אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פרשת הבקדייטינג: קומברס תפצה עובדים לשעבר ב־16 מיליון דולר בניין הנהלת קומברס ברעננה | צילום: אוראל כהן

בלעדי

פרשת הבקדייטינג: קומברס תפצה עובדים לשעבר ב־16 מיליון דולר

פרשת התיארוך לאחור של האופציות של קומברס, שפרצה ב־2006, מנעה מעובדיה לממש את האופציות שהיו בידיהם; הסדר הפשרה הושג במסגרת תובענות ייצוגיות שהגישו עובדים בעלי אופציות בחברה

12.07.2022, 06:00 | ליטל דוברוביצקי

פרשת הבקדייטינג של קומברס מגיעה לסיומה בישראל: כ־13 שנה אחרי שהוגשו בפרשה תובענות ייצוגיות, הושג הסדר פשרה על פיו תשלם קומברס טכנולוגי אינק 16 מיליון דולר לעובדים זכאים של החברה בעבר ובהווה. כך נודע ל"כלכליסט". בכפוף לאישור ההסדר על ידי ביהמ"ש המחוזי בת"א ימונה לחברה נאמן, שיפקח על חלוקת הכספים. הסדר הפשרה הושג במסגרת תובענות ייצוגיות שהוגשו על ידי משרד עו"ד עמית מנור־יוקי שמש וכן על ידי עו"ד מור תגר. בקשה לאישור הסדר פשרה בתיקים הוגשה ביום ראשון לשופטת צילה צפת מביהמ"ש המחוזי בתל־אביב, על ידי קומברס, המיוצגת על ידי משרד עו"ד גרוס ושות' ועל ידי התובעים.

בתחילת 2006 עלתה לכותרות פרשת הבקדייטינג בקומברס, שבמרכזה פעולות שננקטו על ידי בכירים בחברה לתיארוך מחדש של האופציות בחברה, שנסחרה אז בנאסד"ק.

הפרשה פרצה בעקבות מחקר אקדמי ותחקיר עיתונאי, שבמסגרתם התגלה כי בדוחות הכספיים של החברה, כמו גם ב־2,000 חברות נוספות, נפלו פגמים חשבונאיים, שאילצו את החברה לתקנם ולהגישם מחדש. כתוצאה מכך, נאלצה קומברס להקפיא את מימוש האופציות ובין אפריל 2006 לספטמבר 2011 לא התאפשר לעובדים מימוש של אופציות למניות שהיו בידיהם. במסגרת הפרשה ננקטו הליכים מינהליים ופליליים כנגד בכירים בחברה לשעבר, ובראשם מי שכיהן כמנכ"ל, קובי אלכסנדר, שבשיא הפרשה וכדי לחמוק מהעמדתו לדין בארה"ב נמלט לנמיביה. ב־2016 חזר אלכסנדר לארה"ב, הורשע ונידון ל־30 חודשי מאסר. במרץ 2018 הובא אלכסנדר לישראל לריצוי יתרת תקופת מאסרו, אותה סיים חודשיים מאוחר יותר.

במסגרת הבקשה לאישור הסדר הפשרה מצוין כי הקבוצה המיוצגת כוללת את כל מי שעבד או עובד בקומברס או בחברה־הבת שלה אז ורינט, וקיבל מהחברות אופציות הניתנות להמרה של החברה ולא מימש את אותן קודם להקפאת תוכנית האופציות. זאת, למעט, עובדים שהיו מעורבים בפרשת התיארוך לאחור.

המבקשים טענו כי בשל מעשייה והתנהלותה של המשיבה לא התאפשר למבקשים לממש את האופציות שקיבלו. לטענתם, האופציות גילמו הטבה כספית רבת משמעות ונגרמו להם נזקים כספיים לא מבוטלים. מנגד, דחתה החברה את הטענות וציינה כי הפרקטיקה של תיארוך לאחור, בוצעה על ידי נושאי משרה בודדים שסרחו ופעלו מחוץ למסגרת סמכותם.

הצדדים הגיעו להסדר פשרה בעקבות הליך גישור בניו יורק והוא ממתין כעת לאישור בית המשפט. במסגרת הסדר הפשרה הומלץ כי מתוך סכום הפיצוי הכולל יקבלו באי כוח המבקשים 3.2 מיליון דולר בתוספת מע"מ. עוה"ד מיכאל גינסבורג ויורי נחושתן ממשרד גרוס ושות', באי כוחה של קומברס: "הסכם הפשרה הושג במאמץ רב של כל הצדדים ובחלוף כ־13 שנים של הליכים מורכבים. הצדדים השכילו לסיים את ההתדיינות בדרך של פשרה ומבלי שהדבר מהווה הודאה האחד בטענות רעהו, ותוך איזון מכובד של מכלול שיקולים".

תגיות