אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלי אטדגי – מלך הבשרים לא עוצר באדום אלי אטדגי - שף הסלבריטאים | יח''צ

אלי אטדגי – מלך הבשרים לא עוצר באדום

אלי אטדגי השף הידוע נבחר להחליף את שייקה לוי כפרזנטור החדש של "אדום אדום"

18.11.2021, 14:20 | בשיתוף Visionet

לכבוד המהפך הטלוויזיוני הגדול, ביקשנו לשוחח עם אטדגי, שהיה הראשון לזהות את הצורך החסר בישראל, ובנה את הקונספט המהפכני שבו אלו הם השפים הפרטיים שמגיעים אל בית הלקוחות להכין להם ארוחות פאר, כדי לשמוע ממנו על שאר פועלו בימים אלו, על כך ועוד בראיון הבא.

אלי אטדגי – אימפריה של בשרים

אלי אטדגי - בשרים פרימיום, יח אלי אטדגי - בשרים פרימיום | יח''צ אלי אטדגי - בשרים פרימיום, יח

אלי אטדגי, בן 40, הוא אחד השפים הנערצים ביותר בישראל. למרות שאל עולם הקולינריה הוא נכנס באופן מקצועי רק לפני כ-4, תכף ומיד הוא סחף אחריו עדת מעריצים שהולכת וגדלה מיום ליום, כאשר אלו הם גם השפים הוותיקים בתחום שמבקשים את עצתו מעת לעת.

את שירותי השף שלו אלי אטדגי מעניק בעזרת צוות מקצועי ומיומן לצידו, וכמעט בכל ערב במהלך השבוע הם מתפצלים לכמה צוותים בכמה אזורים שונים ברחבי הארץ, על מנת לעמוד בדרישות הלקוחות להפקה של ארוחות שף של בשרים עבור אירועים בסדרי גודל קטן עד בינוני.

"כל אנשי הצוות שלי קודם כל מתלווים אליי לעבודה במשך מספר חודשים, כך שיוכלו ללמוד מקרוב את סגנון העבודה שלי ואת אופן הכנת הבשרים, רק לאחר מכן הם מתחילים לעבוד בשטח גם כן. כך אני יכול להיות סמוך ובטוח שהם למדו את כל הדקויות החשובות, כאשר צריך לשלב בין הרצונות של הלקוחות לבין הבנה מלאה של עולם הבשרים, כי מדובר בעולם ומלואו", אלי סיפר.

אלי אטדגי – תוספת כוח משמעותית, אמא

הייחודיות בשירותי השף של אלי אטדגי באה לידי ביטוי בכמה אופנים, בראש ובראשונה היכולת שלו לשלב בין מנות צלייה של מסעדת שף, עם טעמים מבית אמא, על כך הוא סיפר לנו: "התפריט שלי מבוסס קודם על מנות פתיחה בהם מקבלים עשרה סוגי סלטים שונים על בסיס המטבח המזרחי, שאמא שלי מכינה במו ידיה. כך שבדיוק כמו בארוחות שישי העמוסות כל טוב עם סלטים מובחרים, כך גם בארוחות השף שלנו".

אלי אטדגי – לנגוס בבשרים שעבר תהליך יישון רטוב

אלי אטדגי - שף הסלבריטאים, יח אלי אטדגי - שף הסלבריטאים | יח''צ אלי אטדגי - שף הסלבריטאים, יח

לאחר שמתענגים על הסלטים מבית אמא, האורחים השונים יכולים ליהנות ממגוון רחב של נתחי הבשר הכי מובחרים בישראל, ובין היתר מדובר בנתחים מסוג:

פילה מיניון.

אונטרייב.

דנבר.

טומהוק.

כבד אווז.

סינטה.

אנגוס.

פיקניה ונוספים.

למדנו כי כל הבשרים בהם אלי אטדגי עושה שימוש בארוחות השף שלו, מגיעים ממרעה ברמת הגולן, וכולם עוברים תהליך של יישון רטוב במשך 35 ימים, על כך אלי פירט: "יש לי מקררים מיוחדים לתהליך של יישון רטוב, יש בהם תנאים אופטימליים מבחינת בקרת לחות, קוביות מלח ותנאים נוספים שמאפשרים לנתח לעבור תהליך יישון מבוקר שמוסיף לו רכות, עסיסיות וטעם של יישון. בשיטה הזו מכניסים את הנתחים לתוך שקית ואקום, וכך הנתח יוצא רך אבל בטעמים שונים.

בחרתי ביישון רטוב על פני יישון יבש, כיוון שקודם כל יש בו פחות בלאי, ומעבר לזה, הטעמים של יישון רטוב מועדפים יותר על הטעם של הקהל הישראלי הרחב, כי יישון יבש משאיר עימו טעמים מאוד חזקים, ולא כולם מתחברים לזה".

אלי אטדגי – השף המועדף על הסלבריטאים בישראל

מגוון רחב של נתחי הבשר הכי מובחרים בישראל, יח מגוון רחב של נתחי הבשר הכי מובחרים בישראל | יח''צ מגוון רחב של נתחי הבשר הכי מובחרים בישראל, יח

לצד כל הבשרים בארוחות השף של אלי אטדגי, יש רטבים מיוחדים כמו שום קונפי, צ'ימיצ'ורי, בצל מקורמל ועוד. למדנו כי זה מעניק טעם מיוחד במינו לבשרים, עראייס שאלי מכין עם שומן של ואגיו, קרפצ'יו חצילים על האש עם טחינה ושום, אורז, תפוחי אדמה והפתעות משתנות.

יכולות השף של אלי לא נעלמו מעיניהם של האנשים הכי מפורסמים בישראל, ובין יתר קהל הלקוחות של אלי, ניתן למנות את אייל גולן, עומר אדם, נטע אלחמיסטר, בר זומר, אייל ברקוביץ', אופירה אסייג, קבוצת הכדורגל של מכבי חיפה ואחרים.

אלי אטדגי – יצירת קשר

אלי אטדגי, יח אלי אטדגי | יח''צ אלי אטדגי, יח

לפני סיום הראיון שאלנו את אלי אטדגי על הבחירה שלו להוביל את הקמפיין החדש של "אדום אדום", הוא השיב: "כאשר יצאתי לדרך עצמאית הצבתי לעצמי מטרה, להפיץ את הידע שלי על בשרים לכל מקום אליו אני מגיע, כי העולם הזה הוא חלק בלתי נפרד ממני.

אני קם בבוקר עם מחשבות על בשר ואני הולך לישון בלילה עם אלף ואחת מחשבות על מתכונים חדשים, כדי שלכל אירוע אליו אני מגיע, אני אבוא עם הבשרים שהכי מתאימים לעונה ולסוג המסיבה, וכל פרט קטן שיכול לעשות את ההבדל בין עוד אירוע, לכזה שלא ישכחו לעולם".

לפרטים נוספים והזמנות של שירותי השף אלי אטדגי, חייגו: 050-4260933

או כנסו לאתר

פייסבוק

אינסטגרם





תגיות