אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"דווקא עכשיו: לחזק את היזמות בישראל" יזמים פוגשים משקיעים באירוע של השנה שעברה | צילום: אוראל כהן

"דווקא עכשיו: לחזק את היזמות בישראל"

אירוע רודשואו+ של כלכליסט ופועלים טק מאפשר דווקא בימים אלה הזדמנות ליזמים להמשיך ולגייס כספים לקידום המיזמים שלהם. 220 חברות הגישו מועמדות, מתוכן נבחרו 18 סטארט־אפים ממגוון תחומים בהם קליימטק, פינטק, פודטק ופיתוח תוכנה — שיציגו את הפיץ' שלהם בפני משקיעים בכירים מהקרנות המובילות בישראל

19.12.2023, 07:00 | מעין מנלה


אירוע הרודשואו+ מתקיים זו השנה השלישית ברציפות. האירוע מיועד ליזמים בשלבים של Pre Seed עד A ונותן להם במה לחשוף את המיזמים שלהם בפני המשקיעים המובילים בישראל. השנה הגישו מועמדות 220 מיזמים, מתוכם נבחרו 18 חברות שיציגו את הפיץ' שלהן ביום האירוע ובהן חברות סייבר, קליימטק, פינטק, פיתוח תוכנה ועוד. השנה הוחלט לקיים את האירוע למרות המלחמה. תעשיית הטק נמצאת בתקופה קשה בשנה האחרונה ומלחמת חרבות ברזל מקשה אף יותר על גיוס כספים. אירוע הרודשואו+ נותן למעשה הזדמנות משמעותית ליזמים להיחשף בפני משקיעים מובילים.

"בשיחות עם יזמים, אנחנו מדברים הרבה על ראיית הנולד, על פיתוח היכולת להבין מבעוד מועד איפה ואיך רוצים להיות בעתיד", אומרת מיכל קיסוס הרצוג, מנכ"לית פועלים טק. "משם עולה השיח על איך לומדים מטעויות שעוד לא עשינו ואילו לקחים אפשר ללמוד מהעתיד. יכולת שכזו מאפשרת ליזמים לכתוב את דרכו של הסטארט־אפ שלהם, מאפשרת להתנהל מול תרחישים קשים ומאתגרים".

"את התרחיש של 7 באוקטובר אף אחד מאיתנו לא צפה", הוסיפה קיסוס הרצוג, "ואנחנו רואים את היזמים מתמודדים, מתגמשים ושורדים בתקווה, שוב, משבר לא צפוי. למרות היכולות מעוררות ההשראה של היזמים בתרחיש שכזה, הם צריכים עזרה. וגם אם לא כולם צריכים עזרה ותמיכה, לפחות לא באופן ישיר, כולם כן צריכים עזרה קולקטיבית: צריכים שהמדינה תעודד השקעות, צריכים הקלות רגולטוריות, צריכים שהמשקיעים ישקיעו. בתור אלו שלא צפו את אירועי 7 באוקטובר, אנחנו מסתכלים על היום שאחרי — וברור לכולם שבמצבנו צריך לחזק ולהעצים את הפעילות של היזמות הישראלית אף יותר. לכן גם הרוד שואו השנה, עם כל הקושי, חשוב עוד יותר".


יזמים פוגשים משקיעים באירוע של השנה שעברה., צילום: אוראל כהן יזמים פוגשים משקיעים באירוע של השנה שעברה. | צילום: אוראל כהן יזמים פוגשים משקיעים באירוע של השנה שעברה., צילום: אוראל כהן


אלה 18 חברות הסטארט־אפ שנבחרו להשתתף באירוע:

Acsense

הוקמה ב־2021 על ידי מולי מוטולה, דניאל נפטצ'י ויצחק חנן, ופועלת בתחום הסייבר. אקסנס מובילה את תחום העמידות בניהול זהויות וגישה (IAM). החברה מספקת פלטפורמת אבטחת נתוני IAM בענן עם יכולות חדשניות לגיבוי ושחזור במקרה של טעויות אנוש ותוכנות כופר. לקוחות החברה הן חברות מתחום הטכנולוגיה, הסייבר והפיננסים.

Colors-ai

הוקמה ב־2023 על ידי אלון כיכין, סער ליטמנוביץ', דורון לוי, ופועלת בתחום המרת משוב לקוחות לדו"חות פיננסיים עבור מנהלי מוצר RevOps (תפעול רווח). קולורס איי איי מתמחה בהמרת משוב לקוחות לדו"חות פיננסיים מדויקים. פתרון החברה הופך לאוטומטי ואחיד את איסוף וקיטלוג משוב הלקוחות על מנת לסייע בקביעת סדר עדיפויות בפיתוח המוצר ובכך להאיר דרכים לצמיחה.

