אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
מגדל עברה להפסד רבעוני - מינוס ענק בהשקעות, נסיגה בעסקי הביטוח שלמה אליהו בעל השליטה במגדל | צילום: ריפליי הפקות צילום

מגדל עברה להפסד רבעוני - מינוס ענק בהשקעות, נסיגה בעסקי הביטוח

מול הירידות בשווקים בתקופת הדוח: חברת הביטוח סיימה את הרבעון השלישי עם הפסד של 144 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 416 מיליון שקל ברבעון המקביל; פעילות ההשקעות הניבה הפסד של 876 מיליון שקל; בתחום החיסכון ארוך טווח נרשמה נפילה של 70% ברווח ל-161 מיליון שקל

28.11.2022, 11:17 | אלמוג עזר

מגדל מסכמת רבעון שלישי עם נסיגה בתוצאות בכל תחומי הפעילות שלה, בעקבות הירידות בשווקים במהלך התקופה. חברת הביטוח סוגרת את הרבעון עם מעבר להפסד של 144 מיליון שקל, בהשוואה לרווח של 416 מיליון שקל ברבעון המקביל בשנה שעברה.

הגורם העיקרי למעבר למינוס בשורת הרווח הוא הפסד של 876 מיליון שקל בפעילות ההשקעות, לעומת רווח של 178 מיליון שקל ברבעון המקביל. התשואות השליליות של נכסי מגדל עד כה ב-2022 הביאו לצמצום בהיקף הנכסים המנוהלים ל-375 מיליארד שקל כיום, לעומת 380 מיליארד בתחילת השנה. בה בעת, נכון לתום הרבעון השלישי עמד היקף הנכסים על 363 מיליארד שקל, ובהשוואה שנתית מדובר בעלייה של 12 מיליארד שקל לעומת סוף הרבעון השלישי ב-2021.

הרגישות של רווחי מגדל לשינויים בשוק ההון היא מהגדולות בענף הביטוח מאחר שזו מחזיקה בנתח המשמעותי ביותר בביטוחי מנהלים (מגדל מנהלת 143 מיליארד שקל מתוך ה־434 מיליארד שקל שמנוהלים בענף זה). ביטוחים אלו אינם גובים דמי ניהול כל עוד התשואה השנתית היא שלילית. על כן מגדל ביטוח לא רשמה דמי ניהול משתנים מתחילת השנה הנוכחית.

"בור" ההפסדים שאמורה מגדל למלא על מנת שתוכל לגבות דמי ניהול מחדש נאמד ב-1.5 מיליארד שקל. החברה מציינת כי העליות בשווקים מאז סיום הרבעון השלישי צמצמו את הבור לרמה של 1.3 מיליארד שקל. כך או כך, מדובר בבור עמוק במיוחד, בהתחשב בדמי הניהול שגבתה מגדל ברבעון המקביל שהסתכמו ב-100 מיליון שקל. כלומר נדרשים עוד מספר רבעונים של עליות בשווקים על מנת להגיע לאיזון, תרחיש שסיכוייו להתממש עד סוף השנה. אינם גבוהים

הפעילות הביטוחית של מגדל מתחלקת לשלושה תחומים עיקריים, חיסכון ארוך טווח (פנסיה וביטוחי חיים), ביטוחי בריאות וביטוח כללי. בתחום החיסכון ארוך טווח, על רקע המגמה השלילית בשוק הון, רשמה החברה רווח כולל לפני מס של 161 מיליון שקל, לעומת רווח של 556 מיליון ברבעון המקביל, ירידה של 70%.

בענף הבריאות ההפסד הכולל לפני מס של מגדל הסתכם ב-76 מיליון שקל ברבעון השלישי לעומת רווח של 54 מיליון שקל ברבעון המקביל אשתקד. ההפסד נובע בעיקר מההפסדים בשוק ההון, בעקבות ההשקעה של ההון המתקבל מפוליסות הבריאות בבורסה.

אולם ההפסדים של מגדל לא נובעים רק מהשקעות. החברה רשמה הפסד גם בתחום הביטוח הכללי (סקטור הביטוחים שכולל בעיקר את ביטוחי הרכבים והדירות), בהיקף של 100 מיליון שקל. זאת לעומת הפסד של 35 מיליון שקל ברבעון המקביל - העמקה של 135% במינוס. הסיבה לכך נובעת ממעלייה בהיקף התביעות, ביחס לגידול שנרשם בנסיעות הלקוחות. לכך יש להוסיף את התייקרות החלפים, שמעלה את סכום ההחזר בתביעות תאונה.

על רקע תוצאות החברה הודיעה הנהלת מגדל בדוח הכספי על תהליך של גיבוש אסטרטגיה חדשה בחברה. התוכנית תגובש כשברקע הקושי של מגדל לאתר מנכ"ל ויו"ר שיבילו את החברה לאורך זמן. מאז שהחברה נמכרה לבעל השליטה שלמה אליהו (64.3%), בשנת 2012, הוחלפו 13 יו"רים ומנכ"לים בחברה - רק מתחילת החודש עזבו את מגדל היו"ר יפתח רון טל והמנכ"ל שגיא יוגב.


תגיות