אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
קוינט: "לאפשר לשרים למנות שישה דירקטורים בכל חברה ממשלתית - באופן עצמאי" ינקי קוינט | צילום: יואב דודקביץ

קוינט: "לאפשר לשרים למנות שישה דירקטורים בכל חברה ממשלתית - באופן עצמאי"

לפי ההצעה של מ"מ יו"ר רשות החברות, שלושה דירקטורים נוספים בכל חברה ימונו בידי הרשות, מתוך נבחרת הדירקטורים; לדבריו, "אם לכל שר היו שלושה מינויים, זה היה משפר את הממשל התאגידי"

05.02.2024, 21:22 | גולן חזני

מ"מ יו"ר רשות החברות, ינקי קוינט, מקדם הצעה למינוי דירקטורים בחברות הממשלתיות לפי מפתח קבוע: שלושה דירקטורים ימונו בידי כל אחד משני השרים הממונים על החברה, ושלושה אחרים מנבחרת הדירקטורים בידי רשות החברות.

כיום ממונים הדירקטורים בידי השרים מתוך נבחרת הדירקטורים. בכנס השנתי של איגוד הדירקטורים אמר קוינט כי לא בהכרח יש צורך בנבחרת דירקטורים גדולה של 1,400 דירקטורים, שכמחצית מתוכם עובדי מדינה, וכי לאיכות הדירקטורים צריכה להיות משמעות.

משמעות ההצעה של קוינט, שתובא בפני השר דוד אמסלם, היא הקטנה משמעותית של נבחרת הדירקטורים, שכן כל שר יוכל לבחור שלושה דירקטורים מטעמו.

"אם לכל שר היו שלושה מינויים זה היה משפר את הממשל התאגידי. כל שר רוצה לבחור אנשים שהוא רוצה ומעריך. רשות החברות צריכה לעסוק בדברים אסטרטגיים ולא במינויים. מצד אחד אנחנו רואים משרות לא מאוישות, ומצד שני עדיין אין חוק דירקטוריון", אמר קוינט בפתיחת הכנס.

לדבריו, "לעיתים יש הרגשה שהחברות הממשלתיות הן החצר אחורית של הממשלה. לדוגמה, הדרישה למלאי הדלקים של חברת החשמל. לפי חוק החברות הממשלתיות, הם לא אמורים לעשות את זה. אם יש רצון מצד הממשלה למלאי דלקים - אז היא צריכה לשפות או לתקצב את המהלך. אחרת כל ההתייחסות לחברות תהיה כמו רשות החברות הסינית שהיא זרוע ישירה של הממשל".

אילן פלטו, מנכ"ל איגוד החברות הציבוריות, אמר כי "שוק ההון נמצא כיום בנקודת שפל מאתגרת במיוחד. אנחנו צוברים פער שלילי בין מדדי ת"א לבין מדדי העולם. אין הנפקות כלל ובטח אין רישום כפול של חברות שנסחרות בנאסד"ק בת"א. דווקא בגלל זה מדובר בהזדמנות לממשלה ולשר האוצר לצאת בשורה של צעדים שיאזנו את התמונה וישנו את המגמה באמצעות הקלות רגולטוריות והפחתת מס רווחי הון".

תגיות