אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

כנס פינטק 2022

״שכר משולם בתחילת החודש. אבל מה עם עובד שנוח לו לקבל באמצע החודש, או בשני מועדים?״

כך אמרה עינת גז, מייסדת ומנכ"לית PAPAYA GLOBAL בכנס פינטק 2022 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים. גז: "שכר הוא בדיוק המקום שבו משאבי אנוש וכסף נפגשים״

26.04.2022, 12:08 | תומר הדר

"שכר הוא בדיוק המקום שבו משאבי אנוש וכסף נפגשים״, כך אמרה היום (ג׳) עינת גז, מייסדת ומנכ"לית PAPAYA GLOBAL בכנס פינטק 2022 של כלכליסט בשיתוף בנק הפועלים.

לדברי גז: "בתלוש השכר אני משלמת לאדם כסף ומנכה חלק לרשויות ואז יש חוקי עבודה ומיסים וזו פעולה מורכבת. בעולם הגלובלי - כשבאנו לפתור את הנושא רצינו לפשט את השכר – גילינו שיש בעיה באתגרים האחרונים בדרך של הכסף לכיס העובד. כשאדם הולך לקבל הלוואה בבנק, היכולת שלו לקבל כסף בתנאים טובים תלויה בדאטה, כלומר במידע האישי שלו. בכל העולם השורה הזאת של רכיב השכר יש לה המון כוח אבל זו שורה מאוד מקומית. הרבה זמן חיפשנו שותפים בעולם התשלומים שיסייעו לנו ולא מצאנו אז עשינו זאת לבד", אמרה גז.

״העולם הזה מאפשר להיטיב עם העובד״

גז הוסיפה ואמרה כי "רכשנו לאחרונה חברה אנגלית שרוב עובדיה נמצאים מחוץ לאנגליה. יש לה רישיון להעברת כסף בעולם ב-6 מיקומים וכך אנו יכולים לעבוד תחת רגולציית העברת כספים ב-60 מדינות בעולם. בסופו של דבר - פיירול הוא הדבר הכי חשוב בין העובד והחברה וניתן להפוך זאת להטבה הכי גדולה בארגון. כיום עובדים רגילים לקבל כסף בתחילת חודש, אבל מה עם עובדים שנוח להם לקבל באמצע החודש? מה עם עובדים שמעדיפים שני מועדים בחודש לקבלת הכסף? בעולם של היום יש היגיון בלקבל כסף לא בדיוק בסוף החודש - העולם הזה מאפשר להיטיב עם העובד, לתת לו יותר, למשל לקבל את השכר מדי שבועיים כדי לייצר תשואה. כיום אדם הולך למשל לקבל הלוואה עם מידע שהחברה נותנת לו אבל ללא כוח הקניה. בבנק מסתכלים על אדם כאינדיבידואל ולא ככוח קניה. אנו יכולים לייצר הטבות לעובדים דרך חיבור שלהם לארגון".

נעלה ל-700 עובדים

"אנו נכנסים לתעשיה ברורה: תשלומים ופיירול (כלומר תלוש השכר). ומעבר לכך התשלום הוא משהו שכולם עושים כצרכנים - זה שיש בישראל תעשיה גדולה בתחום זה מדהים. כולנו עושים תשלומים ביום יום - בסמארטפון, במזומן, בכרטיסי אשראי, זו תעשיה שבסיסה מיושן, יש שם מקום לשינוי. שאלתי את אחד משמשקיעים שלנו בנושא התשלומים והוא ענה שזו תעשיה ענקית שיש בה מקום לשינוי ויש בה מקום לתחרות, כי כולם משרתים את האינדיבידואל, זה בסיס כל השיטה", מסבירה גז.

״"התהליכים קורים. כיום המשקיעים האלה חושבים אחרת. בסופו של דבר השיבוש בתעשיות המסורתיות הוא דבר שדורש מישראל להתבגר. לא חייבים לעשות את מה שהוא סקסי ויפה בהגדרה. כאשר לוקחים תעשיות מיושנות כמו בנקים, כמו תעשיות, ועושים את הדור הבא שלהם, זה כן מעניין וזה כן חשוב", אמרה.

"רכישת חברות היא מורכבת. אני לא רוצה ליפול לסטטיסטיקה של רכישות שנכשלות. הגענו ל-500 עובדים ונעלה ל-700 כאשר יהיה אישור רגולטורי ולכן כרגע אנו עושים הפסקה מרכישות", סיכמה גז.

 עינת גז מייסדת ומנכ"לית Papaya Global , צילום: יריב כץ עינת גז מייסדת ומנכ"לית Papaya Global | צילום: יריב כץ  עינת גז מייסדת ומנכ"לית Papaya Global , צילום: יריב כץ


תגיות