אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס חדשנות פיננסית

"שואפים להשתלט על 10% מהשוק בשלוש שנים": מנכ"ל ראפיד מכריז על כניסת החברה לישראל

אריק שטילמן, מנכ"ל שירות התשלומים הדיגיטליים, הודה לממשלה במהלך כנס חדשנות פיננסית של כלכליסט ו-BDO על ההחלטה להקל על חברות לקבל אישורים ורישיונות לפעילות בארץ, והצהיר: "השוק בישראל תקוע שנים אחורה והגיע הזמן לשינוי"

26.06.2023, 12:17 | שירות כלכליסט


אריק שטילמן מנכ"ל ומייסד משותף של חברת הפינטק ראפיד שוחח עם כתב ההייטק של כלכליסט מאיר אורבך במסגרת כנס חדשנות פיננסית של כלכיסט ו-BDO, ובין השאר התייחס לעובדה שחברת התשלומים אונליין שלו מתחילה בימים אלה לפעול גם בישראל.

"אחד החסמים הכי גדולים בעולם התשלומים זה כל נושא הרגולציה", הסביר. "צריך להשקיע המון כסף כדי לקבל רישיון רגולטורי להתחיל לפעול במדינה ומן הסתם כל סטארט-אפ שרוצה להתחיל לפעול איפשהו, מעבר לפיתוח של הטכנולוגיה, הוא צריך להשקיע את הכסף בעורכי דין, באישורים וברישיונות, וכשהוא שם את הדברים באקסל מן הסתם עדיף לו להוציא את הרשיון באירופה כי השוק שם יותר גדול. כל זה היה נכון עד עכשיו. היום אני מברך את הרגולטור והמדינה שהחליטו לעשות שינוי לאחרונה ולאפשר לחברות שיש להן רישיון זר להתחיל לפעול גם בישראל. בזכות ההחלטה הזו ראפיד התחילה לפעול בישראל.

"השוק בארץ נשלט על ידי מקס, ישראכרט ועוד גופים שכבר 40-50 שנה מספקים שירות לעסקים. אני לא מתכוון לדבר על עולם ההנפקה של הכרטיסים, אבל כל התשלומים אונליין או במסופי תשלומים - אנחנו בהחלט נכנסים לשם. כלומר, זו בעיקר בשורה לעסקים. המטרה להשתלט תוך שלוש שנים על 10% מהשוק ולנסות להביא לפה חדשנות כי השוק של התשלומים הישראלי תקוע שנים אחורה והגיע הזמן לשינוי.

"אנחנו מקבלים פניות כל הזמן פניות מעסקים מישראל ודוחים אותן כי אין לנו יכולת לתמוך בהם והכוונה היא כן לעשות את השינויים כדי להיכנס לשוק הישראלי ואנחנו כבר עם פעילות יחסית גדולה פה. ברגע שאנחנו לא צריכים לעשות את כל ההשקעה ברישיונות ובאישור רגולטורי, אנחנו יכולים להפעיל את המערכת שלנו כאן כמו בכל מדינה אחרת. מבחינת תפעול זה לא שונה מהעולם, אבל השינוי שאנחנו יכולים לעשות בשוק הוא מאוד גדול".

כמה זה חשוב לך מבחינה ערכית?

"זה הציק לנו שאנחנו יושבים בדרך השלום בעזריאלי, יורדים למטה ומשלמים אונליין דרך חברות אחרות עם שירות בינוני ומטה, אבל מן הסתם כששמנו את זה באקסל זה לא היה שווה את ההשקעה. עכשיו זה כן שווה את ההשקעה".

אז המתחרים צריכים להתחיל לדאוג?

"תראה, אם אתה מאבד 10% מנתח השוק שלך תוך שלוש שנים אני חושב שאתה צריך להיות מוטרד".

שטילמן חשף גם את מה שעבר על היוניקורן שלו במהלך השנה החולפת. "בגדול המשכנו לצמוח בקצב מהיר וגדלנו ב-95 אחוז, ואני מעריך שהשנה נגדל ב-65-70%", הוא אמר. "נכון, קצב הגדילה ירד, אבל יחסית לשוק הקצב שלנו עדיין מצוין. השנה הייתה מעט יותר מאתגרת בגלל שהפוקוס הוא לעבוד יותר על לקוחות שמספקים לך רווחיות, אבל החברה שלנו בדרך לעבור להיות רווחית בינואר 2024".

גם בכל הנוגע לשווי החברה, שטילמן נשמע אופטימי למדי. "רוב המשקיעים שלנו שמרו על הערכת השווי שלנו אותו דבר ויש שניים שהורידו את השוויי ב-12%, אבל אנחנו לא מוטרדים מזה", הוא אמר. "בסופו של דבר שווי, בטח בסטארט-אפ, זה משהו שאתה צומח לתוכו. אנחנו רואים את השווי קדימה ואני לא חושב שיש בעיה עם זה".

מה בנוגע למצבת העובדים בחברה?

"בנובמבר שנה שעברה עשינו צמצומים בגלל רכישות שעשינו והיו כפילויות במשרות, אבל מעבר לזה המשכנו לגייס עובדים. אמנם לא בקצב המסחרר של השנים 20-21-22, אבל מצבת כח האדם גדלה. צריך להבין שמה שקרה ב-2020 בחסות הקורונה זה אקסלרציה של חמש שנים של מעבר מתשלומים אוף ליין לאון ליין. מה שאנשים לא מבינים זה שהאקסלרציה שהקורונה עשתה הזיזה את השוק מ-20 אחוז תשלומי אונליין ל-25 אחוז בפרק זמן של חודשים בודדים.לשוק יש המון לצמוח ואני ממש לא ומוטרד לגבי שווי השוק העתידי שלנו".

אתה לא מרגיש שיש עודף לחברות שקיבלו שוויים מופרכים?

"היה הייפ מאוד גדול ומי שלא מסוגל לצמוח לתוך השווי שלו נמצא בבעיה קשה. אבל בסוף זה מאוד פשוט: אם המודל שלך לא מאפשר לך להרוויח כסף אין לך זכות קיום, אבל לחברות של תשלומים אונליין תמיד יש דרך להרוויח כסף, כי בסוף יש איזשהו מרווח על העסקה. השאלה היא כמה אתה יעיל כדי להרוויח את הכסף הזה. אנחנו וחברות כמונו במצב מאוד טוב להמשיך לגדול".

תגיות