אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עובדי היוניקורנים הישראלים משלמים את מחיר ההתנפחות ראפיד במסיבת גיוס עובדים | צילום: Eclipse media

פרשנות

עובדי היוניקורנים הישראלים משלמים את מחיר ההתנפחות

אתמול נודע על שני יוניקורנים משמעותיים שעומדים לפטר עשרות, אם לא מאות, של עובדים - טראקס וראפיד. אף יוניקורן שמפטר לא עומד להיסגר, אבל כולם חייבים להקטין הכל. כך הפכה היסטריית גיוס עובדים בכל מחיר להיסטריית קיצוץ בכל מקום

23.11.2022, 06:12 | מאיר אורבך

מנכ"לית טקסטארס העולמית, מאל גבה, אמרה אתמול בראיון ל"כלכליסט" שמה שראינו בפיטורים בהייטק עד כה זו רק ההתחלה, וכבר באותו יום נודע על שני יוניקורנים משמעותיים – טראקס וראפיד שהוערכו בשיאם ב־6 מיליארד וב־15 מיליארד דולר – שעומדים לפטר עשרות רבות, אם לא מאות, של עובדים.

שתי החברות דומות מאוד זו לזו. שתיהן גייסו מאות רבות של מיליוני דולרים, שתיהן רכשו חברות אחרות וניפחו את מצבת כוח האדם שלהן, בעיקר בעולם. הגידול הלא פרופורציונאלי מתחיל עכשיו לתת אותותיו בחברות. הן מבינות שחייבים לחתוך, מהר והרבה.

שתי החברות דומות גם במשהו משמעותי: שתיהן עובדות עם העולם האמיתי ולא רק עם עולמות הטכנולוגיה. טראקס עובדת עם קמעונאיות בכל העולם וראפיד עם מספר לא קטן של חברות ועסקים מסדר גודל בינוני וקטן. שתיהן מתחילות לחוש את ההקטנה של תקציבי הרכש של כל אותם ארגונים שעכשיו דוחים כל רכישה שאינה הכרחית.

אף יוניקורן שמפטר לא עומד להיסגר. לכולם יש קופות מזומנים שמנות ועתירות דולרים אבל הן גם צורכות כסף רב לנדל"ן, לשכר עובדים ולהוצאות שיווק, וכולן חייבות להקטין הכל. כל מה שלא הכרחי נסגר, גיוסי עובדים חדשים נעשים במשורה. מחלקות כוח האדם שנופחו לצורכי גיוס עובדים בשנים האחרונות הפכו להיות המטרות הראשונות של כל חברה. היסטריית גיוס עובדים בכל מחיר הפכה להיסטריית קיצוץ בכל מקום.

2023 לא תהיה שנה פשוטה להייטק. חברות שלא נגעו במחלקות הפיתוח ייאלצו לפטר מהנדסים, צוותי מכירות יקטנו משמעותית. למעשה, החברות יוציאו לפועל כל מהלך שיאפשר להן לצמצם הוצאות.

תגיות