אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אבד האמון בתרופת הקורונה והשווי של בונוס נחתך בחצי שי מרצקי, מנכ"ל ובעל השליטה בבונוס ביוגרופ | צילום: אליאס דאוד

אבד האמון בתרופת הקורונה והשווי של בונוס נחתך בחצי

בעודה ממתינה לאישור לשימוש חירום בתרופה להקלה על חולי קורונה, הרוח הגבית של בונוס ביוגרופ נעלמה. אחרי שזינקה ב־230% במהלך 2021 חזר שווייה לרמתו בתחילתה, עם הקריסה הגדולה בת״א־125 השנה

15.02.2022, 07:37 | חזי שטרנליכט

המתנה להתייחסות של משרדי ממשלה, היא לא בדיוק התכונה החזקה של משקיעים במניות חברת התרופות בונוס ביוגרופ. השנה האחרונה זימנה רכבת הרים של ממש למשקיעים בחברה שמפתחת בין היתר גם תרופה לתסמיני הקורונה. בשנה שעברה אישר משרד הבריאות לחברה לבצע ניסויים קליניים בתרופת המסנקיור (MesenCure) והחברה התקדמה לאורך השנה.

קראו עוד בכלכליסט:

המשקיעים התלהבו ומניית בונוס ביוגרופ זינקה ב־230% מתחילת 2021 ועד לספטמבר באותה שנה. במהלך התקופה, הגבירה החברה את קצב ההתקדמות בניסויים הקליניים בתרופה שנועדה לטפל במצוקה הנשימתית החמורה ומסכנת החיים בחולי קורונה ודלקת ריאות. 

בונוס ביוגרופ, שבשליטת (33%) שי מרצקי, דיווחה על ההתקדמות ולאחר השלמת השלב הראשון (שלב I/II) שבדק את הבטיחות של התרופה, אישר לה משרד הבריאות באוגוסט לצרף מרכזים רפואיים נוספים לניסוי שלב שני (פאזה II).

ניסוי שלב II הושלם ב־24 בנובמבר ובונוס ביוגרופ ביקשה לפני קצת יותר מחודש (ב־9 בינואר) ממשרד הבריאות אישור חירום לשימוש בתרופה לאחר שהציגה ניתוח של תוצאות הניסוי. לפי אותו ניתוח, 50 חולי קורונה השתתפו בניסוי ונבחנו מול 150 חולי קורונה קשים עם מאפיינים זהים. הממצאים הדגימו בטיחות והציגו יעילות מובהקת של 68% בהפחתת התמותה של חולי הקורונה הקשים.

אלא שהמשקיעים במניה מתחילים, כך נראה, לאבד את הסבלנות, וייתכן כי הם גם מאבדים עניין על רקע התחלת הירידה בהיקפי הגל הנוכחי של הקורונה, ובשבועות שבהם החברה ממתינה להתייחסות למשרד הבריאות המניה נמצאת במגמה שלילית. כשלא ברור מה תהיה עמדת משרד הבריאות הפורמלית. 

אתמול נמסר לשאלת "כלכליסט" ממטה ההסברה למאבק בנגיף הקורונה כי "חרף התוצאות המעודדות עד כה, הטיפול נבדק על מספר קטן מאוד של מטופלים ולכן, כמו שגם נאמר לחברה, יש להתקדם במחקר קליני, ולהוכיח יעילות ובטיחות, גם בעת הזו". בתגובה לדברים אלה נמסר מבונוס ביוגרופ כי היא ״ממשיכה במגעיה עם משרד הבריאות, ובכלל זה, מוסרת מידע נדרש ותוסיף להציג את עמדתה בפניו״. 

שי מרצקי, מנכ"ל ובעל השליטה בבונוס ביוגרופ, צילום: אליאס דאוד שי מרצקי, מנכ"ל ובעל השליטה בבונוס ביוגרופ | צילום: אליאס דאוד שי מרצקי, מנכ"ל ובעל השליטה בבונוס ביוגרופ, צילום: אליאס דאוד

וכך, בעוד שבמהלך 2021 זינקה מניית החברה ב־160%, מתחילת השנה צנחה המניה של בונוס ביוגרופ בקרוב ל־50%. עד כה היו 32 ימי מסחר פעילים בבורסה ב־2022, כשבפחות משליש מהם (10) סיימה המניה בעליות. שווי השוק הנוכחי של החברה עומד על 724 מיליון שקל, והוא דומה לרמתו בסוף חודש ינואר אשתקד, לפני התחלת דהירת המניה.

יש לציין כי הפעילות העסקית של החברה נמשכת כרגיל. בונוס ביוגרופ עוברת בימים אלה למשרדים חדשים והקימה מעבדות שיאפשרו לה לשלש את יכולת ייצור התרופה האמורה, ככל שיתקבל בעתיד האישור המיוחל. החברה פרסמה מצגת מקצועית למשקיעים ביום רביעי האחרון שממנה עולה כי היא מתקדמת גם בטיפול שהיא מפתחת לתחליפי עצם (BonoFill). החברה העריכה כי לטיפול שלה נגד הקורונה (MesenCure) יש יותר מ־953 אלף מטופלים פוטנציאליים בארה"ב, ולטיפול השני בתחום העצם, 6.2 מיליון מטופלים שם. החברה מעריכה כי טיפול הקורונה שלה יכול לחסוך ב־33 מיליארד דולר בהוצאות רפואיות למערכת הבריאות בארה"ב, וכי טיפול העצם יכול ליצור ערך של 70 מיליארד דולר למערכת.

באשר לירידות החדות במחירי המניה שנרשמו אתמול, יכול להיות הסבר נוסף. מניית בונוס ביוגרופ ירדה אתמול ב־4.5% אחרי שפורסם ב"כלכליסט" דבר הגשת בקשה להכרה כתביעה ייצוגית לביהמ"ש המחוזי בחיפה, בשם בעלי מניות בקרן התשתיות ג'נריישן קפיטל נגד בונוס ביוגרופ והמנכ"ל שלה, שי מרצקי. 

לפי אותה בקשה נטען כי הם נקטו לכאורה בצעדים שנועדו להבטיח שמניית בונוס ביוגרופ תיכנס למדד ת"א־90 על חשבון מניית ג'נריישן קפיטל באמצעות רכישת חבילת מניות של בונוס על ידי בעל השליטה בה. לפי הבקשה הנזק שנגרם לבעלי המניות של ג'נריישן קפיטל כתוצאה מכך עומד על 38.5 מיליון שקל. בבונוס ביוגרופ מסרו בתגובה ש"החברה פועלת בהתאם לחוק. בונוס ביוגרופ לא קיבלה את הבקשה המדוברת, ואם היא תימסר לידיה, החברה תמסור את התגובה לבית המשפט".

תגיות