אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיטר ת'יל מרחיב את תוכנית המלגות לסטודנטים שיעזבו את האוניברסיטאות היזם והמיליארדר פיטר ת'יל | בלומברג

פיטר ת'יל מרחיב את תוכנית המלגות לסטודנטים שיעזבו את האוניברסיטאות

במסגרת התוכנית מעניק ת'יל 100 אלף דולר ל-20 סטודנטים, שעוזבים את הלימודים, כדי להקים מיזם חדש; בוול סטריט ג'ורנל מדווחים על כוונתו להרחיבה, לדבריו כתגובת נגד לתנועת ה"ווק" השלטת באוניברסיטאות

25.02.2024, 13:44 | חדשות חוץ

פיטר ת'יל לא מאמין גדול בכוחה של ההשכלה. איש העסקים המיליארדר, ממרחיב את תוכנית המלגות שלו, שמעניקה 100 אלף דולר לסטודנטים שעוזבים את הלימודים כדי להקים חברה. כך לפי דיווח בוול סטריט ג'ורנל.

ת'יל, אחד מהמייסדים של פייפאל, מהמשקיעים המוקדמים בפייסבוק, ומייסדי פלנטיר (שבה הוא מכהן כיו"ר) , השיק את התוכנית ב-2010 עם מחזור ראשון שכלל 24 צעירים.

הוא העניק להם 100 אלף דולר לאורך שנתיים כדי שיוותרו על לימודים באוניברסיטה ויקדמו את היזמות שלהם. לטענתו הוא השיק את התוכנית כדי להראות שאוניברסיטאות לא מתאימות לכולם, בניגוד לדעה הרווחת באותה תקופה.

מאז שנפתחה השתתפו בתוכנית יותר מ-270 אנשים. כעת הוא מתכוון להרחיבה, בעיקר מכיוון שהוא חושב שהאוניברסיטאות האמריקאיות הפכו ל"ווק" (woke) מדי - פרוגרסיביות קיצונית - ולכן הוא מעדיף לעודד צעירים להימנע מהן. לא ידוע היקף ההרחבה המתוכנן.

"יהיה קשה ביותר לשנות מוסדות מושחתים מבפנים...איני חושב שאוניברסיטאות כמו סטנפורד או הרווארד יעלמו או ישתנו", הוסיף. על אף הדעות הנחרצות, לת'יל עצמו יש תארים בפילוסופיה ובמשפטים מאוניברסיטת סטנפורד היוקרתית.

לפי הדיווח, בשבועות הקרובים יכריז ת'יל על 20 משתתפים חדשים שיזכו במענק, ושנבחרו מתוך מאגר של מועמדים שהולך וגדל. הזוכים מתכוונים להשיק חברות בתחומים כמו בינה מלאכותית וקריפטו, כך לפי מנהלים בתוכנית.

משתתפים קודמים שהצליחו כוללים את ויטליק בטרין, ממייסדי חברת הבלוקצ'יין אתרום (Ethereum) ואוסטין ראסל שעומד בראש חברת המכוניות האוטונומיות לומינאר טכנולוג'יס.

ת'יל הודה כי למדו מספר לקחים לאורך שנות ההרצה של התוכנית, ביניהם שלא כל הרעיונות שנשמעים טוב על הנייר מתגשמים. ""כריית אסטרואידים נשמע טוב כהודעה לעיתונות, אבל כנראה שלא היינו צריכים לקדם את זה", הודה. כמו כן, כדי להיות יזם מצליח צריך יותר מרק אינטליגנציה גבוהה, אלא גם כישורים חברתיים ואינטליגנציה רגשית.

באופן לא מפתיע, התוכנית גם ספגה לא מעט ביקורת. שר האוצר האמריקאי לשעבר לארי סאמרס לדוגמה כינה אותה ב-2013 "יוזמת הנדבנות המוטעית ביותר". בכל זאת, כרבע מהמשתתפים עד כה חזרו בסופו של דבר לאוניברסיטאות כדי להשלים את התואר. "75% האחרים לא היו צריכים את התואר", הדגיש ת'יל.

"אנחנו לא מאמינים שמערכות החינוך עובדות, אבל אין זה אומר שמצאנו דרך טובה יותר לחינוך. לכן אנחנו מעדיפים לזהות את האנשים הכשרוניים ולאפשר להם להחליט".


תגיות