אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בעקבות חובות הענק: בית המשפט מינה בעלי תפקידים לבחינת מכירת יצרנית טחינה הנסיך טחינה הנסיך | צילום: אוהד צויגנברג

פרסום ראשון

בעקבות חובות הענק: בית המשפט מינה בעלי תפקידים לבחינת מכירת יצרנית טחינה הנסיך

יצרנית הטחינה ביקשה לאחרונה עיכוב הליכים בעקבות חובות ענק שצברה בהיקף של 143 מיליון שקל על רקע משבר הקורונה. היום מינה לה בית המשפט שני כונסי נכסים ומנהל הסדר שאמורים לנסות להבריא את החברה באמצעות גיוס משקיע או מכירתה

15.11.2022, 14:36 | ליטל דוברוביצקי

בית המשפט המחוזי בנצרת מינה היום (ג') מספר בעלי תפקידים שאמורים לסייע ליצרנית הטחינה הנסיך לצעוד לעבר הליך הבראה לאחר שצברה חובות של 143 מיליון שקל.

שני כונסים נכסים ומנהל הסדר, שמונו על ידי בית המשפט, יפעלו במשותף למימוש נכסי הקבוצה ופעילותה. בכך אישר השופט ערפאת טאהא את המתווה שגובש בין קבוצת הנסיך (המיוצגת על ידי עו"ד חובב ביטון) לשני הנושים העיקריים שלה - בנק דיסקונט ומרכנתיל דיסקונט (המיוצגים על ידי עו"ד רון חכים וישראל בכר).

המתווה גובש מול שני הבנקים בשל היקף החוב הגבוה כלפיהם העומד על 78 מיליון שקל - יותר ממחצית מכלל החוב. יצוין כי לטובת הבנקים נכסי מקרקעין המשועבדים להם. במסגרת המתווה שסוכם בין הצדדים יוצא צו עיכוב הליכים לנסיך למשך 90 ימים, וזאת כדי לאפשר הצגה של הסדר חוב לכלל נושי הקבוצה בפרק זמן זה.

השופט מינה לתפקיד מנהל ההסדר את עו"ד ליאור מזור, ולתפקיד כונסי הנכסים (שאחראים על מימוש הנכסים המשועבדים) את עורכי הדין חכים ובכר.

בעלי התפקידים יפעלו לקבלת ההצעה הגבוהה ביותר למכירת פעילות החברה יחד עם קרקעות המפעל או כדי לגייס משקיע שיזרים את ההון הדרוש שיאפשר הוצאה לפועל של הסדר הנושים כדי להבריא את הקבוצה. משכורות חודש אוקטובר של עובדי הנסיך (המיוצגים על ידי עו"ד ליזה חדש) שולמו השבוע.

קבוצת הנסיך הגישה באוקטובר בקשה למנות מנהל הסדר לקבוצה ולקבל צו עיכוב הליכים. זאת לאחר שהקבוצה צברה חובות בהיקף של כ-143 מיליון שקל.

במסגרת הבקשה טענה יצרנית הטחינה: "בשל אילוצים גלובליים ועקב פרוץ מגפת הקורונה נקלעה הפעילות העסקית של החברה למצוקה תזרימית וכלכלית חריפה". בבקשה נטען כי אומדן התחייבויות הפעילות העסקית עומד על כ-140 מיליון שקל, בעוד אומדן היקף נכסיה וזכויותיה – עומד על 41 מיליון שקל.

עוד נטען כי "לשם התמודדות הפעילות העסקית עם המצוקה התזרימית שאליה נקלעה, הזרימו בעלי המניות והעמידו הלוואות ביותר מ-13 מיליון שקל, לרבות ממשכנתאות שנטלו על בתי המגורים שלהם. גם בזה לא היה די".

במקביל הוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב בקשה על ידי בנק מרכנתיל דיסקונט ובנק דיסקונט למינוי כונס לחלק מקרקעות הקבוצה. אולם היום מינה בית משפט בעלי תפקידים לקבוצה.

תגיות