אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חמש טעויות נפוצות של מנהלים צעירים חמש טעויות נפוצות של מנהלים צעירים | shutterstock

חמש טעויות נפוצות של מנהלים צעירים

אם מנהלים ותיקים עושים שגיאות גם מנהלים צעירים וחסרי ניסיון יכולים לטעות, אבל זה לא צריך למנוע מהם להעז ולחשוב מחוץ לקופסא. מהן הטעויות הנפוצות של מנהלים צעירים וכיצד ניתן להיחלץ מהן?

12.02.2024, 15:35 | בשיתוף חשבשבת

אחד המאפיינים המרכזיים של ענף ההייטק הוא ריבוי צעירים בתפקידים בכירים. יזמים, משקיעים ומנהלים בחברות טכנולוגיה ובסטארט-אפים נושאים באחריות רבה ונדרשים להוביל צוותים ועובדים, כאשר רבים מהם עודם בגילאים צעירים ובשלבים מוקדמים יחסית בקריירה. גם מנהלים ותיקים עושים טעויות ועל אחת כמה וכמה מנהלים צעירים וחסרי ניסיון. הנה חמש טעויות נפוצות במיוחד וכיצד ניתן להימנע מהן:

1. במקום לבנות היררכיה, ראו בעובדים שותפים וטפחו אותם: מנהלים צעירים טועים לעתים לחשוב, כי הדרך לבסס את הסמכות המקצועית שלהם היא באמצעות בניית חומות והיררכיה שתמחיש את תפקידם הבכיר. גישה כזו כמעט תמיד נדונה לכשלון. עובדים הם נכס אדיר לארגון ולכם בזכות הידע, המומחיות והיצירתיות שהם מביאים. מנהלים טובים חייבים להפוך אותם לשותפים. ולכן, תנו לעובדים שלכם להביע את דעתם בחופשיות, שתפו אותם ככל הניתן בקבלת ההחלטות, ועודדו אותם למצות את הפוטנציאל האישי והמקצועי שלהם. אמון הוא הבסיס לכל מערכת יחסים תקינה, ועל כן חיוני להעניק לעובדים את העצמאות לעשות את עבודתם ולהראות להם שאתם סומכים עליהם. רק כך הם יפרחו ויצליחו. בהקשר זה חשוב גם לטפח יצירתיות. תנו לעובדים לחשוב מחוץ לקופסא, ואל תשכחו לספק להם את הכלים לממש רעיונות יצירתיים. וזכרו: קל להיות מרוכזים מדי בעצמנו ובתפקיד שקיבלנו, ולשכוח לתקשר עם העובדים. ולכן, הקפידו להיות נגישים, להתעניין, לתחזק קשרים טובים ולעזור היכן שאפשר לעובדים.

חשוב להישאר מעודכנים בהתפתחויות ובטרנדים ולהיות פתוחים לרעיונות חדשים, shutterstock חשוב להישאר מעודכנים בהתפתחויות ובטרנדים ולהיות פתוחים לרעיונות חדשים | shutterstock חשוב להישאר מעודכנים בהתפתחויות ובטרנדים ולהיות פתוחים לרעיונות חדשים, shutterstock

2. במקום לפחד מטעויות, הפכו אותן להזדמנות: כולנו חוששים מטעויות, אבל מנהלים צעירים נוטים לחשוש יותר. טעות נתפסת בעיניהם כסכנה, שכן מישהו עוד עלול לראות בה הוכחה לכך שהם אינם בשלים עדיין לניהול. אסור ליפול למלכודות האלה של פחדים וחוסר ביטחון. כולם טועים, כולל המנהלים המנוסים והוותיקים ביותר. מנהלים טובים – בין אם הם צעירים או ותיקים – הם אלה היודעים ללמוד מהטעויות כדי לתקן ולהשתפר. אז אם כבר טעיתם, זה ממש לא סוף העולם. ההיפך, זו הזדמנות להפיק לקחים, להתייעל ולהמשיך הלאה.

