אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בוני התיכון דיווחה על קידום פרויקט פינוי-בינוי ענק שרחוק מלהסגר פרויקט פינוי בינוי | צילום: אוראל כהן

בוני התיכון דיווחה על קידום פרויקט פינוי-בינוי ענק שרחוק מלהסגר

מדובר בפרויקט בגני תקווה שכולל 1,300 יח"ד חדשות בשווי של 2.2 מיליארד שקל. אולם בבחינה מעמיקה, הפרויקט עדיין לא קודם בהליכים תכנוניים, הכדאיות הכלכלית שלא ברורה, ופחות מרבע מהדיירים חתמו על ההסכמים מול החברה

13.09.2021, 14:46 | דותן לוי

חברת בוני התיכון, בניהולו של עמי פרץ, דיווחה הבוקר (ב') כי היא מקדמת פרויקט פינוי-בינוי בגני תקווה.

הפרויקט ממוקם בין הרחובות הרמה, הגליל והרי יהודה, במסגרתו החברה תפנה 18 בניינים ובהם 408 דירות ושטחי מסחר ובמקומם יבנו כ-1,300 דירות ב- 10בניינים בני 18-21 קומות, וכן שטחי מסחר ומבני ציבור. להערכת החברה, היקף ההכנסות הצפוי מפרויקט גני תקווה יסתכם בכ-2.2 מיליארד שקל. 

קראו עוד בכלכליסט:

מדובר בדיווח רביעי של החברה הנוגע לפרויקטי פינוי-בינוי מאז תחילת השנה, אך המשותף לכולם הוא היעדר היתכנות כי הפרויקטים הללו יצאו אל הפועל. 

מדובר בדיווח ראשוני בלבד, כך שלמרות הצפי להכנסות אלה תוכניות שטרם עברו אישור של ועדות התכנון והבנייה, אין ודאות כלכלית להיתכנות שלהם ובמקרה זה החברה לא דיווחה על היקף הדיירים שחתמו על הסכמות מולה אך ציינה כי מדובר כי מדובר בפחות מרבע מהדיירים. 

לפני כחודש דיווחה החברה על פרויקט בקרית אונו שעליו חתמו רק כ-35% מהדיירים, בפרויקט עליו דיווחה ביולי השנה בשדרות ירושלים בת"א חתמו כ-50% מבעלי הזכויות, בפרויקט שעליו דיווחה החברה ביוני השנה צוין כי חתמו על הסכם מול החברה מעל 25% מהדיירים.  

עמי פרץ מנכ"ל בוני התיכון עמי פרץ מנכ"ל בוני התיכון עמי פרץ מנכ"ל בוני התיכון

נכון לעכשיו על מנת לקדם פרויקט פינוי-בינוי נדרש רוב של 80% מהדיירים במתחם ו-67% (2/3) בכל בניין הכלול בו. בחוק ההסדרים ישנו תיקון שמבקש לשנות את המצב ולהפחית את הרוב הנדרש בפרויקט פינוי-בינוי ל-2/3 ו-50% בכל בניין, אך רק בנובמבר יוכרע האם התיקון יכנס לתוקפו. 

בדיקה של הנעשה בקרב החברות הציבוריות הפועלות בתחום מגלה כי בוני התיכון לא לבדה, חלק גדול מהחברות מדווחות על עתודות קרקע לבנייה בהן אין להן אחיזה משמעותית ולעתים גם כאשר כלל אין בהן היתכנות כלכלית. 

פרויקט פינוי-בינוי, צילום: אוראל כהן פרויקט פינוי-בינוי | צילום: אוראל כהן פרויקט פינוי-בינוי, צילום: אוראל כהן

לפי נתוני בוני התיכון, בהתאם לדוחות החברה למחצית השנה, רק ב-10 מתוך 22 פרויקטים הצליחה החברה לעבור את הרף הנדרש של חתימות לקידום הפרויקט. 

 כ-2.4 מיליון שקל בממוצע לדירה

בהנחה שהפרויקט האמור אכן יתקדם (מה שכמובן יכול לקרות), הצפיות של החברה ממנו בהחלט נראות סבירות. הקמת 1,300 דירות חדשות על 408 ישנות זהו יחס הגיוני למדי (3.2 לכל דירה ישנה), אם כי טרם בוצע עד כה פרויקט של פינוי-בינוי בגני תקווה, כך שקשה לאמת זאת בפועל. לא רחוק משם, בקריית אונו שממערב לגני תקווה, בונה כעת החברה 1,077 דירות במקום 328 דירות ישנות – יחס של 3.3 לכל דירה ישנה. 

אי לכך, הכנסות של 2.2 מיליארד שקל עבור 900 הדירות שתמכור בוני התיכון בפרויקט גוזרים מחיר של כ-2.4 מיליון שקל בממוצע לדירה, בהחלט שמרני ביחס למחירים בגני תקווה כעת. יחד עם זאת, הביקורת המרכזית היא כמובן על אי הוודאות בכל הנוגע למידת התממשות הפרויקט הענק – בהינתן שהוא לא צלח עדיין רף תכנוני וקנייני מינימלי. 



תגיות