אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חנן מור מוכר מגרש בשדה דב לקבוצת רכישה חנן מור על רקע הקרקע בשדה דב. בשטח שרכש חנן מור מתוכננים ארבעה בניינים | צילומים: אוראל כהן, יובל חן

בלעדי

חנן מור מוכר מגרש בשדה דב לקבוצת רכישה

המגרש מוצע למכירה בניסיון של קבוצת מור להפחית את הוצאות המימון שלה. הקרקע מיועדת לבניין אחד מבין ארבעה בפרויקט שמור מתכננת במתחם

17.08.2023, 06:00 | גיא נרדי

קבוצת חנן מור (MORE) בראשות היזם חנן מור מעמידה למכירה לקבוצת רכישה מגרש של בניין אחד מבין ארבעה בניינים בפרויקט שתכננה להקים בשדה דב. ב־2021 רכשה קבוצת מור את מגרש 107 בשדה דב במכרז של רשות מקרקעי ישראל, תמורת 1.5 מיליארד שקל. לצורך כך נטלה הלוואה של 1.3 מיליארד שקל, אשר מכבידה עליה מאוד מאז החלה עליית הריבית במשק. עתה נודע כי בכוונתה של הקבוצה למכור מגרש של בניין בפרויקט (שסימנו B), במטרה להפחית את הוצאות המימון שלה.

מקבוצת מור נדל״ן נמסר כי בהמשך לדיווח למשקיעים בתחילת אוגוסט, הקבוצה "מציעה פתרון לבניין אחד מתוך ארבעה בפרויקט ובוחנת מספר אופציות עבור מימון הפרויקט, ביניהן להמשיך ולמכור את יתר יחידות הדיור בשלושת הבניינים הנוספים יחד עם האופציה להכניס משקיע אסטרטגי בהמשך".

את קבוצת הרכישה תוביל מינהלת, שלה ייעצו גיא פלד, מנכ"ל קבוצת בסר לשעבר, עו"ד דורון אריאל, השמאית והכלכלנית דניאלה פז ארז והמהנדס יוני אפרתי, ממשרד ניהול הפרויקטים "אפרתי־מדפיס".

ל"כלכליסט" נודע מגורם המקורב למינהלת קבוצת הרכישה כי הבחירה בקבוצת רכישה נובעת מכך שכיום אין תוחלת לעסקאות יזמיות. "אף חברה לא מסוגלת לעמוד בתשלום של 90 מיליון שקל ריבית בשנה. חנן מור מוכרת במחיר עלות ומי שיהנה מכל הרווח היזמי בפרויקט הזה זה קבוצת הרכישה. הם יקנו במחירים שנמוכים ב־15% פחות ממה שמשווקת ישראל קנדה בפרויקט סמוך, בין 50־57 אלף למ"ר. אם עלות הקרקע היא 65% מהעלות הכוללת אז האפשרות לסטייה קטנה"

ההשקעה בשדה דב נתפסה על ידי בעלי המניות כגורם המדאיג ביותר בשלל פעילויות החברה. החברה מימנה 25% מעלות הרכישה ממקורות עצמיים ואת השאר באמצעות הלוואה של 1.3 מיליארד שקל ובריבית פריים+1% שנטלה בנובמבר 2021 ושאותה עליה לפרוע עד לדצמבר 2024, וקרקע הפרויקט משועבדת לה. הריבית על הלוואה זו גבוהה מהריבית על ההלוואות המקבילות שנטלו ישראל קנדה, מבנה ולוינשטיין הנדסה שזכו במכרזים מקבילים בשדה דב (פריים+0.2% ופריים בלבד), ונראה שהבנקים כבר אז תמחרו את ההלוואה לחברה בסיכון גבוה יותר. רכישת הקרקע בוצעה בתקופה שבה הריבית היתה אפסית, אך כעת, כאשר ריבית הפריים מגיעה ל־6.25%, עלות מימון הפרויקט מתייקרת בעשרות מיליוני שקל לעומת ההערכה הקודמת והנדל"ן שרכשה במקום עדיין לא מניב.

תוכנית מימוש הנכסים של חנן מור, שפורסמה לראשונה בסוף מרץ השנה, במסגרת הדו"ח התקופתי ל־2023, כוללת מכירת נכסים בשווי כולל של 825 מיליון שקל. עד עתה מימשה 222 מיליון שקל. מאז הכריזה על תוכנית המימוש בסוף מרץ מניית החברה עלתה ב־57%.

האג"ח העיקרי (סדרה י"ג) של החברה בהיקף של 150 מיליון שקל, עלה ב־10% מאז החל ההודעה על מימושים. התשואה נטו על האגח היא 9.85%. בשפל בחודש אפריל התשואה עמדה על 20%.

בניין B, ששטחו מועמד עכשיו למכירה לקבוצת רכישה, מוגדר כ"מרקמי מגורים". כלומר, בגובה של 9 קומות. שטחי הבנייה הם 6,450 מ"ר עיקרי ו־1,850 מ"ר שרות.

במאי האחרון התפרסם כי הוועדה המקומית לתכנון ובנייה תל אביב אישרה את תוכנית העיצוב של הפרויקט במגרש 107 בשכונת אשכול בשדה דב, חטיבת הקרקע השייכת לחנן מור. במגרש 107 מתוכננים מגדל בן 40 קומות, מגדלון בן 16 קומות ושני מבנים מרקמיים בני 9 קומות. קומת הקרקע כוללת מסחר, לובי, ושטחי שירות.

תגיות