אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
סופטבנק משקיעה בקיוריס, שפיתחה אלטרנטיבה לניסויים בבע"ח יוסי הרן וצחון בנטואיץ, Quris | קרדיט: Quris

סופטבנק משקיעה בקיוריס, שפיתחה אלטרנטיבה לניסויים בבע"ח

את סבב הגיוס לחברת המדטק הישראלית הובילה קרן Vision2 של ענקית ההשקעות, אותה מנהל בארץ ראש המוסד לשעבר יוסי כהן. החברה, שגייסה עד כה 37 מיליון דולר, פיתחה טכנולוגיית חיזוי מבוססת בינה מלאכותית לסיכויי הצלחתה של תרופה עוד לפני הניסויים הקליניים

20.12.2022, 14:02 | מאיר אורבך

קיוריס (Quris AI), חברה ישראלית הפועלת בתחום הבינה המלאכותית לפיתוח תרופות, הרחיבה את סבב הסיד שלה ב-9 מיליון דולר, המתווספים ל-28 מיליון דולר, עליהם כבר דיווחה החברה בתחילת 2022. סך ההשקעה הכולל בחברה עומד על כ-37 מיליון דולר. הרחבת הסבב הובלה על ידי קרן Vision2 Fund של ענקית ההשקעות סופטבנק, לצד משקיעים פרטיים ומוסדיים קיימים כמו GlenRock Capital, iAngels, Welltech Ventures ו-Richter Group.

זו ההשקעה הראשונה של קרן הענק בחברה ישראלית מזה זמן. עד כה היו עסוקות רוב החברות שבהן השקיעה הקרן בצמצומים ובפיטורים. זו גם ההשקעה הראשונה של הקרן בחברה בשלבים כה מוקדמים. בעבר השקיעה הקרן בשלבים מאוחרים, כשלחברות היו הכנסות משמעותיות וצמיחה. זו גם אחת ההשקעות הראשונות שמוביל יוסי כהן, ראש המוסד לשעבר וכיום מנהל הפעילות של הקרן בישראל.

״אנו מאמינים שביכולת החיזוי המוקדמת שקיוריס מפתחת יש פוטנציאל השפעה אמיתי על תעשיית התרופות העולמית״, אומר כהן לכלכליסט. ״בעזרת היישום החדשני של טכנולוגיות בינה מלאכותית ניתן לחסוך את העלויות האדירות הכרוכות בפיתוח תרופות שנכשלות לאחר מכן בניסויים קליניים ובתוך כך גם לייצר חברה בעלת שווי כלכלי משמעותי״.

החברה פיתחה טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית וביולוגיה ממוזערת שמטרתה חיזוי סיכויי ההצלחה של תרופות לפעול בבטחה בגוף האדם עוד בטרם הכניסה לשלב הניסויים הקליניים. קיוריס משתמשת ברקמה שמקורה בתאי גזע כדי לדמות תגובה אנושית לתרופות מבלי להסתמך על ניסויים ממושכים ולא מדויקים בבעלי חיים. החיזוי מקצר את זמן פיתוח התרופה ומוריד משמעותית עלויות המחקר והפיתוח.

ההון ישמש את החברה להאצת המחקר והפיתוח, להגדלת מצבת כוח האדם ולהרחבת היקף שיתופי הפעולה עם חברות הפארמה המובילות בעולם. במהלך השנה הודיעה קיוריס על שיתוף פעולה רחב עם ענקית התרופות הגרמנית מרק (Merck), במסגרתו תקבל חברת הפארמה גישה לפלטפורמת חיזוי בטיחות התרופות של קיוריס לטווח של חמש שנים. הסכם זה עשוי להניב לקיוריס עשרות מיליוני דולרים בכפוף לאבני דרך.

סבב הסיד יוצא הדופן בהיקפו הוא הגדול אי פעם לחברה ישראלית בתחום הבריאות. מאז שהשיקה את פלטפורמת החיזוי מבוססת בינה מלאכותית בשלהי 2021, התמקדה קיוריס בהרחבת שיתופי הפעולה בתעשיית הפארמה ובהשלמת פיתוח התרופה הראשונה על גבי הפלטפורמה, המיועדת לתסמונת האיקס (x) השביר (Fragile X Syndrome). התרופה שפותחה בשיתוף עם האוניברסיטה העברית נמצאת בדרך לטיפול ראשון בבני אדם.

קיוריס הוקמה ב-2020 על ידי היזמים הסדרתיים מעולם הבינה המלאכותית והבריאות ד״ר צחון בנטואיץ׳ המנכ״ל ויוסי הרן סמנכ״ל הטכנולוגיות. החברה מונה כיום כ-40 עובדים. הרחבת סבב הגיוס מגיעה על רקע ההחלטות האחרונות בסנאט האמריקאי באשר לניסויי תרופות על בעלי חיים. החוק האמריקאי במאה האחרונה קבע כי חלה חובה בביצוע ניסויים בבעלי חיים כשלב הכרחי בפיתוח תרופות, אולם בספטמבר האחרון הוסרה חובה זו והסטטוס-קוו בנושא נשבר. קיוריס מאמינה כי פלטפורמת החיזוי שלה תאפשר בסופו של דבר ביטול מוחלט של הצורך בניסויים בבעלי חיים. יש לציין שהחלטה זו, שהתקבלה בתמימות דעים בסנאט, מצטרפת לחוות דעת דומה שהוציא האיחוד האירופי ב-2021.

לקיוריס צוות יועצים הכולל את פרופ׳ אהרון צ׳חנובר חתן פרס נובל, פרופ׳ רוברט לנגר שותף-מייסד בחברת התרופות מודרנה והאנק מקינל לשעבר מנכ״ל פייזר ויו״ר סוכנות האשראי מודי׳ס. בין משקיעיה הפרטיים של החברה נמנים מתיו ברונפמן, קובי ריכטר ורמי אונגר.


תגיות