אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מחקר בסין: אינטראקציה חברתית על בסיס יומי מאריכה חיים משמעותית קשישים מתאמנים בטאי צ'י בסין | צילום: בלומברג

מחקר בסין: אינטראקציה חברתית על בסיס יומי מאריכה חיים משמעותית

המחקר בחן 28 אלף קשישים בגיל ממוצע של 89; שיעור התמותה במהלך תקופת המחקר עמד על 6.2% בקבוצת הנבדקים שלא התרועעו עם אנשים אחרים, אך של אלו שעשו זאת כמעט מדי יום - 3.6%

11.04.2023, 14:12 | חדשות חוץ

אינטראקציה חברתית על בסיס כמעט יומי יכולה להאריך את תוחלת החיים של אנשים מבוגרים, כך קובע מחקר חדש בו השתתפו כ-28 אלף איש.

על פי אומדנים מסוימים, מספר בני האדם שגילם 60 ומעלה בעולם עמד ב-2017 על 962 מיליון - מספר שאמור להכפיל את עצמו עד שנת 2050. בעוד מחקרים קודמים הראו שחיים חברתיים פעילים הם מרכיב מפתח בהתבגרות "מוצלחת", בעיקר בחברות מערביות, המחקר החדש שפורסם לאחרונה ב-Journal of Epidemiology and Community Health ניסה לקבוע אם אינטראקציה חברתית קשורה לאריכות חיים רבה יותר בקרב אוכלוסייה מבוגרת החיה בסין.

החוקרים ניתחו את המידע על המשתתפים ב"מחקר אריכות החיים הבריאה בסין", שנערך בכל רחבי המדינה ובוחן אנשים מבוגרים החיים חיים עצמאיים מאז 1998. המחקר החדש התמקד בחמישה "גלים" שונים של מידע שנאספו עד שנת 2019, וכללו 28,563 משתתפים בגיל ממוצע של 89, שהתבקשו לומר אם באו במגע חברתי עם אחרים כמעט כל יום; פעם בשבוע; לפחות אחת לחודש; מדי פעם; או אף פעם. בנוסף הצליבו החוקרים את המידע עם משתני מין, השכלה, מצב משפחתי, הכנסה, צריכת פירות וירקות, סגנון חיים, ובעיות בריאות. שרידותם של המשתתפים נבדקה למשך ממוצע של חמש שנים או עד מותם.

בחמש השנים הראשונות דיווחו 25,406 איש שכמעט לא באו במגע עם אחרים, 1,379 דיווחו שהם עושים זאת לעתים, 693 דיווחו על לפחות פעם בחודש, 553 על לפחות פעם בשבוע, ו-532 דיווחו שהם באים באינטראקציה חברתית כמעט מדי יום. המחקר מצא שפעילות חברתית תכופה יותר קשורה לאריכות ימים רבה יותר באופן משמעותי, וככל שהתכיפות עולה, כן עולה הסבירות לחיים ארוכים יותר.

עוד התגלה כי שיעור התמותה במהלך תקופת המחקר עמד על 6.2% בקרב אלו שלא מתרועעים כלל עם אנשים אחרים, 4.8% אצל אלו שעושים זאת מדי פעם, 5% בקרב אלו שנפגשים לפחות פעם בחודש, 5.4% בקרב אלו שנפגשים לפחות פעם בשבוע ו-3.6% בקרב אלו שנפגשים כמעט כל יום.

הגורמים שמצאו החוקרים לפעילות חברתית מוגברת מובהקים יותר ביחס לגברים וכן לבעלי השכלה גבוהה יחסית, לנשואים, למתגוררים בעיר/ עיירה או עם קרובי משפחה, ולבעלי מצב בריאות טוב. "אף שלאחר שקיזזנו את השפעות הגורמים הסוציו-דמוגרפיים, התוצאות נהיו מעט מתונות יותר, עדיין ניתן לקבוע שהשתתפות חברתית כשלעצמה היא חזאי עצמאי טוב לאריכות ימים כללית בקרב מבוגרים וזקנים", סיכמו המדענים.

תגיות