אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
הכסף לא הגיע במשך חודשים - וכל עובדי תיאטרון היידישפיל קיבלו מכתבי פיטורים הפגנת עובדי תיאטרון היידישפיל מול המשרד לשוויון חברתי. מימין: חנן יובל, בני רוזנבאום, יונה אליאן קשת, ששי קשת וזליג רבינוביץ מנכ"ל התיאטרון | צילום: יח"צ

הכסף לא הגיע במשך חודשים - וכל עובדי תיאטרון היידישפיל קיבלו מכתבי פיטורים

50 עובדי התיאטרון, מהם 30 עובדים קבועים, פוטרו ממנו לאחר שהתקציב להפעלתו לא הגיע, למרות התחייבות המשרד לשוויון חברתי. בינתיים עברה האחריות לנושא למשרד הנגב והגליל. מנכ"ל התיאטרון: "אתמול קיבלנו הבטחה לקבלת הכסף בתחילת השבוע, כשיתקבל נבין איך לפעול"

28.06.2023, 20:57 | מאיה נחום שחל

כל 50 שחקני ועובדי תיאטרון היידישפיל, מהם 30 עובדים קבועים של התיאטרון, קיבלו היום (ד') מכתבי פיטורים. זאת, לאחר שהתקציב לתיאטרון טרם הגיע, למרות ההתחייבות להעברתו שנתן המשרד לשוויון חברתי להנהלת התיאטרון.

"למרות כל הניסיונות והפניות, במשך חודשים ארוכים לא התקבל הכסף מהמשרד לשוויון חברתי", מסר מנכ"ל התיאטרון זליג רבינוביץ'. "היום נאלצתי להודיע על פיטורי כל העובדים, שכן מדובר בהלנת שכר. אתמול הגעתי להסכמה עם המשרד והם מתחייבים להעביר את הכסף בתחילת השבוע. ברגע שהכספים יתקבלו נבין איך פועלים".

מחאת שחקני היידישפיל החלה ביום ראשון, כאשר השחקנים ובהם ששי קשת, יונה אליאן, יעקב בודו, דודו פישר וחנן יובל הפגינו נגד המשרד לשוויון חברתי המעכב את העברת כספים לתיאטרון היידיש היחיד בארץ ומונע בכך את המשך פעילותו. על רקע זה, התריע רבינוביץ' כי אם לא יועברו הכספים הוא לא יוכל לשלם משכורות לעובדים ופעילות התיאטרון תיעצר.

בשבוע שעבר שלח רבינוביץ' מכתב לעובדי התיאטרון, ובו הודיע להם על עיכוב בתשלומי המשכורת בשל המצב הכלכלי של התיאטרון. מתחילת השנה לא התקבלו הקצבאות לתיאטרון, שמוערכות בכ-2 מיליון שקל, כשהרקע הוא העברת הסמכויות בין המשרד לשוויון חברתי בראשות השר עמיחי שיקלי למשרד הנגב והגליל בראשות השר יצחק ווסרלאוף.

העברת האחריות על אגף הוותיקים למשרד הנגב והגליל שבראשו עומד יצחק ווסרלאוף, נעשתה בעקבות דרישתו של השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר (יו"ר עוצמה יהודית), ועוררה ביקורת עם חתימת ההסכמים הקואליציוניים.

תיאטרון היידישפיל הוקם ב-1987 על ידי מנהלו האמנותי הראשון שמואל עצמון-וירצר, כצורך חיוני להציל את כבודן האבוד של השפה היידית ותרבותה, ולהשיבן לחיים. במשך השנים העלה התיאטרון למעלה מ-100 הפקות חדשות בכל הארץ, וזכה גם להכרה בינלאומית בעקבות השתתפותו בעשרות פסטיבלים בינלאומיים ברחבי העולם וזכייתו בשורה ארוכה של פרסים בינלאומיים.

משרד הנגב והגליל בתגובה: "המשרד קיבל לידיו, בימים אלו, את האחריות על אגף הוותיקים מהמשרד לשוויון חברתי. מרגע המעבר, פעל המשרד במלוא המרץ והנחרצות להתרת הקשיים התקציביים שהתגלו בנוגע לתיאטראות הרפרטואריים ובכללם היידישפיל. אנו שמחים לבשר כי בימים האחרונים הגענו להבנות המאפשרות, בין השאר גם ליידישפיל, לשוב לפעילות סדרה ומלאה. יתרה מכך, המשרד פועל בימים אלו להרחבת התקציב המוקצה מטעמו לכלל התיאטראות הרפרטואריים ובכללם היידישפיל, וזאת מתוך הכרה בחשיבותה של התרבות היהודית כערך מרכזי בחיי החברה והקהילה".

המשרד לשוויון חברתי בתגובה: "עם כינון הממשלה בחודש ינואר קיבל לידיו משרד הנגב, הגליל והחוסן הלאומי את האחריות על אגף הוותיקים מהמשרד לשוויון חברתי. מתוך הכרה משותפת של שני המשרדים בחשיבותה של התרבות היהודית כערך מרכזי בחיי החברה והקהילה, המשרדים פעלו יחדיו במלוא הנחרצות ליישוב הסוגיה. בימים האחרונים הוצגה להנהלת היידישפיל טיוטת התקשרות לחתימה, טיוטה עליה חתם מנכ"ל התיאטרון היום, ועל כן תוכל הפעילות החשובה לשוב לסדרה בהקדם".



תגיות