Contigo Capital

חברת הפינטק קונטיגו קפיטל הוקמה ב־2022 על ידי יונתן ארד וארן פטר, ופועלת בתחום מימון נדל"ן. החברה פיתחה משכנתא חדשנית בעלות נמוכה משמעותית. המשכנתא משלבת חוב והון עצמי ומאפשרת ללווים למכור חלק מערך הנכס העתידי של הבית בתמורה לתנאי הלוואה טובים יותר — תשלום ראשוני קטן יותר ותשלומים חודשיים נמוכים יותר. ריביות גבוהות ומחירי נדל"ן מוגזמים יצרו את משבר הדיור החמור בהיסטוריה — עם מעל 90 מיליון משקי בית שלא יכולים לרכוש בית מגורים. באמצעות המשכנתא של החברה הם יוכלו לרכוש בית מבלי להגביר סיכונים למלווים.


מנכ"לית פועלים טק מיכל קיסוס הרצוג. "אנחנו רואים את היזמים מתמודדים, מתגמשים ושורדים", צילום: אוראל כהן מנכ"לית פועלים טק מיכל קיסוס הרצוג. "אנחנו רואים את היזמים מתמודדים, מתגמשים ושורדים" | צילום: אוראל כהן מנכ"לית פועלים טק מיכל קיסוס הרצוג. "אנחנו רואים את היזמים מתמודדים, מתגמשים ושורדים", צילום: אוראל כהן


Early Labs

הוקמה ב־2020 על ידי ד"ר מיכל מרק דניאלי. ארלי לאבס היא חברת ביוטכנולוגיה הפועלת בתחום אבחון מבוסס תרכובות אורגניות נדיפות. החברה פיתחה פלטפורמת בדיקות לסרטן, תוך התמקדות בסרטן ריאות, לזיהוי חתימות ריח של סרטן בדגימות שתן משלביו הראשונים באמצעות טכנולוגיה ייחודית, שעליה יש לחברה פטנט. הפלטפורמה כוללת שילוב של ביו־חיישנים מן החי, מכניקה מתקדמת ובינה מלאכותית.

Flex Mobile Storage

הוקמה ב־2020 על ידי טל בר ודין שטרן ופועלת בתחום האחסון העצמי. פלקס היא חברת טכנולוגיה שמטרתה להביא את תעשיית האחסון העצמי אל העתיד באמצעות חדר אחסון חכם ונייד. באמצעות פלטפורמת לוגיסטיקה מקצה לקצה וחדרי אחסון ניידים המאובזרים ב־GPS, בחיישנים ובבקרת אקלים, החברה מספקת חוויית אחסון נוחה וחסכונית. הפלטפורמה של פלקס מביאה את חדר האחסון הנייד ישירות אל הצרכן בלחיצת כפתור.

FlowSec

הוקמה ב־2020 על ידי רז נויהאוס, דודו אהרון ואושרית יוסף. FlowSec היא חברת סייבר המספקת פתרון הגנה מפני תקיפות DDoS לספקי שירותי אינטרנט, ארגונים עסקיים וחברות. הפתרון שפיתחה החברה מיושם כרגע ברוב חברות הטלקום בישראל ובסנגל ובכמה חברות במדינות הבלקן.

Hirundo

הוקמה ב-2023 על ידי מיכאל לייבוביץ', פרופ' (אמריטוס) עודד שמואלי ובן לוריא, ופועלת בתחום ה-AI/ML Operations. הירונדו בונה פלטפורמה לאופטימיזציה של דאטא ומודלי בינה מלאכותית. המוצר של החברה, המיועד לצוותי דאטא בארגונים, מתמקד בשלוש סוגיות במחזור חיי ה־ML (למידת מכונה): אופטימיזציה וצמצום של נתוני אימון; ניתוח סיבות ואיתור תקלות בחיזויי המודל; והסרת פריטי מידע בעייתיים מאימון המודל ללא צורך לאמן מחדש.

