אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
שיערוך אחזקה בסטארט-אפ בארה"ב הקפיץ פי 86 את הרווח של מבטח שמיר מאיר שמיר, בעל השליטה במבטח שמיר. הרווח המריא | צילום: יובל חן

שיערוך אחזקה בסטארט-אפ בארה"ב הקפיץ פי 86 את הרווח של מבטח שמיר

בשל גיוס של חברת לנדבאזז, שמספקת שירותי אונליין למימון קניית מכוניות בארה"ב, מבטח שמיר של מאיר שמיר שיערכה את האחזקה ב־80 מיליון שקל, מה שהוביל לרווח נקי של 118 מיליון שקל ברבעון

01.09.2022, 06:00 | גולן חזני

שיערוך של האחזקה בחברת לנדבאזז (Lendbuzz) ב־80 מיליון שקל סייע למבטח שמיר לסיים את הרבעון השני של השנה ברווח נאה המיוחס לבעלי המניות — 118.8 מיליון שקל לעומת 1.37 מיליון שקל ברבעון המקביל. את המחצית הראשונה של השנה סיימה החברה ברווח נקי המיוחס לבעלי המניות של 179 מיליון שקל, עלייה של 34.5% לעומת 133 מיליון שקל בתקופה המקבילה ב־2021. הההשקעה של מבטח שמיר בלנדבאזז רשומה עתה בשווי 122 מיליון שקל לעומת 45 מיליון שקל בסוף הרבעון השני ב־2021.

לנדבאזז היא חברה אמריקאית, שמציעה לסטודנטים ולאנשים ללא דירוג אשראי בארה"ב שירות אונליין למימון כלי רכב. הטכנולוגיה משתמשת בניתוח מידע ולמידת מכונה לניתוח יכולתו הפיננסית של המבקש. החברה הוקמה ב־2015 בידי ישראלים בארה"ב, והמטה שלה נמצא בבוסטון. המקימים הם אמיתי קלמר, יוצא קבוצת ההשקעות בטכנולוגיה של דויטשה בנק בבוסטון, המכהן כמנכ"ל, ודן רביב, המכהן כסמנכ"ל טכנולוגיות — טייס לשעבר בחיל האוויר, בעל דוקטורט במדעי המחשב מהטכניון ופוסט־דוקטורט מ־MIT. השניים הכירו בזמן לימודיהם במכון הטכנולוגי של מסצ'וסטס.

החברה מעסיקה 100 עובדים בארה"ב, וב־2021 פתחה שלוחה בישראל שמעסיקה חמישה מהנדסים ישראלים. המשקיעים הבולטים בחברה הם קרן O.G. Tech של אייל עופר, קבוצת ארקין, מבטח שמיר ו־Highsage ונצ'רס.

האחזקות של מבטח שמיר בחברות טכנולוגיה הביאו לרווח של 70 מיליון שקל לעומת הפסד של 4.4 מיליון שקל ברבעון המקביל. האחזקה בגילת רשתות לוויין, הנסחרת בת"א ובנאסד"ק, סבלה מהירידות במניה ובשוק בכלל, והביאה להפסד של 19 מיליון שקל ברבעון לעומת הפסד של 6.4 מיליון ברבעון המקביל.

תחום הנדל"ן תרם רווח של 33 מיליון שקל לעומת רווח של 8 מיליון שקל ברבעון המקביל. בלטו במגזר זה מגדלי הוד השרון של החברה, שתרמו רווח של 22 מיליון שקל ברבעון, כתוצאה משיערוך, מול 5 מיליון שקל ברבעון המקביל.

מגזר האנרגיה, שבו מחזיקה מבטח שמיר בתחנת הכוח אלון תבור יחד עם רפק תשתיות וקרן ג'נריישן, תרם לראשונה רווח של 10 מיליון שקל מול הפסד של 3 מיליון ברבעון המקביל. האחזקה בחברת המימון החוץ־בנקאי מניף הניבה רווח של 15 מיליון שקל לעומת 6.5 מיליון שקל ברבעון המקביל.

הונה העצמי של מבטח שמיר עמד בסוף הרבעון השני על 1.3 מיליארד שקל, כך שהחברה נסחרת מתחת להון בשווי של 864 מיליון שקל, לאחר שהגיבה אתמול לדו"חות בעלייה של 2%.

מבטח שמיר מציינת כי באוגוסט השלימה לנדבאזז גיוס הון של 43.7 מיליון דולר בהשתתפות משקיעים קיימים וחדשים. מבטח שמיר השקיעה בסבב 3.66 מיליון דולר ואחזקתה עודכנה ל־8.15%. החברה ציינה גם כי ביצעה הערכת שווי להשקעה בלאנדבאזז בהתאם למודל OPM (Option Pricing Model), המתבסס על נתוני הסכם ההשקעה, על הזכויות המוקנות לסוגי המניות השונים ועל פרמטרים נוספים.

כפועל יוצא מכך, שווי ההשקעה בלנדבאזז עודכן ב־80 מיליון שקל, שהובילו לעיקר הרווח של החברה ברבעון. מאיר שמיר מחזיק ב־39.5% ממניות מבטח שמיר בשווי 341 מיליון שקל. בעבר השקיעה החברה גם בתנובה ומכרה את האחזקה ברווח של 570 מיליון שקל לפני מס, שאיפשר לה לחלק דיבידנד של 100 מיליון שקל. את הרווח הפנתה להשקעות בתתחום האנרגיה הנקייה והטכנולוגיה.

תגיות