אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת Wiliot גייסה 200 מיליון דולר בהובלת סופטבנק אלון יחזקאלי, טל תמיר וירון אלבוים. חברת Wiliot | צילום: דיוויד גראב

חברת Wiliot גייסה 200 מיליון דולר בהובלת סופטבנק

החברה מפתחת חיישן בגודל בול דואר שאינו דורש הטענה וניתן לשימוש כמדבקה על מגוון גדול של מוצרים. על פי הערכה, הגיוס נעשה לפי שווי של כמיליארד דולר. המנכ"ל טל תמיר: "רציתי מאוד שסופטבנק ישקיעו בנו כי הם חולקים איתנו את אותו חזון. שנינו מאמינים שבאמצעות IoT ובינה מלאכותית ניתן לעשות עולם טוב יותר"

27.07.2021, 15:00 | מאיר אורבך

חברת Wiliot גייסה 200 מיליון דולר בהובלת קרן Softbank Vision Fund 2 של התאגיד היפני סופטבנק. עד היום גייסה החברה 70 מיליון דולר, ללא הגיוס הנוכחי. טל תמיר, מנכ"ל החברה והמייסד שלה, אומר כי הסיבוב זכה לביקוש יתר כאשר מרבית הגיוס נכנסה לקופת החברה וחלק קטן ממנו שימש לסקנדרי. שווי החברה בגיוס לא נחשף, אך על פי הערכה, החברה זכתה לשווי של כמיליארד דולר בגיוס.

Wiliot מפתחת חיישן בגודל בול דואר שאינו דורש הטענה וניתן לשימוש כמדבקה על מגוון גדול של מוצרים. הוא מבוסס מעבד ARM שנטען באמצעות הפיכת קרינת הרדיו לאנרגיה. עמית לובבסקי, משקיע ב-SoftBank Investment Advisor, יצטרף לדירקטוריון Wiliot. 

זו ההשקעה הרביעית של סופטבנק בישראל ב-2021 באמצעות Softbank Vision Fund 2. לאחרונה אף מינתה הקרן  את יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר, למנהל הפעילות בישראל. השקעות נוספות של הקרן בישראל כוללות את אניויז'ן, רדיס לאבס וסייבריזן.

בשיחה עם "כלכליסט" סיפר המנכ"ל תמיר: "רציתי מאוד שסופטבנק ישקיעו בנו כי הם חולקים איתנו את אותו חזון. שנינו מאמינים שבאמצעות IoT ובינה מלאכותית ניתן לעשות עולם טוב יותר. כשהצגנו את החברה למסה (מסיושי סן - מייסד ומנכ"ל סופטבנק), הרגשתי שהוא אדם חריף מאוד שהתחבר לנושא שלנו. הם בדקו אותנו לפני ולפנים בדיקה מאוד מדוקדקת. בזכות ARM יש להם קשר עמוק לעולם החומרה, והם רואים בנו נכס חשוב.

מייסדי Wiliot אלון יחזקאלי , טל תמיר וירון אלבוים, צילום: דיוויד גראב מייסדי Wiliot אלון יחזקאלי , טל תמיר וירון אלבוים | צילום: דיוויד גראב מייסדי Wiliot אלון יחזקאלי , טל תמיר וירון אלבוים, צילום: דיוויד גראב

"אנחנו מוסיפים חיישנים שנראים כמו מדבקות שמספקים כל מידע אפשרי על תרופות, מזון או מוצרי חקלאות. כך, לדוגמה, מזון: אנחנו מצמידים מדבקות לאריזות מזון שמספרות את כל מה שצריך לדעת עליו. מתי נארז, עד מתי הטריות וכל מידע שמבטיח שלא יתקלקל ,זה מצמצם 40% מזריקת המזון. בעולם התרופות המדבקה שלנו מוצמדת לבקבוקי אינסולין או חיסוני קורונה ונותנת את כל המידע החשוב על החיסון. בשנה וחצי האחרונות אנחנו עובדים עם מספר רב של לקוחות ועוברים ממצב של פיילוטים ללקוחות בתשלום מלא. אנחנו עובדים עם כל הריטיילרים, חברות הפארמה הגדולות. אנחנו מפתחים את כל המערכת והטכנולוגיה ומספקים את החיישנים. החברות משלמות לנו לא עבור החיישנים אלא עבור המידע שאנו מספקים להן", אמר תמיר.  

