אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
וואן פלוס 12 ממשיך את המסורת - ומציע אלטרנטיבה למכשירי הדגל היקרים וואן פלוס 12 | איתי שמושקוביץ

בדיקה

וואן פלוס 12 ממשיך את המסורת - ומציע אלטרנטיבה למכשירי הדגל היקרים

המותג הפופולרי מציין עשור לתחילת פעילותו עם מכשיר שמדגים את היתרונות שלו: חזק כמו המתחרים, ואפילו קצת יותר, עם מצלמות מצוינות וסוללה שמחזיקה מעמד כמעט יומיים. הוא לא זול, אבל המחיר נמוך משמעותית מהדגמים המובילים

02.03.2024, 08:33 | איתי שמושקוביץ

מותג OnePlus ציין לאחרונה עשור לקיומו, והזכיר את המוטו שלו Never Settle, ובתרגום חופשי - לעולם לא להתפשר, כשלפי החברה הכוונה היא תמיד לחפש איך ליצור מכשיר וחוויית משתמש טובים יותר. במקביל לחגיגות העשור השיקה החברה את מכשיר הדגל החדש שלה - OnePlus 12. בלי פרו, מקס, אולטרה או פלוס, רק 12.

מאז שהמותג יצא לדרך דיברו עליו כ"קוטל מכשירי דגל" - כשחברות אחרות ניסו "להרוג" את האייפון, להתחרות בו ואולי גם להתעלות עליו, ב-OnePlus שאפו להציע מכשירים חזקים וידידותיים למשתמש במחיר סביר.

לקחנו את OnePlus 12 לבדיקה וגילינו שגם אחרי עשר שנים, במהלכן עבר שוק הסמארטפונים תהפוכות רבות, הדגם החדש מוכיח שהמותג נשאר נאמן למטרה הזו ועושה את העבודה בצורה מצוינת.

זה רק נראה כמו שיש, ויש גם דגם שחור, וואן פלוס זה רק נראה כמו שיש, ויש גם דגם שחור | וואן פלוס זה רק נראה כמו שיש, ויש גם דגם שחור, וואן פלוס

עיצוב ומבנה: זה בעיקר עניין של טעם

העיצוב של הדגם החדש קצת שונה מהרגיל בשוק, אבל די רגיל עבור המותג. הוא נראה דומה לקודמו, ה-OnePlus 11: מכשיר גדול, עם מסך שנמתח מקצה לקצה וקצוות עגולים שגולשים קצת לצידי המכשיר, ובגב המכשיר עיגול גדול ובולט שמכיל את עדשות המצלמות. העיגול הזה מאוד מסיבי ובולט, ולא כולם יאהבו אותו - זה עניין של טעם.

גם הצבע שונה: גב המכשיר שהגיע לבדיקה היה בצבע ירוק ונראה קצת כמו תבנית של שיש (יש גם דגם שחור). זו אמנם זכוכית גורילה גלאס, אבל היא מקבלת כאן איזה חספוס שהופך את המכשיר לנוח יותר לאחיזה, בניגוד למכשירים אחרים עם גב זכוכית שמרגישים חלקלקים. היבואנית הרשמית סל נאו מציעה בערכת המכשיר גם כיסוי מגן עם גב מחוספס ונוח להחזקה, שנותן כמובן עוד שכבת הגנה למכשיר.

הקצוות המעוגלים של המסך הם גם עניין של טעם: רוב היצרניות כבר נטשו או נוטשות את העיצוב הזה, והוא מעודן. זה לא הפריע לעבודה עם המכשיר או לתצוגה, רק עניין של טעם כאמור.

עוד פרט שונה מצד אחד אבל מצד שני רגיל עבור OnePlus הוא המתג שנמצא בצד שמאל ומאפשר מעבר בין מצב שקט, רטט או צלצול רגיל. אחרי כל אלה, העיצוב רגיל - כפתור הפעלה ומעליו מקשי ווליום, מצלמת סלפי שתופסת שטח מינימלי בחלק העליון של המסך ובלי חיבור לאוזניות חוטיות.

הסמארטפון שוקל 220 גרם והמשקל הזה מורגש היטב. המסך מוגן על ידי גורילה גלאס ויקטוס 2 וההרגשה היא שאיכות ההרכבה טובה והמכשיר עמיד, אבל הוא עומד בתקן IP65 בלבד. המשמעות: הוא מוגן מפני אבק ומים, אבל בניגוד למכשירי הדגל שבהם הוא מתחרה ה-OnePlus 12 לא מתיימר לשרוד טבילה במים.

