אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
"המהנדסים הטובים ביותר שהיו לנו - חיילים קרביים לשעבר" ניקול פריאל, שותפה בקרן Ibex Investors | צילום: רועי שור

דעה

"המהנדסים הטובים ביותר שהיו לנו - חיילים קרביים לשעבר"

גיוס חיילים קרביים לשעבר אינו רק מעשה אחראי מבחינה חברתית, זו החלטה אסטרטגית שיכולה לשפר את התרבות הארגונית ואת מאגר הכישרונות של המעסיק. על המעסיקים לממש את פוטנציאל המילואימניקים ולנצל מקור עשיר של כישרונות - לא רק למען ארגוניהם, גם למען המדינה

14.02.2024, 13:54 | ניקול פריאל

"יש לנו מפתחים מ-8200 ומיחידות מודיעין אחרות, אבל המפתחים החכמים והחרוצים ביותר הם חיילים קרביים לשעבר", כך ציין מנכ"ל של אחת מחברות הסייבר המובילות בישראל. השיח עולה בעיקר בלחישות ובמעגלים קטנים וסגורים, המנוגד לנרטיב של ילדים גאונים יוצאי יחידות מודיעין מובחרות ומפתחים שאומנו בצבא ושמטפסים לראש הפירמידה בתעשיית ההייטק, אבל מה קורה כאשר האמונה הקונבנציונלית מעיבה על מציאויות אחרות?

לעוד כתבות בערוץ TRUST

מנהל אבטחת מידע לשעבר בחברה ביטחונית ציבורית שיתף כי במסגרת תפקידו אירעה פעם תקרית אבטחה שנמשכה יותר מ-40 שעות. קציני המודיעין לשעבר בצוותו יצאו לאחר 30 שעות עבודה בטענה שהם לא נרשמו לעבוד בלילות ולישון על הרצפה. "מי עמד לצידי לאורך השעות הארוכות והיווה את החלק החשוב ביותר בהתאוששות מהאירוע הביטחוני? הגולנצ'יק לשעבר”.

חיילים קרביים מצוידים ביושרה, נחישות, מוסר עבודה גבוה ואמונה עמוקה של 'צוות לפני עצמי', אז למה פעמים רבות הם נלחמים מאבק קשה כדי לקבל הכרה, להתקבל לעבודה ולהתקדם בעולם הטכנולוגיה?

למרות תקופה מאתגרת של היעדרות ממעגל העבודה במשך שבועות וחודשים רבים, אין מקום בחברה הישראלית למנהלים מגייסים להפלות או לפטר מילואימניקים על בסיס היעדרותם או התחייבויות מילואים עתידיות.

אם ניקח את זה צעד אחד קדימה, האם מילואימניקים צריכים לקבל את אותן הגנות כמו נשים שחוזרות מחופשת לידה? האם מדיניות ציבורית צריכה לבחון הגנה על מקומות עבודה, קורסי הכשרה מיוחדים ותמריצים פוטנציאליים למעסיקים להעסיק אנשי מילואים?

ארגון אחד, גב ללוחם, לוקח את העניינים לידיים מ-2018. העמותה פועלת להכשרת חיילים קרביים לשעבר בפיתוח מיומנויות רכות, תרגום הניסיון הקרבי שלהם למסגרת המשרדית ופיתוח קשרים אשר קיימים באופן טבעי עבור מי שבילה את שירותו הצבאי ביחידות המודיעין המובחרות בצה"ל.

בשעה שמעלה מ-300 אלף מילואימניקים חוזרים ויחזרו לחברה האזרחית תוך איסוף שברי חייהם, על כולנו לתמוך בהעסקתם ובפיתוח הקריירה שלהם. אולי הלחישות יכולות להפוך לזעקות כאשר אנו מכירים ביכולת המולדת שלהם להדריך, לעורר השראה ולהניע במקום העבודה. מתוך הכרה באתגרים הייחודיים שחיילים קרביים שחזרו מהלוחמה עלולים להתמודד איתם בחזרה לעבודה ובחיפושי העבודה שלהם, חיוני למעסיקים לטפח הזדמנויות שיכולות להקל על המעבר הזה ובו זמנית ליצור סביבת עבודה חיובית לכולם.

גיוס חיילים קרביים לשעבר אינו רק מעשה אחראי מבחינה חברתית; זוהי החלטה אסטרטגית שיכולה לשפר את התרבות הארגונית ואת מאגר הכישרונות של המעסיק. הגיע הזמן שמעסיקים יממשו את הפוטנציאל של המילואימניקים שלנו, וינצלו מקור עשיר של כישרונות שלא רק מועיל לארגונים שלהם, אלא גם מכבד את אלה ששירתו את המדינה שלנו.

הם דואגים לנו ועכשיו תורנו לדאוג להם.

ניקול פריאל היא שותפה בקרן Ibex Investors

* ערוץ TRUST של כלכליסט בשיתוף שופרסל נולד מתוך רצון להוביל חברות לקחת אחריות בתחום האימפקט ולייצר שינוי דרך פרויקטים בעולמות ה-ESG.

תגיות