אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שר הבריאות היוצא במתקפה על האוצר: "המערכת מתוקצבת בחסר מכוון" שר הבריאות ניצן הורוביץ | דנה קופל

שר הבריאות היוצא במתקפה על האוצר: "המערכת מתוקצבת בחסר מכוון"

לטענת ניצן הורוביץ, מטרת האוצר היא להחליש את מערכת הבריאות: "ליעילות הזו יש מחיר והמטופלים משלמים אותו". עוד אמר שר הבריאות היוצא: "יש לאגף התקציבים כוח מופרז שהוא לא דמוקרטי"

14.12.2022, 13:55 | אדריאן פילוט

שר הבריאות היוצא, ניצן הורוביץ, ניצל את מה שמסתמן כנאומו האחרון בתפקיד כדי לתקוף את משרד האוצר ואגף התקציבים, תוך שבכירי האוצר, לרבות פקידי אגף התקציבים וחשכ"ל העוסקים בבריאות, יושבים מולו. "המערכת מתוקצבת בחסר מכוון על ידי משרד האוצר" אמר הורוביץ, "הם אומרים שהמערכת מאוד יעילה. ל'יעילות' הזו יש מחיר והמטופלים משלמים אותו. בשנים הקרובות חייבים שתהיה תוספת ריאלית ממשית כדי לסגור את החור הגדול הקיים. דעתי היא –וראיתי את זה מקרוב - כי מטרת האוצר בתקצוב חסר היא להחליש אותה". דבריו נאמרו בכנס ים המלח של המכון הלאומי לחקר מדיניות בריאות.

לדברי השר היוצא, "חלק גדול מהקשיים שלנו, היו סביב עימותים מול האוצר. ההתערבות של האוצר בניהול משרד הבריאות היא גדולה מדי וזה נכון לכל המשרדים - למעט הביטחון. לא תמיד השיקולים של אגף התקציבים הם נכונים או מקצועיים. צריכים לתת לפקידים של משרד הבריאות, שהם המקצועיים, לנהל את התקציב. אחרי שהתקציב נקבע ההחלטות צריכות להיות של הפקידים בבריאות. מידת ההתערבות של משרד האוצר היא בלתי נסבלת. יש להם כח מופרז כי יש להם גישה למחשבים.

"האוצר חייב לדעת מה קורה עם הכסף אבל לא להחליט עליו. המצב הנוכחי אינו נכון וגם לא דמוקרטי. המעורבות של האוצר משתקת ומסרסת. הגישה של משרד האוצר היא גזברית ומעוותת: הם מכוונים לצבירת כסף ולא להעניק אותו. לכן, נצברו יתרות עצומים", אמר הורוביץ שכבר רואה את התוצאה של עודפים תקציביים שנצברו: "אנו משאירים את הכסף לממשלה הבאה וצריכים להוציא את הכסף הזה. בוא נראה כמה חזק יהיה אגף התקציבים הפעם. אין שום סיבה לשמור עליו. הגרעון והחוב ביחס לתוצר נמוכים ביחס לעולם. אנו חייבים להוציא את הכסף" אמר..

הורוביץ טען כי משרד (הבריאות - א.פ) חייב לזכות לעצמאות תקציבית ולמשילות. "אם כל אחד ינסה לסגור 'דיל' בנפרד האינטרסים של המערכת יפגעו. הרי באוצר עושים תמיד 'הפרד ומשול'. הפיתוי הוא לרוץ לאוצר ולנסות 'לקבל משהו מהצד'. זה לא מצליח. הגורם שרואה את האינטרס של כלל המערכת הוא משרד הבריאות", סיכם.

הורוביץ, שהפך לאחד המתנגדים להרחבה של הרפואה הפרטית ודוגל בהתעצמות של הרפואה הציבורית אמר, כי "הביטוח הבריאותי הפרטי שהוא הרווחי ביותר בכלל ענפי הביטוח מכל ענף אחר הולך ומתחזק. אנו לא יכולים להתחרות בשכר של המערכת הפרטית ולכן עוזבים אותנו. בכל המקצועות. לכן גם חייבים לרסן את הבריאות הפרטית. המערכת הפרטית לא תעשה לא פסיכיאטריה, ולא גריאטריה ולא פנימית. אם רוצים מערכת ציבורית איתנה צריכים לתת חוסן למערכת. הלחצים של הגורמים במערכת הפרטיים הם עצומים. זה פשוט מדהים".

עוד הוסיף הורוביץ כי "כל מיני אנשים חסרי הבנה אומרים 'שעשירים ילכו לפרטי ואז יהיה יותר מקום לעניים. שהעשיר יוציא 15 אלף על MRI מהיום למחר. למה לא?' אז אני תוהה: מי יפענח את ה-MRI? מאיפה יקחו אותם: מהמערכת הציבורית. מערכת בריאות עם שני סטנדרטים-היא כושלת ולא נותנת פתרון לאף אחד. גם לא לעשירים בזמן משבר וראינו זאת בקורונה. יש מקום לרפואה פרטית כי היא משחררת לחצים והיא שסתום, אבל היא חייבת להיות מרוסנת ומפוקחת".


תגיות