השוליים המעוגלים עדיין כאן, איתי שמושקוביץ השוליים המעוגלים עדיין כאן | איתי שמושקוביץ השוליים המעוגלים עדיין כאן, איתי שמושקוביץ

חומרה: חזקה מהמתחרים המובילים

איך נאבקים במכשירי דגל? מתחילים הכי חזק, ואז מוסיפים עוד קצת. המעבד כאן הוא סנאפדרגון 8 דור 3, כמו ב-ROG 8 של אסוס או ב-S24 אולטרה של סמסונג (נכון, שם יש גרסה מעט שונה), ולצידו 16 גיגה בייט של זיכרון - זה כבר יותר ממה שמציעה סמסונג בדגמי הפרימיום שלה, והאחסון הוא בנפח 512 גיגה.

המסך, בגודל 6.82 אינץ', מצוין, עם צבעים חיים, ועל הנייר הוא מגיע לבהירות מקסימלית גבוהה במיוחד של 4,500 ניט - גם זה נתון גבוה משמעותית מהמתחרים. בפועל התצוגה ברורה ונוחה לשימוש גם בחשיפה לשמש. גם הרמקולים טובים בסך הכל, יחסית לרמקולים של סמארטפון.

הנתונים היבשים האלה מיתרגמים למכשיר מהיר מאוד, שמגיב בזריזות לכל פעולה ומתמודד בלי בעיה עם כל משימה, כולל משחקים כבדים, ולא הרגשתי שהוא מתחמם.

את כל זה מפעילה סוללת 5,400 מיליאמפר, שהחזיקה מעמד בערך יומיים בין טעינות (תלוי באופן השימוש, מן הסתם). בטעינה עם "סתם" מטען 65 וואט היא התמלאה די לאט (אחרי בערך חצי שעה היא הגיעה מ-15% ל-50%), אבל לפחות לתקופת ההשקה היבואנית כוללת בערכה גם מטען 100 וואט מהיר של OnePlus, ואיתו הסיפור שונה: בתוך 5 דקות הסוללה הגיעה מ-15% ל-50% ונדרשו קצת יותר מ-20 דקות לטעינה מלאה. מרשים.

ה-OnePlus 12 תומך גם בטעינה אלחוטית בהספק 50 וואט, אם יש לכם משטח טעינה מתאים, ובטעינה הפוכה, כלומר ביכולת להטעין מכשירים אחרים, בהספק של 10 וואט.

המסך מצוין ויכול להתמודד גם עם שמש ישירה, איתי שמושקוביץ המסך מצוין ויכול להתמודד גם עם שמש ישירה | איתי שמושקוביץ המסך מצוין ויכול להתמודד גם עם שמש ישירה, איתי שמושקוביץ

תוכנה וממשק: חוויה קרובה לאנדרואיד נקי

המכשיר מגיע עם אנדרואיד 14 וממשק OxygenOS של OnePlus, שמציע גרסה קרובה לאנדרואיד נקי. בהפעלה הראשונה אפשר לבחור אם להשתמש במחוות אצבע לניווט במערכת או בכפתורים שמוצגים בתחתית המסך, ובניגוד למתחרים אין רמיזה לכיוון הרצוי מבחינת היצרנית. בכל מקרה אפשר להתחרט ולשנות בכל רגע.

אחרי ההפעלה תגלו שפע של אפליקציות של גוגל, כולל תיקייה גדולה ובולטת שמכילה אותן במסך הבית, ועוד כמה אפליקציות של וואן פלוס, כמו מחשבון, מזג אוויר, רשמקול, וגם אפליקציית שלט רחוק לתפעול מכשירים שונים בבית, אפליקציה אחרת שמציעה קטעי מוזיקה שונים שאמורים לעזור לכם להירגע ועוד אחת שתגביל את השימוש בטלפון כדי למנוע הפרעות. בסך הכל אין כאן עומס גדול של אפליקציות מיותרות.

