אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיפור סביבתי? H&M משיקה פרויקט מכירת בגדי יד שנייה סניף H&M בסטוקהולם | צילום: DAVID THUNANDER

שיפור סביבתי? H&M משיקה פרויקט מכירת בגדי יד שנייה

הפרויקט בשיתוף ThredUp, חברת הבגדים המקוונת. לא תהיה האטה בייצור בגדים חדשים למרות העניין הגובר של הציבור במשבר האקלים

18.03.2023, 22:58 | ליטל סמט

רשת האופנה המהירה H&M משיקה בארה"ב תוכנית למכירת פריטים יד שנייה בשיתוף הפלטפורמה המקוונת ThredUp, המתמחה בתחום, לפי דיווח של סוכנות הידיעות רויטרס.

הרשת תהפוך לקמעונאית הגדולה ביותר שחוברת ל־ThredUp, שכבר עובדת עם מעל עשרה מותגים נוספים, ובהם ג'יי.קרו וקייט ספייד. זו תהיה הפעם הראשונה שבה H&M נכנסת לתחום מכירות היד שנייה בארה"ב. "עלינו לקחת אחריות על ההשפעה שיש לאופנה על האקלים והסביבה", מסרה בהצהרה אביגייל קמרצל, אחראית הקיימות ב־ H&M צפון אמריקה.

בשלב הראשוני יציעו למכירה באתר המוקדש ל־H&M בסביבות 30 אלף פריטים. ThredUp אחראית לתפעול האתר וציודו בפריטים של הרשת שנשלחו על ידי המשתמשים.

H&M מצטרפת בכך לקמעונאיות אופנה נוספות, ובהן היריבה זארה ושיין הסינית, שגם השיקו פלטפורמות משל עצמן למכירה חוזרת של פריטים, על רקע ההתעניינות הגוברת של הלקוחות ביוזמות למען הסביבה. בחברת המחקר מורנינגסטאר העריכו כי השוק לפריטים יד שנייה צפוי לצמוח ל־300 מיליארד דולר בשנה עד 2031.

לדבריה של קמרצל, ב־H&M מתייחסים לשוק למכירת פריטים יד שנייה כחלק ממאמץ נרחב יותר לאימוץ יוזמות סביבתיות, שכולל גם השקת קולקציית ג'ינסים המיוצרים מחומרים ממוחזרים ותוכנית המעניקה זיכויים ללקוחות המביאים בגדים למיחזור.

עם זאת, קמרצל ציינה כי החברה בשלב זה לא מתכננת להאט השקות של בגדים חדשים או להפחית את המספר הכולל של פריטים שהיא מוכרת. "אנחנו בעסק שמייצר דברים, כך שלא באמת מדובר פה בנפח של הייצור", הסבירה. "זה עוסק באופן שבו אנחנו מעצבים ומייצרים למען המיחזוריות".

בשבוע שעבר פרסמה החברה שברבעון הראשון של השנה נרשמה עלייה של 12% במכירות לעומת התקופה המקבילה אשתקד. הנתונים מתייחסים לתקופה בין 1 בדצמבר 2022 ל־28 בפברואר 2023, במהלכה עלו המכירות ל־54.9 מיליארד קרונה שבדית (5.26 מיליארד דולר).

ב־31 במרץ מתכננת החברה לפרסם את התוצאות הפיננסיות המלאות לרבעון. לשם השוואה, אינדיטקס, הבעלים של זארה, דיווחה על מכירות של 35 מיליארד דולר, עלייה של 18% לעומת השנה שעברה ועלייה של 15% לעומת 2019 לפני פרוץ הקורונה.

הנתונים האחרונים מגיעים לאחר שבסוף ינואר דיווחה החברה על ירידה במכירות ב־2022 ל־463 מיליון קרונה (44.94 מיליון דולר) מ־6 מיליארד קרונה שנה קודם לכן. עוד לפני כן הודיעו בחברה על קיצוץ 1,500 משרות, כחלק ממאמצים לחסוך 190 מיליון דולר בשנה.



תגיות