אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

הממשלה החדשה רוצה לרסן את מחירי הדיור? אלו שלושת הנושאים לטיפולה המיידי

חוסר היציבות השלטונית של השנים האחרונות בישראל פגע ביכולת של הממשלה במימוש צעדים משמעותיים וארוכי טווח לטיפול במשבר הדיור. עו"ד יאיר שלו, שותף מייסד – יאיר שלו ושות', משרד עורכי דין, משתף בשלושת הנושאים הקריטיים ביותר להתייחסות ומימוש באופן דחוף ומיידי

28.11.2022, 12:37 | בשיתוף מרכז הנדל"ן


חוסר הרציפות השלטונית מקשה על מציאת פתרון למשבר הדיור. עו"ד יאיר שלו, שותף מייסד - יאיר שלו ושות', משרד עורכי דין, אומר כי על מנת לרסן את עליית המחירים, על הממשלה הנכנסת לקדם מספר נושאים באופן דחוף.

הנושא הראשון, לדבריו עו"ד שלו, הוא שיטת המכרזים. בעקבות היצע הקרקעות הקטן והשורה הארוכה של היזמים שהתמודדו עליהן, מחירי הקרקעות נמכרו במחירים גבוהים בהרבה ממחירי השוק. לדבריו, אם המדינה לא תתערב בנושא, המחירים רק ימשיכו לעלות, משום ששיטת המכרזים בנויה בשיטת המרבה במחיר.

נקודה שניה אותה מציין עו"ד שלו היא תחום האשראי, כאשר יזמים פונים לגופים חוץ בנקאיים על רקע העובדה כי מכסת האשראי של הבנקים נגמרה, ומשלמים ריביות גבוהות יותר. לדעתו, על המדינה לעזור לבנקים להגדיל את היקף האשראי לנדל"ן.

נושא שלישי מרכזי אותו מציין עו"ד שלו הוא הביורוקרטיה בתחום התחדשות עירונית. לדבריו, היתרי הבנייה ניתנים בטווחי זמן ארוכים במיוחד. בהשוואה למדינות אחרות בהן המשרד פעיל, בהן ניתן לקבל היתר תוך 4-6 חודשים, בישראל הוא ניתן תוך שנתיים-שלוש במקרה הטוב, ובפינוי-בינוי גם תוך 7 ו-10 שנים. לבסוף, עו"ד שלו מציין את ההתחדשות העירונית בפריפריה, שם על המדינה להגדיל את מכפיל הדירות כדי להביא לעסקאות כלכליות.

כיצד משפיעה הביורוקרטיה על בעלי הדירות? ומה צריכה הממשלה לעשות בנוגע לכל אחד מהנושאים? הצטרפו אלינו.

לפרטים נוספים>>

תגיות