אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
דירקטוריון סינוורלד החדש יכריע את עתיד האחים גרדינגר מנכ"ל סינוורלד משה גרדינגר. עתידו בחברה בסימן שאלה | צילום: film.list

דירקטוריון סינוורלד החדש יכריע את עתיד האחים גרדינגר

רשת בתי הקולנוע הבינלאומית סינוורלד, בניהולם של האחים הישראלים ואשר מצויה בהליכי הקפאת הליכים, ביטלה את מכירת הנכסים שלה באירופה ובישראל. נושי החברה מגבשים דירקטוריון חדש שיכריע על הרכב ההנהלה העתידי

19.04.2023, 06:00 | גולן חזני

הנושים המובטחים של רשת בתי הקולנוע סינוורלד, בשליטת מוקי וישראל גרדינגר, מגבשים בימים אלה את הדירקטוריון החדש של החברה.

הדירקטוריון החדש אמור לקבל החלטה אם האחים הישראלים ישארו כמנהלים בחברה. הבעלות על החברה עוברת לידי הנושים המובטחים להם חבה סינוורלד מעל 5 מיליארד דולר, וזאת במסגרת הסדר החוב בתהליך צ'אפטר 11 האמריקאי, עליו סוכם בין החברה לנושים. בעלי החוב הלא מובטח ובעלי המניות ישארו בלי דבר. החברה נסחרה בשיאה ביותר מ־2 מיליארד דולר.

נכון לעכשיו שני האחים ישארו מחוץ לחברה בעקבות התנגדות של חלק מהותי מהנושים להמשך העסקתם. חלק אחר מהנושים תומך בהישארותם כמנהלים, אבל עתידם יקבע כאמור רק אחרי בחירת הדירקטוריון החדש. המתנגדים להישארות האחים טוענים כי לא יתכן להשאיר בתפקיד מנהלים שנכשלו והביאו את החברה לפשיטת רגל. המצדדים טוענים כי הסיבות במקרה הזה ניטרליות וקשורות במגיפת הקורונה ופחות בסוגיות ניהוליות. הנפילה של הרשת מיוחסת בין היתר למינוף האדיר שלה, שנלקח לרכישת רשת ריגאל בארה"ב, ובתי הקולנוע בבריטניה.

אמש הודיעה סינוורלד כי היא מקפיאה את מכירת בתי הקולנוע שלה מחוץ לארה"ב ובריטניה. בארה"ב מחזיקה החברה ברשת ריגאל, השניה בגודלה במדינה, ובבריטניה בהיא המפעילה הגדולה של בתי הקולנוע. מחוץ לשתי המדינות שמהוות את ליבת העסקים שלה, מחזיקה החברה את סינמה סיטי האירופית שמפעילה מתחמי קולנוע בפולין, צ'כיה, סלובקיה, הונגריה, בולגריה, ורומניה. בישראל מחזיקה החברה ברשת יס פלאנט.

הנושים והחברה הוציאו את בתי קולנוע אלה למכירה. שתי קרנות השקעה הגישו הצעות לרכישת הנכסים במאות מיליוני דולרים, קרן ההשקעות CVC וקרן הגידור אליוט, אבל החברה ונושיה החליטו לא לקבל את ההצעות. הנושים האמריקנים מעדיפים להישאר עם הנכסים בבריטניה וארה"ב, ואי מכירת הנכסים באירופה עשויה להעניק תקווה מסוימת לאחים גרדינגר מבחינת ההישארות בחברה.

בינתיים חתמה החברה עם האחים על חוזי העסקה חדשים כיועצים, ומדובר בהסכמים זמניים עד לכניסה של הנהלה חדשה או לחילופין החלטה של הדירקטוריון החדש על המשך הישארותם כמנהלים.

בספטמבר האחרון נכנסה החברה להליך פשיטת רגל בשל חובות של 8.8 מיליארד דולר, חלקם חוב לא מובטח. מאמצים למציאת קונה לעסקים בארה"ב ובריטניה לא צלחו. הרשת המתחרה AMC ניהלה מגעים לרכישת חלק מבתי הקולנוע של סינוורלד אבל אלה לא עלו יפה.

לפי סינוורלד, תוכנית הארגון מחדש שהגישה לבית המשפט זכתה לתמיכת מלווים המחזיקים ב־83% מההלוואות של הקבוצה לפירעון ב־2025 ו־2026. התוכנית להמרת חוב במניות תמחק למעשה את בעלי המניות הנוכחיים של סינוורלד והחברה נסחרת בשווי 38 מיליון דולר בלבד כשגם מניות אלה אינן שוות למעשה דבר במקרה שהתהליך יושלם. מניית החברה זינקה ב־50% עם ההודעה על ביטול מכירת בתי הקולנוע באירופה וישראל, כנראה מתוך תקווה לפגיעה בהסדר.

האחים גרדינגר, שהיו סיפור הצלחה ישראלי, הקימו תחילה את יס פלאנט ולאחר מכן את תיאטראות ישראל שהקימה רשת מצליחה במזרחי ומרכז אירופה. הצעד הבא היה כניסה לבריטניה ורכישה של הרשת הגדולה במדינה וב־2017 רכשו את חברת ריגאל, השניה בגודלה בארה"ב ב־3.6 מיליארד דולר, רכישה שלמעשה מוטטה בהמשך את החברה.

לפני כשנתיים ניסתה סינוורלד להשתלט על היריבה הקנדית סינפלקס – הניסיון נכשל ובעקבותיו החל קרב המשפטי שהביא להפסד של 1.5 מיליארד דולר. ב־2021 דיווחה החברה על הפסד של 708 מיליון דולר.

תגיות