בהגדרות יש שפע של אפשרויות להתאמה אישית, רובן ככולן לא מופעלות אוטומטית וקצת מוסתרות בתוך התפריטים. אפשר למשל להפעיל קיצור דרך שמוצג אם אתם משתמשים בקורא טביעות האצבע ומשאירים את האצבע עוד קצת על המסך - סביבה יופיעו קיצורי דרך שתוכלו להגדיר מראש ולהפעיל במשיכת אצבע. יש עוד קיצורי דרך - לצייר O על המסך כשהמכשיר נעול כדי לפתוח את המצלמה, V כדי להפעיל את הפנס ועוד. קל ללכת לאיבוד בשפע האפשרויות והתפריטים, אבל זה לא חובה - נחמד שיש אפשרות להתאים אישית את הכפתורים והמחוות, וגם שהן לא הופעלו אוטומטית.

העדשות מספקות תוצאות מצוינות, איתי שמושקוביץ העדשות מספקות תוצאות מצוינות | איתי שמושקוביץ העדשות מספקות תוצאות מצוינות, איתי שמושקוביץ

מצלמה: תמונות איכותיות ותוספת של מצבי צילום

הרכב מנצח לא מחליפים, ו-OnePlus ממשיכה את שיתוף הפעולה עם מותג הצילום השוודי האסלבלאד. למכשיר יש שלוש עדשות - 64 מגה פיקסל עם זום אופטי כפול 3, 50 מגה לצילום בזווית רחבה ו-48 מגה לזווית רחבה במיוחד, ובנוסף יש כמובן מצלמת סלפי, עם חיישן של 32 מגה.

התוצאות מראות שוב שזה מספיק בהחלט ולא צריך להתרגש ממכשירים שמתהדרים במצלמות 200 מגה פיקסל: באור יום התוצאות מצוינות, וגם בלילה תקבלו תמונות טובות מאוד פלוס.

יש גם פילטרים שונים, כמובן, ומצבי צילום נוספים, כולל Xpan שמוכר כבר ממכשירים קודמים ומדמה צילום עם מצלמת פילם ישנה - כולל בחירה של העדשה הרצויה והקפאה לרגע של הפריים שצילמתם. אפשר להוסיף לתמונות חותמת שתעיד שצילמתם באמצעות עדשת Hasselblad, ואם תתחרטו אפשר להוריד אותה בעריכה.

בעריכה אפשר גם למחוק פרטים מהתמונות, תכונה שלא כדאי לבנות עליה יותר מדי. קודם כל, אין זיהוי אוטומטי של הדמות או החפץ שתרצו למחוק ותצטרכו לסמן ידנית מה אתם רוצים להסיר. זה לא נורא, אבל גם התוצאה לא משהו - כמו אצל רוב המתחרות, המחיקה לא מושלמת ומשאירה סימן. במבט ראשון זה אולי יעבור, אבל במבט שני ועם הגדלה של התמונה השינוי ייחשף בקלות.

עוד נקודה שחורה קטנה: תפריט המצלמה מציע זום כפול 6, וזה נראה כאילו המצלמה מסוגלת להגיע להגדלה כזו בצורה איכותית, כלומר אופטית. בפועל הזום האופטי הוא כפול 3, כאמור, ומעבר לכך מדובר בזום דיגיטלי, שאותו לא נהוג להבליט.

סיכום

ה-OnePlus 12 הוא מכשיר מוצלח מאוד, שמשתלב היטב בחגיגות העשור של המותג ומתחרה במכשירים יקרים יותר בלי יותר מדי רגשי נחיתות. המסך מצוין, הביצועים מעולים, הסוללה מחזיקה מעמד זמן רב ונטענת במהירות (עם המטען הנכון), אבל יש עוד מה לשפר מבחינת הגנה מפני מים.

חלק מהמתכון של OnePlus היה גם מחיר נמוך יחסית. זה נכון, אבל באופן חלקי: ה-12 הוא לא מכשיר זול - הוא נמכר תמורת כ-4,000 שקל, אבל אצל המתחרות תצטרכו להוסיף עוד 1,000-1,500 שקל עבור מכשיר בגודל כזה ועם מפרט וביצועים דומים.

לא תמצאו פה יכולות AI חדשות או עט נשלף, למשל, ומהבחינה הזו ה-OnePlus 12 כמעט משעמם, אבל ממש לא בסיסי: הוא עושה את העבודה בצורה מצוינת, מגיב בזריזות ולא מתחמם גם כשמעמיסים עליו משימות. מה עוד צריך, בעצם?



תגיות