אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
לנובו יוגה פרו 9: מחשב כמעט קומפקטי לכל משימה לנובו יוגה פרו 9 | איתי שמושקוביץ

בדיקה

לנובו יוגה פרו 9: מחשב כמעט קומפקטי לכל משימה

הלפטופ של לנובו מכיל כל טוב מבחינת המפרט בגוף קטן יחסית - מעבד חזק, זיכרון גדול וכרטיס מסך שמתאים גם למשימות כבדות. על הביצועים משלמים במשקל כבד יחסית לממדים הצנועים וגם המחיר גבוה

26.08.2023, 08:47 | איתי שמושקוביץ

בבחירה בין מחשבים ניידים צריך בדרך כלל להכריע בין גודל, ביצועים ומשקל - המחשבים הקלים יותר כוללים מפרט פחות חזק ומחשבים כבדים מציעים יותר ביצועים.

זה הולך ומשתנה עם השנים, ויש כיום מחשבים שמציעים ביצועים טובים באריזה דקה וקלה - אבל עדיין מדובר יותר בביצועים לשימוש יום-יומי שוטף, ולא למשימות תובעניות כמו עריכת מדיה או משחקים.

לנובו משנה קצת את האיזון הזה ב-Yoga Pro 9i: האריזה קטנה, יחסית, המשקל כבד והביצועים כמו של מחשבים גדולים יותר (וגם לו יש גרסה עם מסך גדול יותר).


לנובו יוגה פרו 9. קטן-גדול, איתי שמושקוביץ לנובו יוגה פרו 9. קטן-גדול | איתי שמושקוביץ לנובו יוגה פרו 9. קטן-גדול, איתי שמושקוביץ


מבנה ועיצוב: קומפקטי וכבד

מה זאת אומרת אריזה קטנה יחסית? הדגם שבדקתי הגיע עם מסך 14.5 אינץ', ולכן גוף המחשב קטן יותר ממחשבים עם מסך 15.6, כמובן. ביוגה Slim של לנובו שבדקתי לאחרונה יש מסך 14 אינץ' והמשקל הוא 1.3 ק"ג, אבל הפעם לא מדובר במחשב קל: היוגה פרו 9 שוקל כמעט 1.7 ק"ג, והפער בהחלט מורגש. למשקל הזה צריך להוסיף גם את המטען, ששוקל עוד כ-300 גרם, וזו כבר חבילה די כבדה.

בממדים כאלה המחשב גם לא דק במיוחד, אבל העיצוב נאה בסך הכל ולא מגושם כמו של לפטופים גדולים יותר. השטח מנוצל היטב למקלדת גדולה ונוחה מאוד, כרגיל אצל לנובו, וגם משטח עכבר גדול וחלק, בלי חלוקה של מקש שמאלי וימני. זה לא כל כך נוח אם משתמשים באצבע אחת - רק הקצה של הפינה הימנית התחתונה מתפקדת כלחצן ימני של העכבר. הפתרון פשוט: לחיצה עם שתי אצבעות בכל מקום במשטח תעשה את העבודה של לחצן ימני. מתחת למקלדת נמצאת תאורה שאפשר להפעיל ידנית או לקבוע שהיא תופעל אוטומטית לפי תנאי הסביבה.

בניגוד לדגמים אחרים בסדרה, היוגה פרו מסתפק בגמישות של עד 180 מעלות - אפשר להצמיד את המסך לשולחן, אבל לא לסובב אותו ולהעמיד את המחשב כמו אוהל או להפוך אותו לגמרי כך שיהיה צמוד לגב המקלדת.


לנובו יוגה פרו 9, לנובו לנובו יוגה פרו 9 | לנובו לנובו יוגה פרו 9, לנובו


חומרה: מה עוד אפשר לבקש

בבחירה בין מעבדי אינטל צריך בדרך כלל להכריע בין i3, i5 ו-i7 (עם כל הכבוד לפנטיום וסלרון), ולשים לב כמובן גם לדור של המעבד. ביוגה פרו פתרו את הדילמה עם מעבד חזק יותר, מדגם i9 13905H שהושק בתחילת השנה, והמחשב שהגיע לבדיקה כלל גם 64 גיגה ביט של זיכרון, כונן בנפח 1 טרה בייט, כרטיס מסך Iris XE של אינטל שמגיע יחד עם המעבד וכרטיס מסך נוסף מבית Nvidia, דגם GeForce RTX 4070.

