אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שנה שלישית ברציפות - מסעדת שבור של אסף גרניט קיבלה כוכב מישלן אסף גרניט | צילום: שי כהן ארבל

שנה שלישית ברציפות - מסעדת שבור של אסף גרניט קיבלה כוכב מישלן

המסעדה, ברובע השני של פריז מנוהלת בפועל באופן שוטף על ידי השף דן יושע. שבור היא מסעדה המציגה פרשנות מודרנית ויצירתית לאוכל הירושלמי המודרני והמסורתי

06.03.2023, 13:38 | חיליק גורפינקל

מסעדת שבור (Shabour) של השף אסף גרניט, ברובע השני של פריז שומרת על כוכב המישלן שלה, שנה שלישית ברציפות.

כוכב מישלן אחד הוא ציון גבוה במיוחד למסעדה. רבים מחובבי האוכל המעדיפים לאכול דווקא במסעדות של כוכב אחד או שניים ולא במסעדות של שלושה כוכבים שהן לא רק יקרות להחריד אלא גם מכובדות מאד, לרוב מדי, שלא לומר מעט מאובנות.

שבור, שאת מטבחה מנהל בפועל באופן שוטף השף דן יושע, היא מסעדה המציגה פרשנות מודרנית ויצירתית לאוכל הירושלמי המודרני והמסורתי עם מנות שחלקן כבר הפכו למיתולוגיות, כמו למשל דג ברוטב חמאה לבנה שעשוי מטחינה או צדפת אויסטר עם רוטב זביון של קובה חמוסטה.

מנות כאלה ואחרות מוגשות בשבור על אוסף כלים אקלקטי ונוסטלגי באווירה הרבה יותר משוחררת ממה שהיה מקובל פעם במסעדות של כוכבי מישלן. האוכל מנסה לחבר בין פריז לירושלים ועושה זאת כנראה בהצלחה גדולה, לפחות לטעמם של המבקרים. ולראייה, לא רק פרנסי מישלן מתלהבים אלא גם אחרים. המסעדה שנפתחה ב-2019 נבחרה כבר בשנותיה הקצרות למסעדה הטובה בפריז על ידי העיתון הצרפתי 'פיגארו סקופ'. היא נכנסה לרשימת ההבטחות של סן פלגרינו בדירוג העולמי ועוד היד נטויה.

שבור שומרת על מעמדה וגם על דלתותיה פתוחות. את 'בלאגן' שלו, אף היא בפריז, נאלץ גרניט לסגור לפני כמה חודשים.

הישגו הנוכחי של גרניט (ושותפו אורי נבון) שומר לא רק על מעמדו כשף הישראלי המצליח בעולם (יחד עם איל שני אבל עם הרבה יותר הצלחה ביקורתית) אלא גם מוסיף עוד נדבך לחומת ההצלחות המפתיעה והמשמחת של הקולינריה שלנו. אחרי הבחירה המחודשת בשש מסעדות ישראליות לרשימת חמישים המסעדות הטובות במזרח התיכון וצפון אפריקה של סן פלגרינו, הכוכבים (לשעבר) של שף מושיק רוט באמסטרדם ובכלל ההתעניינות הגוברת במטבח הישראלי, אפשר אולי כבר באמת להצהיר מבלי לגמגם, שמשהו קורה אצלנו במטבח. אלו הן התחלות צנועות יאמרו המחמירים, אך אלו ללא ספק התחלות ותכיפותן יכולה כנראה לשכנע גם את גדולי הספקנים.

אסף גרניט ואורי נבון הם בעליהן של אימפרית מסעדות קטנה ועולמית. בנוסף למסעדותיהם המקומיות – מחניודה, דקל 3, צמח ושאר המסעדות הירושלמיות, המסעדות הפריזאיות המדוברות יש לגרניט ונבון גם מסעדות בלונדון – פלומר, ברברי ו'קואל אופיס', מסעדה בברלין ועוד. בחודש פברואר השנה נבחר גרניט לשמש כשף הרשמי של חברת התעופה הלאומית של ישראל, אל על.

גם מי שאינם מתחברים לאווירת הקרחנה שמאפיינת את (חלק) ממסעדותיו, מכירים כבר בהישגיו החוזרים ונשנים של מי שהפך לבן בית בכל סלון ישראלי לא רק בזכות השתתפותו ארוכת השנים כשופט בתוכנית ריאליטי האוכל 'משחקי השף' אלא גם בזכות אינספור פרסומות וקמפיינים שמוכיחים גם הם עד כמה הפכו השפים לכוכבי הרוק של שנות ה-2000.


תגיות