אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
המשבר בהייטק: ירידה של 7% בביקוש למהנדסים ולמהנדסי תוכנה בחודש יוני מהנדס תוכנה | צילום: שאטרסטוק

המשבר בהייטק: ירידה של 7% בביקוש למהנדסים ולמהנדסי תוכנה בחודש יוני

על פי נתוני הלמ"ס, ההאטה בהייטק כבר מורגשת בשוק העבודה - למרות שגם אחריה עדיין חסרים כ-13 אלף מהנדסי תוכנה. בתחומים אחרים דווקא חלה עלייה בביקוש לעובדים. למרות העלייה הגדולה בתעסוקה – מספר המשרות הפנויות כמעט לא יורד

19.07.2022, 13:00 | שחר אילן

ירידה של 7% נרשמה במספר המשרות הפנויות של מהנדסי תוכנה ובביקוש למהנדסים בכלל וירידה של 6% בביקוש להנדסאים וטכנאים. זאת בעוד כמעט בכל תחום אחר חלה עלייה במספר המשרות הפנויות או דריכה במקום. כך עולה מנתוני סקר המשרות הפנויות של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לחודש יוני. מספר המשרות הפנויות של מהנדסי תוכנה ירד מ-13,750 (ממוצע של החודשים מרץ-מאי) ל-12,780 (ממוצע אפריל-יוני). מספר משרות המהנדסים (כולל מהנדסי תוכנה) ירד מ-18,980 ל-17,650.

מספר המשרות הפנויות ירד קלות מ-154 אלף משרות במאי ל-153 אלף ביוני. משמעות הירידה הקלה הזאת היא שפרדוכס המשרות הפנויות נמשך. למרות העלייה הגדולה של 30 אלף מועסקים בחודש יוני, חלה ירידה של אלף בלבד במשרות הפנויות.

אתמול פרסמה הלמ"ס את נתוני סקר כוח האדם לחודש יוני והתברר שלראשונה נחצו שעורי התעסוקה שלפני הקורונה. זה קרה גם בחישוב החודשי (61% ביוני לעומת 60.9% בפברואר 2020) וגם בחישוב החצי חודשי (62.5% במחצית השנייה של יוני לעומת 62.1% במחצית הראשונה של מרץ 2020). הסיבה לפער בין הנתונים היא שיטות חישוב שונות.

את הנתונים מחזקת העובדה שחודש יוני הוא חודש של פיטורים עונתיים. הרבה עובדי חינוך המועסקים באמצעות חברות ועמותת קבלן, כלומר מורים ומדריכים, נשלחים בחודשים האלה לאבטלה למשך חודשי הקיץ. מספר המועסקים עלה ביוני ב-30 אלף איש. אבל אם נוסיף גידול עונתי באבטלה נגיע לעלייה ראלית של 50-60 אלף איש במספר המועסקים.

עכשיו מתברר שלמרות העלייה הגדולה בתעסוקה לא חלה כמעט ירידה במספר המשרות הפנויות. מספר המשרות הפנויות ירד מ-154 אלף במאי ל-153 אלף ביוני. שיעור המשרות הפנויות רשם אף הוא ירידה קלה מאד מ-5.06% מכלל המשרות במשק ל-5%. ההערכה היא שרוב המובטלים שחזרו לעבוד ביוני היו עובדים במשכורות נמוכות, דוגמת מלצרות, שמירה, ניקיון מטפלות וכו'. נראה שלמרות זאת, הביקוש של המשק לעובדים בתחומים אלה אינו פוחת בינתיים.


תגיות