Imagindairy

הוקמה ב־2020 על ידי ד"ר אייל אפרגן, ד"ר אריה אבו וד"ר תמיר טולר ופועלת בתחום הפודטק. אימג'ינדרי מתמחה ביצירת חלבוני חלב אמיתיים ללא שימוש בבעלי חיים באמצעות טכנולוגיית תסיסה מדויקת. החלבונים שמייצרת החברה מדמים את הטעם, המרקם, התפקוד והערכים התזונתיים של חלב מסורתי. חלבונים אלה יכולים לשמש ליצירת מגוון רחב של מוצרי חלב כולל גבינה, יוגורט וגלידה ללא כולסטרול, לקטוז והורמונים. החברה מפתחת טכנולוגיה מוגנת בפטנט המבוססת על AI מתקדם, למידת מכונה וביולוגיה מולקולרית, ומאפשרת ייצור חלבון בקנה מידה גדול ובעלויות נמוכות. לחברה שותפות עם דנונה, מובילה בתעשיית החלב העולמית וכן עם חברת שטראוס.

Lulav Space

הוקמה ב־2021 על ידי נועם לייטר, וובה קופרמן ועופר סולומון ופועלת בתחום IT ותוכנה לעסקים.לולב ספייס מפתחת תוכנת רובוטיקה. מוצריה כוללים מערכת ניווט מבוססת ראיה לסביבות ללא GPS וכן פתרון SaaS לוולידציה של תוכנת רובוטיקה. הפלטפורמה של החברה תאפשר למפתחים לעשות ולידציה של תוכנות הרובוטיקה שלהם ומציעה תכונות כמו סימולציות ענן מקבילות, ניהול נתונים וניתוח מקיף כאשר הדיווח מיוצר באופן אוטומטי לחלוטין. המשמעות היא פחות בדיקות חומרה, צורך בפחות מהנדסי DevOps ויציאה לשוק מהירה יותר.

MADA Analytics

הוקמה ב־2018 על ידי דניאל גימפל ואריק סלמון ופועלת בתחום הקליימטק. החברה פיתחה טכנולוגיית קליטת פחמן דו חמצני שמאפשרת "לתפוס" 100% מפליטות הפחמן של תחנות כוח הפועלות בגז תוך אחסון אנרגיה נוזלית למשך זמן רב באופן חסכוני. הטכנולוגיה של החברה, המוגנת בפטנט, מאפשרת אחסון אוויר נוזלי (LAES) ומשפרת את היעילות של תחנות כוח שפועלות על גז טבעי ואת ייצור הגז הטבעי הנוזלי. הטכנולוגיה של החברה מנצלת את הפרש הטמפרטורות בין אוויר נוזלי לפחמן דו חמצני כדי ללכוד בין 99%־100% מפליטות הפחמן.

MagniLearn

החברה הוקמה ב־2021 על ידי לנה טוקוס, ד"ר מיכל עציון ופרופ' ארי רפפורט, ופועלת בתחום ה־EduTech. מגנילרן הוא סטארט־אפ בתחום החינוך כשירות המשתמש בבינה מלאכותית, NLP, נוירולוגיה ועקרונות קוגניטיביים להעברת למידה אישית. החברה פיתחה "מנוע שפתי" שמבין היכן התלמידים מתקשים ומתאים את השיעורים על מנת לענות על צרכים אינדיבידואליים של כל תלמיד. החברה מספקת למידה אישית באמצעות שיטת הוראה אינטראקטיבית ומותאמת אישית בהתבסס על שיעורים מבוססי דאטה שמופקים בזמן אמת. החברה פונה למו"לים וספקי תוכן על מנת להפוך את תכני הלימוד למותאמים אישית ודינמיים. החברה מתמקדת ראשית בהוראת השפה האנגלית כשפה זרה.

Medium Well

החברה הוקמה ב־2022 על ידי שלי לוטן (מנכ"ל), ד"ר רוני שפירא וד"ר ניר ברדוגו, ופועלת בתחום הפודטק. Medium Well Technological Solutions Ltd מפתחת פתרון חדשני לסינון והפרדה מולקולרית. החברה מתמקדת במענה לצרכים המשתנים של תחום החלבון האלטרנטיבי. הפתרון של החברה למיחזור חומרים עשוי לשנות את ניהול החומרים בבשר המתורבת ולשפר את הפרדת החלבון בתהליך התסיסה. בתחום הבשר המתורבת המיקוד העיקרי של החברה הוא על הסרת תרכובות שמופרשות כמו אמוניום וחומצה לקטית. האופטימיזציה של שימוש בחומרים מובילה לחיסכון בעלויות ולתהליך ייצור יותר בר קיימא.

