אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס חדשנות פיננסית

"אחרי שנים של הסתכלות על צמיחה, היום המשקיעים מסתכלים על רווחיות"

כך אמר אוהד מימון, מייסד ומנכ"ל חברת HYP שמספקת פתרונות תשלומים דיגיטליים לעסקים בכנס חדשנות פיננסית של כלכליסט ו-BDO. נעם ענבר, שותפה בקרן ויולה פינטק הוסיפה, "חברות שישרדו היום, יהפכו לחברות אמיתיות". תום וקנין, מייסד ומנכ"ל של PAY.COM, אמר "אנחנו מזהים שעסקים מחפשים פשטות ומהירות - כמה שיותר אוטומטי ללא כוח אדם"

26.06.2023, 14:37 | סופי שולמן

"אנחנו בפתחה של אחת התקופות הטובות בפינטק. גם יש צורך מאוד גדול בשירותים פיננסיים, שוק של 12.5 טריליון ומתוכו הפינטק היום הוא רק רבע טריליון", כך פתחה את דבריה נעם ענבר, שותפה בקרן ויולה פינטק, בפאנל "האם טכנולוגיות פיננסיות יכולות לסייע בשורת הרווח" בכנס חדשנות פיננסית של כלכליסט ו-BDO, אותו הנחה מאיר אורבך. "יש היום שני מנועים שנותנים דחיפה נוספת לעולם הפינטק: גם הבנקאות הפתוחה וגם הבינה המלאכותית. נכון שיש היום הרבה חברות בכל משבצת שלא תמיד יש ביניהן בידול ממשי ולא כל המודלים עובדים כאשר הריבית לא אפס, אבל החברות שישרדו היום ויש להן בסיס יציב, יהפכו לחברות אמיתיות".

לדברי ענבר, לאחר שדווקא ב-2021 הקרן הורידה את קצב ההשקעות לאור רמות השווי הגבוהות, היום יש הזדמנויות השקעה שהן תוצאה דווקא של סביבת המקרו, אינפלציה גבוהה וריבית גבוהה. "הצרכנים שלרוב לא מתעמקים בפיננסים, היום לא יכולים להרשות לעצמם להישאר בלי ידע. זה מייצר צורך בכלים של שקיפות, ידע וניהול פיננסי וגם במגזר העסקי יש טכנולוגיות שקשורות להתייעלות. השפעה עקיפה נוספת של האינפלציה היא על שרשראות אספקה וכאן יש חשיבות לסטארט-אפים שעוזרים בעבודה שם", סיכמה ענבר.

אוהד מימון, מייסד ומנכ"ל חברת HYP שמספקת פתרונות תשלומים דיגיטליים לעסקים ועובדת עם 65 אלף עסקים בישראל, המשיך את דבריה: "אנחנו חווים היום את הצד השני של המטוטלת. אחרי שנים של הסתכלות על צמיחה, היום המשקיעים מסתכלים על רווחיות וזאת תקופה מצוינת לפינטק כי התבגרנו והפכנו להרבה יותר בשלים. החברות שישרדו את התקופה הנוכחית הן כאלה שיש להן מודל עסקי אמיתי. במישור הספציפי יותר של הפעילות של HYP, הרי שהעובדה שהעולם עובר לתשלומים דיגיטליים לא אומרת שזה הופך ליותר מסודר. עסקים רבים שמקבלים תשלומים דיגיטליים לא מקבלים אותם בצורה סדירה וחסרים להם מיליוני שקלים בחודש. לא מזמן איתרנו 12 מיליון שקל שהיו חסרים לעסק במחזור השנתי שלו. דווקא ככל שמגדילים את כמות אמצעי התשלום יש סיכון לחוסר סדר. מעבר לכך, היום אנחנו נותנים מענה גם להון החוזר ובשנה הקרובה נתחיל להציע אשראי לעסקים קטנים על בסיס החשבוניות והתקבולים העתידיים שלהם".

תום וקנין, מייסד ומנכ"ל של PAY.COM, אמר "אנחנו חריגים בנוף כי אין לנו מימון מקרנות הון סיכון, אלא במסגרת החברות של טדי שגיא שכבר הקים כמה חברות מוצלחות בתחום. ועם זאת, מהרגע הראשון שקמנו חשבנו על רווחיות והמודל העסקי, אבל אנחנו גם צומחים מהר. אנחנו מזהים שהעסקים מחפשים פשטות ומהירות, הם מחפשים שנושא התשלומים יהיה כמה שיותר אוטומטי וללא כוח אדם. כך למשל, אנחנו עוזרים לעסקים בתהליך קליטה של ספק חדש שבכלים המסורתיים יכול להימשך גם חודש ואילו אצלנו הוא אורך רבע שעה".

עודד זהבי, מייסד ומנכ"ל MESH שעוזרת לחברות בינלאומיות לשפר את היעילות של המערכים הפיננסיים שלהן , הוסיף: "בעבר אפשר היה לייצר חברת פינטק בלי יותר מדי עומק טכנולוגי וגם לגייס לזה כסף, אבל היום זה שונה. בשוק שלנו הרוב המכריע של הלקוחות עובדים עם מערכות ותיקות שקיימות יותר מעשר שנים ומבוססות על המערכת הבנקאית המסורתית, כך שכדי להחליף אותן צריך להביא ערך משמעותי במישור הטכנולוגי ולעשות דיסרפשן אמיתי. המציאות עכשיו מורכבת, המוסיקה במשחק הכסאות המוסיקליים נגמרה ומי שלא ימצא לעצמו כסא יצטרך להימכר או להיסגר. אבל שלא תהיה תחושה ש-2023 היא שנה רעה לפינטק, השינויים מתרחשים היום ובעוד שלוש שנים העולם יהיה אחר לגמרי בכל הקשור לשירותים פיננסיים דיגיטליים".



תגיות