אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת הנדל"ן עמרם אברהם דוחה ב-45 יום ההסכם עם חנן מור על הקרקע בר"ג נועם גרייף, מנכ"ל עמרם אברהם | צילום: ימית הרוניאן

חברת הנדל"ן עמרם אברהם דוחה ב-45 יום ההסכם עם חנן מור על הקרקע בר"ג

החברה שחתמה בחודש שעבר על רכישת קרקע בדרום תל השומר הודיעה כי היא דוחה את העסקה "לאור אי הוודאות". עבור הקרקע המיועדת למגורים ומסחר החברה היתה אמורה לשלם 165.5 מיליון שקל

05.11.2023, 13:49 | גיא נרדי

חברת עמרם אברהם, שבחודש שעבר חתמה על רכישת הקרקע בדרום תל השומר מקבוצת חנן מור, דוחה את העסקה "לאור אי הוודאות", כך אמר מנכ"ל עמרם אברהם, נעם גרייף, ל"כלכליסט". עבור הקרקע המיועדת למגורים ומסחר היא תשלם 165.5 מיליון שקל. בין הצדדים נחתם מזכר הבנות ב-1 באוקטובר, ואילו ב-31 באוקטובר דיווחה עמרם אברהם כי "דירקטוריון החברה אישר להודיע למוכרת (קבוצת חנן מור) על הארכת מועד נוספת להתקשרות החברה עם המוכרת בהסכם מכר מפורט ב-45 ימים, בשל מלחמת חרבות ברזל ובשל אי מיצוי הליכי המשא ומתן עם המוכרת בקשר עם הסכם המכר המפורט".

בנק לאומי הגיש בקשה לכינוס נכסים נגד חברה-בת של חנן מור בגין ההלוואה שלא נפרעה על הקרקע. בבקשה מתאר לאומי כיצד האריך לבקשת מור את המועד לפירעון שלוש פעמים כדי לאפשר לו למכור את הקרקע – אך הקרקע לא נמכרה והאשראי לא נפרע. גרייף סירב להגיב האם בכוונת עמרם אברהם לממש את הרכישה, והסכים רק לומר: "בסך הכול ביקשנו דחייה לחתימת ההסכם לאור אי הוודאות. ענייני בנק לאומי וחנן מור לא קשורים אלינו".

בתוך כך, המלחמה וריבוי האזעקות באשדוד, לצד המחסור בפועלים ועצירת הבנייה במרבית אתרי הבנייה ואי הוודאות הכללית, לא הפריעו לחברת הנדל"ן עמרם אברהם לחתום הבוקר על הסכם ליווי בגובה 741 מיליון שקל להקמת 270 יח"ד במתחם השלישי של פרוייקט "אקווה פארק" באשדוד. בנוסף, נחתם גם הסכם ליווי בגובה של 364 מיליון שקל למימון פרויקט בשכונת הפארק בנתניה. לשני הפרויקטים יש היתרי בנייה, והחל תהליך שיווק.

החברה לא חשפה את שם הבנק שנתן את ההלוואה, אך ע"פ תנאי ההסכם, תנאים מוקדמים עיקריים להעמדת המימון ולמשיכת כספים מחשבון הפרויקט הם התחלת בניית הפרויקט, המצאת דוח אפס עדכני, השקעת הון עצמי בסך 63.7 מיליון שקל, מכירה מוקדמת של לפחות 90 מיח"ד בתכנית 'מחיר מופחת' ולפחות 30% מיח"ד שוק חופשי. במידה והתנאים המוקדמים לא יתקיימו עד ה-30 ביוני ,2024 יבוטל הסכם המימון.

לדברי גרייף, אתרי הבנייה של החברה ממשיכים להתנהל כרגיל, וזה בגלל שהחברה מעסיקה פועלים מסין. גרייף לא אדיש למצב כעת, אך הוא גם אופטימי: "אי אפשר להקיש משעת משבר על שגרה. כל הארץ מטווחת, אפילו אילת. אנחנו מבינים היטב את המציאות, אבל זוכרים שרק בחודש האחרון הגיעו לארץ מאות אלפי אנשים, שיבואו עוד רבים, ושיש ריבוי טבעי. אין לנו ספק שיהיה ביקוש".

גרייף מאמין באטרקטיביות של אשדוד: "אנחנו בונים פה בהינף יד רובע חדש. מדובר פה ב-27 בניינים, במרחק הליכה לים. אשדוד היא עיר ים, תעשייה ומרושתת היטב במערכת הדרכים הארצית. מכרנו באשדוד כבר 236 יח"ד בהיקף של יותר מ-400 מיליון שקל. עמדנו ביעד של הגורם המממן, ואנחנו נערכים לשיווק של שני מתחמים אחרים. מאחר שמדובר במחיר למשתכן, יש פה אוטומטית רוכשים, לקוחות סגורים. יש מנעד רחב של דירות וההטבה של כל דירה היא במאות אלפי שקלים".

במחצית הראשונה של 2023, היקף המכירות של עמרם אברהם מחוזים שנחתמו עמד על 70 מיליון שקל, לעומת 99 מיליון שקל ב-2022. ההכנסות של החברה במחצית הראשונה של 2023 הגיעו ל-518.5 מיליון שקל, לעומת 618.3 מיליון שקל אשתקד. בין הפרוייקטים הבולטים של החברה: שלב א' בפרוייקט אקווה פארק באשדוד ( 1,205 יח"ד), אקווה ריזורט באילת ( 231 יח"ד) ו"מומנטום", במרכז נתניה (90 יח"ד, משרדים ומסחר). לחברה יש 2 מתחמים לוגיסטים ועוד 4 בהקמה או בתכנון.


תגיות