אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

סיבה לדאגה: יותר בעלי דירות חוששים שהיזם יקרוס באמצע פרויקט

בעקבות מקרים שיזמי התחדשות עירונית קרסו במהלך פרויקט, הפרויקט נתקע ולא היה מי שישלם עבורם את שכר הדירה – בעלי דירות חוששים היום ובצדק. עו"ד ורו"ח ירון טיקוצקי, שותף ומייסד DTKGG עורכי דין, מרגיע ומסביר איך מתכוננים מראש למשבר כזה.

01.10.2023, 16:16 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


תחום התחדשות עירונית לא נחשב מסוכן מטבעו, מאחר שיזמים משקיעים רק מיליונים בודדים ברכישת מגרש, ולא נדרש מהם הון עצמי גבוה מאד. עם זאת, קיימים היום סיכונים אחרים.

סיכון אחד הוא צפיפות בניה. במתחם התחדשות עירונית נאלצים לרוב לבנות מגדל אחד לגובה של עשרות קומות, וזה מחייב שהבניה תסתיים בקצב מהיר ללא תלות בקצב מכירת הדירות. סיכון שני הוא רף הכניסה הנמוך לתחום ההתחדשות העירונית, שמציף את השוק בחברות יזמיות חסרות ניסיון או גב כלכלי.

מקרה מפורסם הוא "מגדל יציאת אירופה" בחיפה. שם קרס יזם חסר ניסיון בעל חוסן פיננסי שברירי, שהסתייע במימון מגורמים שנויים במחלוקת. בית המשפט אף פסק שהבנק המלווה לא מחויב לשלם שכר דירה לבעלי הדירות המפונים.

מומחה הנדל"ן והתחדשות עירונית עו"ד ורו"ח ירון טיקוצקי, שותף ומייסד DTKGG עורכי דין, מסביר שבמקרה הנ"ל הערבויות שהחזיקו בעלי הדירות לא היו מספיקות, מאחר ומכוח חוק ערבויות המכר הרגילות הבנק אינו מחויב לשאת בתשלום דמי השכירות.

מה שמומלץ לבעלי הדירות לעשות זה להתעקש שיהיו ערבויות חוק מכר משופרות – כאלו המגנות על בעלי הדירות ממקרים דומים בהם היזם קורס, ומחייבות את הבנק לשאת בעלויות דמי שיכורת עד לסיום הפרויקט.

טיקוצקי מרחיב על עוד צעדים שיכולים למנוע דאגה מבעלי דירות בפרויקט של פינוי בינוי – בכתבה שלפניכם.

לפרטים נוספים>>

תגיות