אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
אלבר קיבלה את זיכיון היבוא של יצרנית הרכב BAIC הסינית מותג של BAIC הסינית |

אלבר קיבלה את זיכיון היבוא של יצרנית הרכב BAIC הסינית

הסכם ההפצה תקף לחמש שנים החל ממועד החתימה. עם זאת. נכון להיום רוב המכוניות של היצרנית אינן עומדות בתקינה אירופית מלאה. כך שהיבוא שלהן אינו מתאפשר בכמויות גדולות אלא אם היצרן יבצע בהן תהליכי התאמה מלאים שיאפשרו את שיווקן באירופה

10.03.2024, 11:18 | תומר הדר

חברת הליסינג וההשכרה אלבר קיבלה את זיכיון היבוא של יצרנית הרכב השישית בגודלה בסין - BAIC. לפי הודעת אלבר, הסכם ההפצה תקף לחמש שנים החל ממועד החתימה ויהיה ניתן לסיימו במועד מוקדם יותר. BAIC משווקת בסין מספר דגמי ליבה, כגון ה 5-U המשפחתית, רכב הכביש שטח 7-X ורכב השטח 40F. לפי פרסומי היצרנית, כיום היא משווקת דגם חשמלי אחד בלבד: 5 EU-. מדובר במכונית שמצוידת בסוללה בקיבולת 120 קילוואט/שעה מתוצרת CATL, שטווח הנסיעה הרשמי שלה הוא 401 קילומטרים.

עם זאת. נכון להיום רוב מכוניות baic אינן עומדות בתקינה אירופית מלאה. המשמעות היא שניתן לשווק אותן באירופה בכמויות מוגבלות ל-400 יחידות בשנה, מה שתקף גם לגבי שוק הרכב הישראלי. כלומר, נכון להיום היבוא שלהן לישראל אינו מתאפשר בכמויות גדולות אלא אם היצרן יבצע בהן תהליכי התאמה מלאים שיאפשרו את שיווקן באירופה.

להערכת גורמים בענף הרכב שהיו במגעים עם BAIC, הסכם ההפצה של המותג באירופה עשוי לכלול גם דרישה של היצרן שאלבר תממן את התהליכים ההנדסיים הנדרשים כדי לבצע ברכב תקינה אירופית. הודעת אלבר לבורסה אף כוללת התייחסות להסכמים עתידיים עם היצרן וגם לאישור רגולטורים בישראל. "היבוא, ההפצה והמכירה של כלי הרכב בישראל כפוף לקבלת אישורים רגולטורים, ולרבות של משרד התחבורה, וכן לחתימה על הסכמים משלימים, אשר נכון למועד זה טרם התקבלו ואין כל וודאות בקשר לקבלתם", נכתב.

BAIC עצמה מחזיקה במספר מותגי רכב נוספים, המעניין בהם הוא ארקפוקס שזיכיון היבוא שלה מוחזק בידי יבואנית אחרת: EV MOTOR. בנוסף BAIC גם מחזיקה במותג הרכב המסחרי FOTON שזיכיון היבוא שלו מוחזק בישראל על ידי קבוצת דלהום.



תגיות