אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מלכודת הביטוח הלאומי של בעלי חברות ארנק וחברות משפחתיות

בעלי מניות בחברת ארנק או חברה משפחתית לצרכי מס הכנסה? יכול להיות שקיבלתם דרישת תשלום חוב רטרואקטיבי מהמוסד לביטוח לאומי? עו"ד (רו"ח) מאורי עמפלי, בעלים של משרד עמפלי, עריכת דין מיסים, מסביר על הוראות המס הרלוונטיות, על ההחלטה של הביטוח הלאומי לגבות חובות כ- 5 שנים לאחר כניסתן של ההוראות לתוקף, ומהם הסיכויים להימנע מתשלום החוב.

27.06.2022, 10:16 | בשיתוף מרכז הנדל"ן

בעלי מניות בחברות ארנק וחברות משפחתיות קיבלו לאחרונה דרישת תשלום חוב רטרואקטיבי מהמוסד לביטוח לאומי. עו"ד (רו"ח) מאורי עמפלי, בעלים עמפלי עריכת דין מיסים, מדבר על שיעור מס חברות ומס על דיבידנד עבור חברות "'סטנדרטיות'", שמגיע לכ-49% יחד. בנוסף, מספר עו"ד (רו"ח) עמפלי על הוראות חברת ארנק שנכנסו לתוקף ב-2017 ועל הטבות המס הנובעות מפעילות בחברה משפחתית, המאפשרות מיסוי נמוך יותר למשל על השקעות בנדל"ן וקבלת שכר דירה כחלק מההכנסה של החברה.

כעת, אומר עו"ד (רו"ח) עמפלי, המוסד לביטוח לאומי קבע כי אותו חלק בהכנסה המיוחס ליחיד במסגרת חברת ארנק, יחויב בדמי ביטוח לאומי בדומה לעצמאיים. לדבריו, הבעייתיות הגדולה היא שביטוח לאומי חיכה כ-5 שנים מכניסת ההוראות הרלוונטיות וכי אין הסדר ספציפי בפקודת ביטוח הלאומי על חברות ארנק. באשר להכנסה מחברה משפחתית, הביטוח הלאומי נוקט בגישה אגרסיבית, אשר קיבלה את תמיכת בתי המשפט, הדורשת מיסוי על ההכנסה הפטורה מדמי בטוח לאומי עבור יחיד.

מה אפשר לעשות בנידון? עו"ד (רו"ח) עמפלי מספר כי באשר לחברות ארנק ניתן להגיש השגה ולהגיע לבית הדין האיזורי לענייני עבודה במידת הצורך, בעוד שנושא החברות המשפחתיות מצריך בחינה מחודשת של עצם הפעילות באמצעות אותן חברות משפחתיות. הצטרפו אלינו לפרטים נוספים.

עורך דין מיסים - משרד עמפלי




תגיות