3. במקום לחשוב שתקופת הלמידה שלכם הסתיימה, המשיכו ללמוד: לא אחת, מנהלים צעירים מספרים לעצמם, כי אם הגיעו לאן שהגיעו הם לבטח סיימו ללמוד את כל מה שהיו צריכים. אלא, שהעולם העסקי לא מפסיק להתחדש, להתעדכן ולהשתנות. הטכנולוגיה מחוללת תמורות מרחיקות לכת בקצב מהיר, ותחום הניהול עצמו משתנה ללא הרף. חשוב, על כן, להישאר מעודכנים בהתפתחויות ובטרנדים ולהישאר פתוחים לרעיונות חדשים. זמן הוא אמנם מצרך יקר, אבל אסור להזניח את הלמידה וההתפתחות המקצועית. קראו ספרים ומאמרים מקצועיים, השתתפו בהכשרות ובקורסים, ומצאו את הדרך המתאימה עבורכם כדי להמשיך וללמוד.

תנו לעובדים שלכם להביע את דעתם בחופשיות ושתפו אותם בקבלת ההחלטות, shutterstock תנו לעובדים שלכם להביע את דעתם בחופשיות ושתפו אותם בקבלת ההחלטות | shutterstock תנו לעובדים שלכם להביע את דעתם בחופשיות ושתפו אותם בקבלת ההחלטות, shutterstock

4. במקום ללכת לאיבוד בשוטף, הקצו זמן קבוע לתכנון העתיד. שגרת היום-יום עלולה לשאוב אתכם לתוכה, במיוחד כאשר אתם מנהלים צעירים המבקשים להוכיח את עצמם. זוהי דרך בטוחה לשקוע בפרטים הקטנים ובמיקרו-ניהול. אל תתנו לשוטף לגזול את כל זמנכם. נסו להקצות באופן קבוע לפחות 20% מהזמן שלכם למהלכים אסטרטגיים צופי פני עתיד, כולל יוזמות חדשות, שיתופי פעולה ומוצרים חדשים. הזכירו לעצמכם מדי יום מהו החזון האישי והארגוני שלכם, מהי המטרה ומהם היעדים שהצבתם לעצמכם ולצוות. במידת הצורך, אל תהססו גם להגדיר מחדש את המטרות תוך כדי תנועה. רק אם תקפידו לראות את התמונה הגדולה בכל עת תוכלו לייצר לאורך זמן ערך מוסף כמנהלים.

 פרופ פרופ' אסף אברהמי, מנכ"ל חשבשבת ופרופסור אורח בפקולטה למדעי הנתונים | ינאי יחיאל  פרופ

5. במקום לחשב כל הזמן מהי התחנה הבאה, תהנו מהדרך: מנהלים צעירים הם לרוב שאפתנים ונוטים לתכנן כמה צעדים מראש בקריירה. זה לא רע בהכרח, אבל בתפקידי ניהול הדבר עלול ליצור תסכול ואכזבה - במיוחד כאשר הניהול שאליו שאפתם מתגלה כתובעני ועתיר מהמורות ואתגרים. ולכן, חשוב להנות ממה שיש לניהול להציע לכם לא רק כמקפצה לעתיד הקריירה אלא כאן ועכשיו. העריכו את ההזדמנות שקיבלתם להוביל עובדים, להשפיע על אנשים ולעשות שינוי בארגון שלכם - ואולי אפילו בתעשייה ובעולם שסביבכם. לא כולם זוכים לכך, ויש לכם את כל הסיבות להיות גאים בעצמכם שהגעתם להישג מקצועי כזה - ולהנות ממנו.

פרופ' אסף אברהמי הוא מנכ"ל חשבשבת ופרופסור אורח בפקולטה למדעי הנתונים וההחלטות בטכניון




תגיות