אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
יצרנית טחינת הנסיך מבקשת עיכוב הליכים בעקבות חובות של 140 מיליון שקל טחינת הנסיך | צילום: אוהד צויגנברג

פרסום ראשון

יצרנית טחינת הנסיך מבקשת עיכוב הליכים בעקבות חובות של 140 מיליון שקל

במקביל הגישו הבנקים מרכנתיל ודיסקונט בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב למנות כונס נכסים לחלק מקרקעות החברה בטענה לחוב של כ-78 מיליון שקל כלפיהם; קבוצת הנסיך טוענת כי נקלעה לקשיים בעקבות הקורונה, וכן פרשת הסלמונלה משנת 2016, ובעליה אף משכנו את בתיהם לטובת שיקומה, אך אין בכך די

31.10.2022, 16:57 | ליטל דוברוביצקי

קבוצת הנסיך, מיצרניות הטחינה הגדולות בישראל, טוענת כי היא והחברות בבעלותה צברו חובות בסך 140 מיליון שקל ומבקשת עיכוב הליכים. במקביל, בנק מרכנתיל דיסקונט ובנק דיסקונט טוענים כי החברה חייבת להם סכום כולל של כ-77.7 מיליון שקל ומבקשים למנות כונס נכסים לחלק מהקרקעות בבעלותה. המפעל של טחינה הנסיך מעסיק כ-40 עובדים בעילבון ושטחו עומד על 5,500 מ"ר.

הבנקים טוענים כי מזה תקופה חברת הנסיך אינה עומדת בהתחייבויותיה כלפיהם (כ-51 מיליון שקל למרכנתיל וכ-27 מיליון שקל לדיסקונט). יודגש כי המפעל עובד כסדרו ועובדיו מועסקים כרגיל, כשהבקשה מתייחסת למינוי כונס קבוע רק על קרקעות מסוימות של החברה ולא על המפעל עצמו.

בנק מרכנתיל דיסקונט, המיוצג על ידי עו"ד ישראל בכר ממשרד פרל כהן צדק לצר ברץ, ובנק דיסקונט, המיוצג על ידי עו"ד רון חכים ממשרד אטיאס, גראור, וישניצקי, ענבר, חכים ושות', טוענים במסגרת הבקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב כי "בין הבנקים לחברות נתגלע משבר אמון חמור. בניגוד למצגים שהוצגו בפני הבנקים לפיהם בכוונת החברות למכור את זכויותיהן במקרקעין המשועבדים, וזאת לצורך הקטנה ממשית של החוב, נראה כי אין בכוונתן לעשות זאת. עולה חשש כי בכוונתן לבצע פעולות חד צדדיות בקשר עם המקרקעין העלולים להותיר את הבנקים בפני שוקת שבורה".

בתוך כך נודע כי עורכי הדין חובב ביטון וזכריא קאסם, באי כוח קבוצת חברות הנסיך, הגישו לבית המשפט המחוזי בנצרת בקשה מטעם הקבוצה למנות את עו"ד שלום גולדבלט למנהל הסדר לקבוצה ולקבל צו עיכוב הליכים. זאת לאחר שצברה כאמור חובות בהיקף של כ-140 מיליון שקל. יודגש כי הבקשה הוגשה על פי תיקון לחוק המאפשר לחברות שנקלעו לקשיים בשל הקורנה למנות מנהל הסדר שיסייע בגיבוש הסדר נושים. זאת תוך שמירה על המשך פעילותן של קבוצת החברות ושמירה עליהן כמקור תעסוקה.

לפי הבקשה, "בשל אילוצים גלובאליים וכן פרוץ מגפת הקורונה והשלכותיה, שאינם בשליטתה, נקלעה הפעילות העסקית למצוקה תזרימית וכלכלית חריפה". בבקשה נטען כי אומדן אומדן היקף נכסיה וזכויותיה של החברה עומד על כ-41 מיליון שקל. עוד נטען כי "לשם התמודדות הפעילות העסקית עם המצוקה התזרימית שאליה נקלעה, הזרימו בעלי המניות והעמידו הלוואות למעלה מ-13 מיליון שקל, לרבות ממשכנתאות שנטלו על בתי המגורים שלהם. גם בזה לא היה די. משכך, אין מנוס מלהביא לתחימת התחייבויות הפעילות העסקית והסדרתה בהסדר חוב יעיל" .

עוד נטען בבקשה כי במרוצת השנים צברה החברה מוניטין ורשימת לקוחות משמעותית, עיקרם בחו"ל - כ-60% מהמחזור.

במסגרת הבקשה נטען כי מחזור הפעילות של החברה בשנת 2015 עמד על סך של כ-150 מיליון שקל. שנה לאחר מכן אירעה פרשת הסלמונלה - כתוצאה מבדיקות מעבדה אצל מספר לקוחות של החברה התגלתה תוצאה חיובית לחיידק, והיא נאלצה לבצע ריקול. פעילותה הופסקה למספר חודשים, ולאחר מכן נתבעה החברה בתביעה ייצוגית ולבסוף אושר הסדר פשרה לפיו תשלם 200 אלף שקל. עוד נטען כי הפרשה הביאה לצניחה משמעותית במחזור הפעילות של טחינה הנסיך ונזקים נוספים בשל השמדת מלאי מוצרים, אובדן רווח ועוד. כך צנח מחזור הפעילות של החברה ב-2016 לסך של כ-88 מיליון שקל בלבד.


תגיות