אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
ה-GPS של הבניינים: אוריינט גייסה 11 מיליון דולר צוות אוריינט | צילום: אוריינט

ה-GPS של הבניינים: אוריינט גייסה 11 מיליון דולר

החברה הישראלית שפיתחה פיתרון לשירותי מיקום בתוך מבנים חתמה לאחרונה על שותפויות עם גוגל ועם ענקית המשלוחים אינסטקארט. בנוסף, קרן JVP של אראל מרגלית השקיעה 18 מיליון דולר בחברת המיקרו-אקלים הצרפתית סנקרופ, שבעקבות זאת תתחיל לפעול גם בישראל

10.05.2022, 16:00 | מאיר אורבך

חברת אוריינט (Oriient), שפיתחה פיתרון לשירותי מיקום בתוך בניינים, גייסה 11 מיליון דולר בהובלת OurCrowd בסבב A. אוריינט הוקמה בשנת 2017 על ידי היזם מיקי בלטר, המשמש מנכ"ל, ועמירם פריש, סמנכ"ל הטכנולוגיה.

קראו עוד בכלכליסט:

הפיתרון של החברה עושה שימוש במצפן של הסמארטפון ובבינה מלאכותית על מנת לזהות עיוותים שיוצרים מבנים בשדה המגנטי של כדור הארץ. האלגוריתמים של החברה לומדים את העיוותים ברחבי הבניין על מנת לאתר את המיקום של המכשיר ברמת דיוק של מטר ובדומה ל-GPS בחוץ מאפשרים לאפליקציות להכווין את המשתמש אל המוצר, החדר או הדלפק המבוקשים.

החברה חתמה לאחרונה על שתי שותפויות חדשות שמבססות את מעמדה כשחקנית מובילה בתעשייה - האחת עם ענקית המשלוחים Instacart ששילבה את הטכנולוגיה במאות חנויותיה בצפון אמריקה, והשנייה היא עם גוגל, שהופכת את שירותי המיקום של אוריינט לזמינים במרקטפלייס של Google Cloud כ-SDK עבור אפליקציות של קמעונאים. כלומר, קמעונאים שהם לקוחות של גוגל קלאוד יכולים להשתמש בטכנולוגיה של אוריינט כדי לאפשר לצרכנים למצוא ביתר קלות בחנויות גדולות את המוצרים שהם מחפשים ולנווט לפי רשימת קניות.

מייסדי אוריינט מיקי בלטר ועמירם פרישדי , צילום: אוריינט מייסדי אוריינט מיקי בלטר ועמירם פרישדי | צילום: אוריינט מייסדי אוריינט מיקי בלטר ועמירם פרישדי , צילום: אוריינט

"כשהתחלנו לבנות את אוריינט החזון שלנו היה ליצור את הפתרון היעיל הראשון בעולם באמצעות תוכנה בלבד", אומר המנכ"ל בלטר. "ידענו שהמערכת חייבת להיות ברמת דיוק גבוהה, חסכונית במשאבים וקלה להטמעה - ושלא נוכל להתפשר על הדברים האלה".

לסבב הצטרפו קרן ההשקעות Regal Four של משפחת ברן, ומשקיעים מסבב הסיד: F2 Venture Capital, NGN Partners ו- Future Energy Ventures. הסבב הנוכחי מביא את סך ההשקעה בחברה מאז הקמתו ל-16 מיליון דולר.

***

חברת סנקרופ (Sencrop) הצרפתית שפיתחה טכנלוגייה בתחום המיקרו-אקלים, גייסה 18 מליון דולר בהובלת קרן JVP הישראלית. סנקרופ פועלת ביותר מ- 26 מדינות, כשהמטה המרכזי ממוקם בצרפת ולחברה יש משרדים גם בהולנד, בריטניה, גרמניה וספרד. בעקבות ההשקעה תפתח החברה שלוחה ראשונה בישראל, במרכז הפודטק הבינלאומי של אראל מרגלית סטארט-אפ סיטי גליל בקריית שמונה.

סנקרופ, שהוקמה ב 2016, פיתחה חיישן המוצב בשדות ומאפשר לחקלאים לקבל נתונים על הגידולךים בזמן אמת, לנייד. החיישנים והפלטפורמה של החברה משמשים יותר מ-20,000 חקלאים ומומחים באירופה ומספקים להם מידע מיקרו אקלימי ונתונים לגבי לחץ מים, שלבי גדילה, התפתחות מחלות או מזיקים, צרכי השקייה שוטפים, שימוש בחומרי הדברה ועוד.

אראל מרגלית מייסד ויו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי, שחר עזרן אראל מרגלית מייסד ויו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי | שחר עזרן אראל מרגלית מייסד ויו"ר JVP ומרגלית סטארטפ סיטי, שחר עזרן

"ההשקעה של JVP בסנקרופ היא חלק מאסטרטגית שיתוף הפעולה בינינו לבין נשיא צרפת סביב טכנולוגיות מובילות מצרפת וישראל בתחומי הסייבר, האקלים, הפודטק והחקלאות", אומר אראל מרגלית, מייסד ויו"ר JVP. "המהפכה שסנקרופ מובילה במיקרו-אקלים לחקלאים באירופה יכולה כעת להתבסס גם על הפיתוחים הגדולים שיש בישראל בכלל ובגליל בפרט. כבר בפעם הראשונה שפגשנו את מרטין ומייקל, מייסדי החברה, הבנו שלנסקרופ יש את היכולת לחולל מהפכה אדירה בעולם החקלאי. כחלק מהתהליך ההשקעה, היזמים הגיעו למרכז שלנו בגליל ונפגשו עם חקלאים מקומיים. באמצעות הפתרונות החכמים מבוססי בינה מלאכותית, סנקרופ מצליחה לייצר מפת דרכים אישית המותאמת לכל חקלאי ומאפשרת לו למקסם את איכות היבול תוך זמן קצר מאוד. אנו שמחים לאחד כוחות עם החברה ולתמוך בצוות כדי להביא את הטכנולוגיות המתקדמות ביותר לחקלאים באירפה, בישראל, בצפון אמריקה ובעולם כולו".

בסבב הגיוס השתתפו גם המשקיעים הקיימים, בהם BPI France EIT Food – זרוע ההשקעות של ממשלת צרפת הפועלת בת"פ עם קרן JVP וכן, EIT Food, IRD, , Demeter IM NCI Waterstart. את ההשקעה הובילו גדי פורת, שותף כללי ב JVP ואלכסנדר דאהן, דירקטור השקעות בקרן.


תגיות