אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האחים גרדינגר מוכרים את עסקי הקולנוע סניף של רשת בתי הקולנוע סינוורלד. ימכר בקרוב לבעלים חדשים? | צילום: שאטרסטוק

האחים גרדינגר מוכרים את עסקי הקולנוע

סינוורלד, שנמצאת בשליטתם, נפגעה קשה בקורונה וסוחבת חובות של 5.2 מיליארד דולר, הודיעה על כוונתה לחפש קונים לכול בתי הקולנוע שלה

05.01.2023, 06:02 | ליטל סמט

רשת בתי הקולנוע פושטת הרגל סינוורלד, מחפשת קונים פוטנציאליים לכלל הנכסים שלה, בניסיון להימנע מפירוק הדרגתי ומכירה של כל נכס בנפרד, על כך דיווחו ב"פייננשל טיימס".

סינוורלד, היא מפעילת בתי הקולנוע השנייה בגודלה בעולם, בבעלות האחים הישראלים משה (מוקי) וישראל גרדינגר. היא הגישה לפני מספר חודשים בקשה להגנה מפני פשיטת רגל בארה"ב והשבוע הודיעה כי תשיק הליך מכירה רשמי למציאת קונים לכל הנכסים שלה. עוד הדגישו בחברה כי הם "לא יזמו ולא מתכוונים ליזום תהליך שיווק נפרד למכירת כל אחד מהנכסים". ההודעה התפרסמה בעקבות דיווחים בשבוע שעבר על מגעים למכירת חלק מבתי הקולנוע של החברה בארה"ב ובאירופה ליריבה הגדולה AMC.

לפי אותם הדיווחים, AMC אף אישרה כי ניהלה מגעים עם חלק מהמלווים של סינוורלד, שהם בעלי תפקיד מרכזי בקביעת עתידה, לרכישת חלק מבתי הקולנוע. אולם, בהצהרה שפורסמה שלשום, הכחישו סינוורלד והמנכ"ל מוקי גרדינגר שהם או נציגים מטעמם השתתפו בשיחות הללו. "סינוורלד רוצה להבהיר כי היא והיועצים שלה לא השתתפו בדיונים עם AMC בנוגע למכירה של נכסי הקולנוע שלה", נמסר בהצהרה מטעם החברה. במקביל, AMC, המפעילה גם את רשת בתי הקולנוע אודיאון בבריטניה, מסרה כי לא הושגה כל הסכמה והשיחות הופסקו.

סינוורלד הפכה לדוגמה בולטת לקשיים הפיננסיים עמם מתמודדים השחקנים בתעשיית בתי הקולנוע, שנפגעה בצורה קשה ביותר מהגבלות הקורונה, ובינתיים זוכה להצלחה חלקית בלבד בהחזרת הצופים לאולמות. הבעיות של החברה הוחמרו בשל נטל החובות שלה, שעמד נכון לסוף יוני על 5.2 מיליארד דולר. אחת הסיבות לחובות הגבוהים היא רכישת רשת ריגל סינמס בארה"ב ב־2017 עבור 3.6 מיליארד דולר. בנוסף, ניסיון השתלטות כושל על היריבה הקנדית סינפלקס והקרב המשפטי בעקבותיו, רק הוסיפו ללחץ שהופעל על החברה. בשנה שעברה דיווחה החברה על הפסד של 708 מיליון דולר. לשם השוואה, ב־2018, לפני פרוץ הקורונה, דיווחה החברה על עלייה של 7.2% בהכנסות השנתיות הודות למספר שיא של 308 מיליון צופים שביקרו באולמות הקולנוע שלה.

"היינו סיפור הצלחה חסר תקדים, אני לא חושב שיש הרבה חברות ישראליות שהגיעו להיות רשת בתי הקולנוע השנייה בגודלה בעולם. אבל לפני שנתיים וחצי מפעל חיינו קרס. אני בשנתיים וחצי האחרונות נלחם כל יום כדי להציל את מה שעשינו, בגלל הקורונה, אני מקווה שנצליח, זה לא בטוח", אמר מוקי גרדינגר ביוני בעת דיון בבית המשפט בארץ, שם הורשע במסגרת הסדר טיעון בעבירות על חוק התחרות הכלכלית הקשורות להיותו בעל השליטה בחברת הפצת הסרטים פורום פילם.

לפי אתר החברה, סינוורלד שהוקמה ב־1995 היא בעלת 9,189 מסכי קולנוע ב־751 אתרים. בבעלותה גם מותג פיקצ'רהאוס ורשתות קולנוע בעשר מדינות נוספות. מלבד ארה"ב החברה פעילה בעוד תשע מדינות, לרבות ישראל. בארץ יש לחברה 130 מסכים ב־10 סניפי רשת יס פלנט. ב־2021 היא דיווחה על הכנסות בגובה 1.8 מיליארד דולר, עלייה מ־852.3 מיליון דולר שנה קודם לכן. החברה הגישה בספטמבר בקשה להגנה מפני פשיטת רגל בארה"ב (צ'פטר 11), המייצגת את השוק הגדול ביותר שלה ומהווה 68% מהפעילות, זאת מכיוון שגם חזרת הצופים לבתי הקולנוע לאחר שיא המגפה לא הספיקה כדי להבטיח את המשך הישרדותה. התהליך נועד לספק לחברה זמן לנהל מו"מ עם הנושים ולהגיע להסכמות.


תגיות