אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הפלישה לאוקראינה שולחת את יצוא הגז הנוזלי מארה"ב לשיא חדש מיכלית גז נוזלי גז טבעי נוזלי LNG | גטי

הפלישה לאוקראינה שולחת את יצוא הגז הנוזלי מארה"ב לשיא חדש

בעקבות הביקושים הגדלים והרצון האירופי להתנתק מהגז הרוסי, היצוא האמריקאי זינק בחודש שעבר ב-16% לכמעט 7.5 מיליון טונה; ועדיין, אירופה משוועת לכמות גדולה הרבה יותר ממה שהיא כבר מקבלת

02.04.2022, 13:34 | חדשות חוץ

יצוא הגז הטבעי הנוזלי (LNG) מארה"ב טיפס בחודש שעבר ב-16% לשיא חדש, כך לפי נתונים ראשוניים שפרסמה חברת המחקר Refinitiv, כשהמשלוחים לאירופה ממשיכים להיות הדומיננטיים ביותר.


קראו עוד בכלכליסט:


הביקוש לגז האמריקאי מתגבר שכן מדינות באירופה מנסות לצמצם את היצוא מרוסיה מאז הפלישה לאוקראינה ובמקביל להגדיל את רמות המלאי הנמוכות. התלות בגז הרוסי הודגמה בשבוע שעבר, כשנשיא רוסיה ולדימיר פוטין הודיע כי מדינה שתרצה לייבא גז זה תיאלץ לשלם ברובל. כדי להקל על המחסור הצפוי בגז ובנפט רוסי החלו האמריקאים גם לנסות ולשכנע מדינות שונות המייצאות מוצרי אנרגיה להגדיל את היצוא.


פוטין. רוצים גז? שלמו ברובל, גטי פוטין. רוצים גז? שלמו ברובל | גטי פוטין. רוצים גז? שלמו ברובל, גטי



לפי הנתונים, היצוא האמריקאי של גז נוזלי לכל היעדים עמד בחודש מרץ על 7.43 מיליון טונה - עלייה מ-6.4 מיליון טונה בפברואר ומעל לשיא הקודם שעמד על 7.25 מיליון טונה ונרשם בינואר. אירופה היא כאמור היבואנית הראשית זה החודש הרביעי ברציפות ומייצגת 65% מהיצוא האמריקאי. 12% יועדו לאסיה ו-3% לאמיקה הלטינית. "ארה"ב ממשיכה להעדיף את הקונים מאירופה", הגיב לסוכנות הידיעות רויטרס ריד יאנסון, אנליסט סחורות בכיר בחברת המחקר Kpler.


מתקן גז טבעי רוסי. להתנתק מהתלות, צילום: בלומברג מתקן גז טבעי רוסי. להתנתק מהתלות | צילום: בלומברג מתקן גז טבעי רוסי. להתנתק מהתלות, צילום: בלומברג



היצוא האמריקאי לאירופה זינק אמנם מאז נובמבר, אך האנליסטים טוענים שיש צורך בכמות גדולה בהרבה מכיוון שרמות הגז באירופה עומדות על רבע מהמלאים, מתחת לממוצע בחמש השנים האחרונות של 34% לתקופה זו של השנה. בפברואר הודיעה גרמניה כי בכוונתה לבנות שני מסופים ליבוא גז טבעי נוזלי ולהעלות את העתודות במטרה לצמצם את התלות בגז רוסי.

"על מנת לנהל את הסיכונים, המדינות באירופה חייבות ללכת בעקבות גרמניה ולהתחיל בהליך לקיצוב הביקוש לגז ולהתכונן לירידה פוטנציאלית באספקה", הגיב וינצ'יוס רומנו, אנליסטת בחברת הייעוץ הנורבגית Rystad Energy.


תגיות