השילוב של כל אלה ביחד יוצר מחשב שמגיב במהירות לכל משימה פשוטה, והמהירות הזו בהחלט מורגשת - תוכנות נטענות בזריזות, המעבר בין חלונות מהיר והכל פשוט עובד ומהר. מעבר למשימות הפשוטות, אפשר להעמיס עליו תוכנות לעריכת מדיה וגם משחקים כבדים והוא עומד באתגר.

לביצועים יש מחיר אחר - רעש מהמאווררים. הוא לא קיים כל הזמן, אבל ההרגשה היא שבלנובו לא ממש ניסו להשתיק או להחליש אותו. הוא בלט מאוד למשל דווקא לאחר עדכון של המחשב, בזמן הפעלה מחדש שלו - פעולה שלא נראית כאילו היא מאמצת את המחשב יותר מדי.

הסוללה מספיקה תיאורטית ל-8 שעות, אבל זה תלוי במשימות שתעמיסו על המחשב וברמת בהירות המסך. בפועל הוא החזיק בערך 6-7 שעות של עבודה שוטפת עם רמת בהירות גבוהה, אבל לא מקסימלית. היוגה פרו מגיע עם מטען מהיר בהספק של 140 וואט שהטעין את הסוללה בתוך 20 דקות מ-5% ל-30%, ועם זה כבר אפשר לעבוד לשעתיים-שלוש. כדי להגיע ל-50% נדרשו בערך 40 דקות של טעינה וכדי למלא את הסוללה לחלוטין צריך לחכות שעה וחצי.

המסך הוא מסך מגע והתצוגה מצוינת. הפעם זה לא OLED כמו במחשבי פרימיום אחרים אלא Mini LED, והבהירות המקסימלית חזקה מאוד, כך שאין בעיה לעבוד גם באור שמש מלא. מעבר לבהירות, התצוגה צבעונית, חיה ומעולה.

כדי להשלים את החוויה, גם הרמקולים מצוינים - הם חזקים מאוד, כוללים תמיכה בשמע היקפי Dolby Atmos וכדי ליהנות מהם כדאי לשחק עם ההגדרות בתוכנת Lenovo Vantage שמגיעה עם המחשב.

החיבורים סטנדרטיים למדי - בצד ימין יש שני שקעי USB-A ("רגילים") ולצידם שקע אוזניות וכפתור לחסימת המצלמה, ובצד שמאל נמצא חיבור HDMI, קורא כרטיסי זיכרון ושני שקעי USB-C, שאחד מהם תומך גם בתקן Thuderbolt ויכול להטעין מכשירים אחרים גם כשהמחשב נמצא במצב שינה.


יש מקום למקלדת וטאצ יש מקום למקלדת וטאצ'פד גדולים | איתי שמושקוביץ יש מקום למקלדת וטאצ


סיכום

לנובו לא חסכה במפרט, ומישהו צריך לשלם על כך: דגם היוגה פרו 9 שהגיע לבדיקה עולה 12,180 שקל ויש גם אח גדול יותר עם מסך של 16 אינץ' ומשקל של כ-2.2 ק"ג שיעלה קצת יותר - 12,655 שקל. אם תסתפקו במסך 14.5 אינץ', מעבד i7, זיכרון של 32 גיגה ודגם אחר של כרטיס המסך של Nvidia המחיר יירד ל-8,300 שקל "בלבד".

בכל מקרה לא מדובר במחשב זול. המחיר לא רחוק מזה של מתחרים עם מפרט דומה והתמורה מצוינת - זה מחשב שבאמת יכול להתמודד עם מגוון משימות, גם אם הן דורשות הרבה משאבים. היתרון שלו אמור להיות הממדים הקומפקטיים יחסית לחלק מהדגמים המתחרים, אבל הוא עדיין די כבד. אם אתם לא מתכננים לטייל איתו הרבה, צריכים מחשב שיעמוד בכל משימה ויכולים לעמוד במחיר - היוגה פרו 9 מציע שילוב מצוין.






תגיות