אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סיבוב שלישי בתוך שנה: קרן Macquarie רוכשת מניות ביוקאץ' הישראלית ב-32 מיליון דולר מנכ"ל ביוקאץ' גדי מזור | באדיבות BioCatch

בלעדי

סיבוב שלישי בתוך שנה: קרן Macquarie רוכשת מניות ביוקאץ' הישראלית ב-32 מיליון דולר

מדובר בעסקת סקנדרי נוספת, במסגרתה מוכרים את מניותיהם המשקיעים המוקדמים בחברה לפי שווי של מעט יותר ממיליארד דולר. ביוקאץ' פיתחה תוכנה לזיהוי ומניעת הונאות בנקאיות באמצעים ביומטריים והתנהגותיים, ולאחרונה מרחיבה את נוכחותה בתחום של זיהוי חשבונות שמשמשים להלבנת כספים ומימון טרור

12.02.2024, 16:58 | סופי שולמן

ביוקאץ' (BioCatch) הישראלית השלימה בימים אלה סיבוב סקנדרי שלישי בתוך שנה, כך נודע ל"כלכליסט". קרן Macquarie Capital האוסטרלית השקיעה 32 מיליון דולר במניות החברה, אותן היא רכשה מהמשקיעים המוקדמים בה לפי שווי של מעט יותר ממיליארד דולר, בו נערך גם סבב הסקנדרי הקודם שלה באוקטובר. בדומה לעסקה הקודמת, התמורה לא תיכנס לקופתה של ביוקאץ'.

הקרן האוסטרלית היא גוף ענק שמנהל נכסים של כ-600 מיליארד דולר בזרועות שונות בתחום ההשקעות והבנקאות. מדובר בעסקה דומה לזו שבה נכנסה להשקעה בחברה קרן SAPPHIRE, שרכשה מניות בה ב-70 מיליון דולר. במאי עשו בעלי המניות בביוקאץ' עסקת סקנדרי של 40 מיליון דולר עם קרן פרמירה, אך זו הייתה, על פי הערכות, לפי שווי נמוך יותר של מעט מתחת למיליארד דולר.

ביוקאץ' היא חברה ותיקה שהוקמה ב-2011 על ידי אבי תורג'מן ובני רוזנבאום ז"ל ומנוהלת כבר שנים ארוכות על ידי גדי מזור. החברה זוכה כיום לעדנה מחודשת לאחר שפיתחה תוכנה לזיהוי ומניעת הונאות בנקאיות והלבנות הון באמצעים ביומטריים והתנהגותיים, תחום מבוקש וצומח. ביוקאץ' צמחה בשנה שעברה ב-49% והגיעה בסוף 2023 לקצב הכנסות שנתי (ARR) של יותר מ-100 מיליון דולר. במקביל היא גם עברה לתזרים מזומנים חיובי. ביוקאץ' מעסיקה 280 עובדים, כמחציתם בישראל.

בעלת המניות הגדולה בביוקאץ' כיום היא קרן ההשקעות ביין קפיטל, שהובילה ב-2020 את הגיוס האחרון לתוך החברה של 145 מיליון דולר. בעלי מניות גדולים נוספים הם זרועות ההשקעה של הבנקים הגדולים בעולם כגון HSBC, CITI , ברקליס וגם זרוע ההשקעות של אמריקן אקספרס. עד היום גייסה ביוקאץ' 253 מיליון דולר, כאשר התמורה משלושת הגיוסים האחרונים לא נכנסת אל קופתה, אלא למשקיעים המוקדמים בחברה שכבר מחפשים אקזיט.

ברשימת הלקוחות של ביוקאץ' 28 מתוך 100 הבנקים הגלובליים הגדולים בעולם. את הקרקע הפוריה לצמיחת החברה מייצרים ריבוי ההונאות הפיננסיות מצד אחד, שהיקפן עלה עוד יותר מאז הקורונה שהרחיבה את השימוש בערוצים הדיגיטליים, ומצד שני הרגולציה בעולם. הלך הרוח הרגולטורי כיום הוא שהבנקים והמוסדות הפיננסיים מחויבים להשיב כספים שנגנבו ללקוחות בכל תרחיש, כך שהמוטיבציה למנוע הונאות גבוהה יותר.

ביוקאץ' הוקמה כחברת זיהוי הונאות פיננסיות על בסיס התנהגות חריגה שנועדה לוודא כי רק בעלי החשבון עצמם מתחברים מרחוק. המאפיינים שבנתה החברה הישראלית הם למשל צורת החזקת העכבר בהתחברות לחשבון הבנק ממחשב או צורת החזקת הסמארטפון בהתחברות באפליקציה, מהירות הקלדת הסיסמה ואופן הקלדתה. עם זאת, בשנתיים האחרונות תחום ההונאות הפיננסיות "שינה את אופיו" ורובן נעשות על ידי המשתמש עצמו, אך בכפייה. מדובר לעתים קרובות באנשים מבוגרים שמקבלים שיחת טלפון ממתחזים שמשכנעים אותם לבצע פעולות בחשבון הבנק. עבור מקרים כאלה ביוקאץ' מצאה 300 סממנים שונים שמעידים על הונאה כגון איתותים של הכתבה או היסוס, וזה הפך לשוק הצומח ביותר שלה.

באחרונה מרחיבה ביוקאץ' את נוכחותה בתחום שהפך לאקוטי יותר בחודשים האחרונים והוא זיהוי חשבונות שמשמשים להלבנת כספים ומימון טרור. בביוקאץ' זיהו כי בחשבונות כאלה קיימים מאפיינים ייחודיים שבולטים לאורך זמן. החברה טוענת כי היא יודעת לזהות ב-98% מהמקרים בהם החשבון לא מופעל על ידי משתמש רגיל, אלא מהווה חלק מרשת הלבנת כספים. ב-70% מהמקרים המערכת של ביוקאץ' מזהה חשבונות מהסוג הזה עוד לפני שכסף ראשון עובר בחשבון. שוק זה מהווה בינתיים רק כ-10% מהכנסות החברה, אך ההערכה היא כי המלחמה בחמאס תגרום לעלייה במודעות לחשיבות עצירת מימון ארגוני טרור.

תגיות