Momentick

החברה הוקמה ב־2022 על ידי דניאל קשמיר, לב אורן ואופיר אלמוג ופועלת בתחום הקליימטק. מומנטיק היא חברה המספקת יכולות מדויקות ואוטונומיות לזיהוי ומדידה של פליטות מתאן וגזי חממה נוספים בקנה מידה גלובלי. החברה משתמשת בתמונות רחפן, אוויריות ולווייניות), ומציעה שלושה שירותים עיקריים: 1. ניטור מדויק למתקנים/נכסים ספציפיים. 2. ניטור שטחים גדולים (כמו למשל של מדינה או צינורות ארוכים) ו־3. ניטור פליטות מחברות על מנת לספק נתוני ESG. המטרה של החברה היא לספק פלטפורמה חכמה לפליטות לענף האנרגיה ולמוסדות פיננסיים.

Quancilla

החברה הוקמה ב־2023 על ידי סער ברק ואורי אלמדון ופועלת בתחום פיתוח תוכנה למחשוב קוונטי. קוונסילה היא פלטפורמת פיתוח תוכנה למחשוב קוונטי המספקת מסגרת מקיפה ליצירת יישומים קוונטים מתקדמים באמצעות שילוב של טכנולוגיה קוונטית וטכנולוגיה קלאסית. החברה מאפשרת למהנדסי תוכנה מסורתיים להשתמש בידע ובינסיון שלהם ולהתאים את עצמם לעולם הקוונטי על ידי הצעת פונקציה־קוונטית־כשירות. החברה מציעה גישה פשוטה ומודרנית לבניית יישומים קוונטיים המאפשרת למפתחים לעבור בקלות לעולם הקוונטי.

TaxRay

החברה הוקמה ב־2023 על ידי חגית אורן ועמרי הרמן ופועלת בתחום הפינטק. החברה מפתחת פתרון מס מבוסס בינה מלאכותית שמיועד למנוע חשיפות מס ולאפשר חתימה על עסקאות מותאמות שיקולי מס באמצעות ניתוח אוטומטי של 100% מהעסקאות.

TextRe

החברה הוקמה ב־2023 על ידי לי כהן, אריאל ידווב, משה כהן וג'ק וייסלבאום ופועלת בתחום הקליימטק. TextRe היא מפתחת פולימרים פלסטיים בני קיימא על ידי מיחזור פסולת טקסטיל במטרה להפחית את זיהום הפלסטיק ופליטת גזי החממה בתעשיות הטקסטיל והפלסטיק. הפולימרים מיוצרים על ידי שילוב של סיבים ממוחזרים מפסולת הטקסטיל בשיטות פולימריות שונות כולל תרכובות, חומרים מרוכבים והדפסת תלת־ממד. התרכובות שנוצרות מתאימות לשימוש במגוון יישומים בתחומים כגון מוצרי צריכה, רכב, בנייה או תשתיות.

ZOMA

החברה הוקמה ב־2022 על ידי שחר קאופמן ובת אל שובל ופועלת בתחום IT ותוכנה לעסקים. החברה פיתחה פלטפורמת AI שיתופית ואוטומטית המאפשרת לחברות שמספקות שירותים או לחטיבות שירותים בתוך ארגונים לתמחר את הפרויקטים שלהם. הפלטפורמה של החברה עוזרת בתהליך המכירה כאשר המשתמשים מגדירים אילו תהליכים עסקיים הם מעוניינים להשיג והמערכת בונה הצעת מחיר אוטומטית. תהליך הצעת המחיר בעולמות השירותים הוא מאוד מורכב ודורש זמן רב, זומה עושה אוטומציה לתהליך הזה בהתבסס על פרויקטים קודמים, מידע היסטורי של החברה ובנצ'מארק של השוק.

Validit.ai

החברה הוקמה ב־2021 על ידי אביבית יורקביץ ויוסי פניאס ופועלת בתחום הפינטק. ולידיט מציעה שירות מבוסס AI לזיהוי ומניעת הונאה, המשתמש בטלפון החכם של הלקוחות ומנוע בינה מלאכותית ייחודי שנועד לזהות אם אנשים מספקים הצהרות אונליין שקריות או אמיתיות. החברה מנטרת בזמן אמת סממנים פיזיולוגיים לזיהוי מתח קוגניטיבי ומספקת חיזוי מדויק להערכת סיכונים כמו למשל בתביעות ביטוח, דירוג אשראי ואישורי הלוואות.


תגיות