בעקבות סבב הגיוס, סופטבנק מצטרפת למשקיעים הקיימים של החברה הכוללים את 83North, חטיבת ההשקעות של Amazon Web Services (AWS), Avery Dennison, Grove Ventures, M Ventures, קרן ההון סיכון התאגידית Merck KGaA, Darmstadt, Maersk Growth,  Norwest Venture Partners, NTT DOCOMO, Qualcomm Ventures, Samsung Ventures, Vintage Investment Partners,  Verizon Ventures. 

במסגרת תהליך התרחבות החברה, Wiliot יוצאת במהלך גיוס עובדים נרחב למרכז הפיתוח בקיסריה ולמרכז הפיתוח החדש שלה בתל אביב. כמו כן, Wiliot  מתרחבת לטריטוריות חדשות כגון יפן וכמה מדינות נוספות באירופה.

חיישן שמנטר נתונים פיזיים וסביבתיים

Wiliot פיתחה מחשב זעיר ומתכלה, המיוצר בעלות נמוכה, אשר ניתן להדבקה לכל מוצר או אריזה. כך הוא הופך למעשה לחיישן המנטר נתונים פיזיים וסביבתיים שונים באמצעות שימוש בבינה מלאכותית אשר מתאימה מודלים התנהגותיים לשינויים אלקטרומגנטיים. המידע מתורגם לתובנות מעשיות המשמשות לשיפור תהליך הייצור, האספקה והשימוש בכל מוצר בצורה מאובטחת, פרטית ומהימנה. 

בכל תעשייה סחורות משונעות לאורך מיליארדים של קילומטרים ללא מידע זמין בנוגע לתנאים שלהן, מיקומן או באיזה מצב הן. חוסר מידע זה יוצר חוסר וודאות אשר יוצר חוסר יעילות, אובדן ואף שימוש מסוכן במוצרים. הבנה זו היא שהביאה יצרנים מובילים - מחברות פארמה, מזון והלבשה - לעבוד עם Wiliot כדי לספק שקיפות על תהליכים ושימושים לכל מוצר ומוצר באמצעות יכולות החישה (sensing), התובנות והחיבוריות של Wiliot.  

מעשית, מוצרים שהיו מנותקים מהאינטרנט לאורך תהליכי הייצור, השינוע והצריכה שלהם, הופכים למחוברים לאינטרנט. מציאות זו משנה לחלוטין את אופן הטיפול במוצרים בתחומים שונים, החל מהאופן שבו הם מיוצרים, מופצים, נמכרים, דרך השימוש הביתי והמסחרי שלהם וכלה בתהליכי המיחזור.   

המוצרים והאריזות המחוברים ל-Wiliot יכולים לנטר מדדי טמפרטורה, למדוד קיבולת, תנועה ושינוי מיקום, לחות וקירבה ליעד. מגוון היישומים של Wiliot IoT Pixels הוא רחב והוא נוגע כמעט בכל תחומי הצריכה וכולל, בין היתר, תרופות, אריזות מזון ומדפים בחנויות. כך מותגים יכולים לראשונה להבין מהן רמות המלאי בכל שלב בשרשרת האספקה, מידע שהכרחי בעולם שבו מוצרים מסופקים בזמן קצר ובעולם שבו אין סובלנות לאובדן ובזבוז אנרגיה. 

בנוסף, יכולת זו תעזור לכל משתמש לקבל מידע על המקור וצורת השימוש במוצרים יומיומיים בבית באמצעות פלטפורמה מאובטחת ותוך הגנה מרבית על פרטיות. כל זאת יאפשר לצרכנים לשפר את היכולת לצרוך מוצרי מזון טריים ובטוחים יותר למאכל, לוודא כי התרופות נשמרות בטמפרטורה הנדרשת, להפחית את הפסולת, להוריד עלויות רפואיות ולצמצם  את הפגיעה הסביבתית.    

לדברי יאני פיפיליס, מנכ"ל SoftBank Investment Advisers: "מאז ומעולם האמנו שהחיבור בין IoT ל-AI יאפשר לאנשים חיים טובים ובריאים יותר – כשאנחנו יכולים לדעת האם כל מזון או תרופה הם בטוחים לשימוש. אנו שמחים לקחת מקום ולסייע להגדיל גלובלית את מגוון היישומים הרחב של Wiliot בתחומי ה-IoT באופן משמעותי". 


תגיות