אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
עוד אקזיט באיל מקיאג' לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר אורן הולצמן |

בלעדי

עוד אקזיט באיל מקיאג' לפי שווי של 1.5 מיליארד דולר

בעל השליטה אורן הולצמן ותאגיד לואי ויטון מכרו 7% מהמניות למשקיעים מתחום ההייטק. הצלחת קבוצת האיפור מיוחסת לפלטפורמה הטכנולוגית שלה

13.06.2023, 06:20 | גולן חזני

בעל השליטה בחברת הביוטי איל מקיאג', אורן הולצמן, וקרן L Catterton, זרוע ההשקעות של לואי ויטון LVMH, מכרו בסוף השבוע ב־100 מיליון דולר כ־7% ממניות ODDITY, החברה־האם של איל מקיאג' ושל ו־SpoiledChild, יצרנית קרמים ומוצרים לשיער בארצות הברית. ל"כלכליסט" נודע כי שווי החברה בעסקה עמד על כ־1.5 מיליארד דולר. הרוכשים הם קרן ההשקעות של מייקל דל, מייסד חברת המחשבים DELL האמריקאית, ו־Billie Gifford, קרן השקעות אירופית שמנהלת 234 מליארד דולר. לאחר העסקה מחזיק הולצמן בכ־51% ממניות החברה, לואי ויטון בכ־30%, והיתר בידי יתר בעלי המניות, פרנקלין טמפלטון, מייקל דל ואחרים. איל מקיאג' היא חברת הביוטי אונליין הגדולה ביותר בארצות הברית.

לפי גורמים בארצות הברית, הולצמן מכר מניות בכ־60 מיליון דולר, והקרן של לואי ויטון בכ־40 מיליון דולר.

למרות חולשת ענף ההייטק העולמי בשנה האחרונה, שווי החברה בעסקה הזו זהה לשווי שבו מכרו הולצמן והקרן של לואי ויטון 8.5% ממניות החברה בינואר 2022, כלומר לפני כשנה וחצי, למספר מוסדיים אמריקאיים, תמורת 130 מיליון דולר. הרוכשים אז היו פרנקלין טמפלטון, חברת השקעות גלובלית שמתמחה בניהול נכסים ומנהלת 1.5 טריליון דולר; קרן פידליטי, שמנהלת נכסים בשווי של למעלה מ־4 טריליון דולר; ותומס טול, משקיע סדרתי בחברות סטארט־אפ.

תאגיד היוקרה LVNH של לואי ויטון רכש ב־2017, באמצעות קרן ההשקעות שלו, 35.8% ממניות איל מקיאג', לפי שווי חברה של 95 מיליון דולר. הצפת הערך בחברה בתוך חמש שנים הייתה חריגה בגובהה, זינוק של פי 15 בשווי, עם כניסת חברות טכנולוגיה כמשקיעות.

הולצמן, רואה חשבון בהשכלתו, בעל השליטה ומי שמנהל את החברה, רכש את איל מקיאג' בשנת 2013 (כשהיה בן 30 בלבד) ב־11 מיליון שקל ועם חובות של 45 מיליון שקל. ב־2018, כשנה לאחר ההשקעה של תאגיד לואי ויטון, הושקה איל מקיאג' בארצות הברית כמותג אונליין.

כיום קבוצת איל מקיאג' פועלת בארצות הברית כחברת אי־קומרס שמפתחת טכנולוגיה מבוססת בינה מלאכותית לחיבור בין צרכנים לבין מוצרי ביוטי בהתאמה אישית. 100% מהפעילות הגלובלית של החברה הם אונליין. לחברה אין חנויות פיזיות בעולם, למעט בישראל שבה היא מפעילה כ־40 חנויות. 80% מההכנסות של איל מקיאג' מגיעים מפעילות האונליין בארצות הברית, ו־20% מגיעים מאנגליה, מגרמניה ומהחנויות בישראל.

ל"כלכליסט" נודע כי הכנסות הקבוצה מתחילת השנה משקפות צמיחה של עשרות אחוזים, וצפויות להגיע לכ־500 מיליון דולר עד סוף 2023. ב־2022 הסתכמו הכנסותיה ב־370 מיליון דולר; ב־2021 עמדו ההכנסות על 260 מיליון דולר; ב־2020 הן עמדו על 135 מיליון דולר; ב־2019 על 70 מיליון דולר; וב־2018 על 25 מיליון דולר. לחברה כ־40 מיליון לקוחות בארצות הברית. החברה לא סבלה מירידות בתקופת הקורונה, בהתאמה לכלל שוק האיפור.

קבוצת איל מקיאג' רכשה לאורך השנים מספר חברות. ב־2021 רכשה את הסטארט־אפ Voyage81, המתמחה בטכנולוגיית בינה מלאכותית, רכישה שאפשרה לחברה להתאים ללקוחות מוצרים באופן פרסונלי על גבי הפלטפורמה המקוונת שלה, בלי שהחברה פוגשת את הלקוח במציאות.

באפריל השנה קבוצת איל מקיאג' השתמשה ביתרות המזומנים שלה להשקעה של כ־100 מיליון דולר ברכישת Revela, סטארט־אפ ביו־טכנולוגיה והכריזה על הקמת ODDITY LABS, מרכז ביו־טכנולוגיה בבוסטון המתמחה בגילוי מולקולות מבוסס בינה מלאכותית, לראשונה עבור קטגוריות הביוטי והפנאי, שמאפשר גילוי ופיתוח של מוצרים מהפכניים מבוססי מודלים ביולוגיים מתקדמים. 75 מיליון דולר שימשו לרכישה, ו־25 מיליון דולר להקמת מרכז הפיתוח.

לקבוצת איל מקיאג' מטה בניו יורק, מרכז פיתוח בתל אביב, ומעבדת ביו־טכנולוגיה בבוסטון, היא מעסיקה כ־300 עובדים, וזרוע הטכנולוגית של החברה מעסיקה כ־40% מעובדי החברה. הצלחת איל מקיאג' מיוחסת לפלטפורמה הטכנולוגית המתקדמת ביותר בתעשייה, שאותה פיתחה באמצעות למידת מכונה וראייה חישובית המזהות את צורכי המשתמשים ומפתחות פתרונות וולנס וביוטי מותאמים אישית.

הזינוק במכירות העמיד את איל מקיאג' קרוב לשתי ענקיות הקוסמטיקה, אסתי לאודר ולוריאל, ובמכירות האונליין היא הבולטת ביותר בזכות היכולת הטכנולוגית.



תגיות