכיבים אלקטרוניים בעולם. המניה צנחה ב-34% מאז השיא שלה בינואר לפני שנה – כשברקע ירידה בביקוש הצרכני למוצרי המחשוב המובילים, כמו סמארטפונים ולפ-טופים.

הבנקים המרכזיים העלו ריבית בחדות במטרה להיאבק בשיאים אינפלציוניים של עשרות שנים, והעולם מצפה למיתון שייגרם מהריבית הגבוהה במערב. לכן גם קיים חשש לירידה בביקוש למוצרים ועל כן לחומרים שמרכיבים אותם. אפל, הלקוחה העיקרית של TSMC, ירדה נכון לאמש מתחת לשווי של 2 טריליון דולר (המניה נחתכה ב-3.7% לשווי של 125 דולר ושווי חברה של 1.99 טריליון דולר), לראשונה מזה כמעט שנתיים מתחת לשווי זה. כל זה כאמור בעיקר בשל חששות לירידה בביקוש למוצרים שלה ועל כן לרכיבים שלהם (אותם מייצרת TSMC).

האנליסטים בוול סטריט (בחישוב ממוצע) שמסקרים את החברה צופים כי מכירות TSMC ככל הנראה צמחו ב-43% אשתקד, אך השנה צופים האטה דרמטית – עם צמיחה דלה בהרבה של 6.3% במכירות. כך לפי בלומברג.

בעוד צפויה התאוששות בריאה במחצית השנייה של השנה, אומרים בגולדמן זאקס, "קצב ההתאוששות בביקוש עשוי להיות איטי ממה שהחברה מצפה, ככל שאין סימנים ברורים למגמה חיובית בנושא".


תגיות