אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
פיוצ'ר סל וחברות נוספות בקבוצה שעוסקות בשיווק מוצרי תקשורת נקלעו לחובות של 60 מיליון שקל אביזרי טלפונים | צילום: Nitsan Saddan

פרסום ראשון

פיוצ'ר סל וחברות נוספות בקבוצה שעוסקות בשיווק מוצרי תקשורת נקלעו לחובות של 60 מיליון שקל

בית המשפט הוציא צו עיכוב הליכים ארעי לבקשת החברות. בין לקוחות החברות נמנות כ-500 חנויות ורשתות כמו פלאפון, פרטנר, הוט, שופרסל, רמי לוי וקרפור. במסגרת הבקשה נטען כי פיוצ'ר סל מנהלת מו"מ עם חברת פלאפון לחתימת הסכם הפצה בלעדי לליין מוצרים לטלפון על שם נועה קירל

13.06.2023, 15:59 | ליטל דוברוביצקי

חברת פיוצ'ר סל וחברות נוספות בקבוצה פנו היום (ג') לבית המשפט המחוזי בחיפה בבקשת עיכוב הליכים והסדר חוב עם נושיהן. זאת, לאחר שצברו חובות בסך של כ-60 מיליון שקל. החברות עוסקות בתחום יבוא, שיווק ומכירת מוצרי קצה לתקשורת, לרבות: מטענים, אביזרים נלווים לסלולר, אוזניות, רמקולים ועוד. עם השנים החברות הרחיבו פעילות למוצרים סינרגיים בתחום אבטחה לבית חכם, פתרונות טעינה מתקדמים, מוצרי מחשב ועוד.

החברות טוענות בבקשה כי יש להן הסכמי הפצה בלעדיים בישראל של מותגים בינלאומיים מובילים כמו karl Lagerfeld ,anker,guess ועוד. "לחברה לקוחות ותיקים, נאמנים ומשמעותיים. בין הלקוחות כ-500 חנויות ורשתות פרטיות, כל רשתות הסלולר ומפעילות התקשורת בישראל (כגון: פלאפון, פרטנר, הוט, סלקום), רשתות קמעונאיות גדולות (כגון: שופרסל, רמי לוי, קרפור) רשתות אלקטרוניקה (כגון: מחסני חשמל, א.ל.מ, עולם הקולנוע), רשתות און ליין (הייטקזון, KSP,IVORY) ועוד. בנוסף, בימים אלה מנהלת פיוצ'ר סל מו"מ עם חברת פלאפון לחתימת הסכם הפצה בלעדי לליין מוצרים לטלפון על שם נועה קירל". עוד עולה מהבקשה כי לחברות שתי נקודות מכירה ללקוחות סופיים בתל אביב ובאילת.

הבקשה הוגשה לפי תיקון 4 לחוק חדלות פירעון הנועד להקל על חברות שנקלעו לקשיים בעקבות הקורונה ושמטרתו למנות מנהל הסדר ולא נאמן שמשתלט על ניהול החברה. השופטת בטינה טאובר נעתרה בשלב זה לבקשה והוציאה צו עיכוב הליכים ארעי לפיו יועכבו הליכים משפטיים לרבות הליכי גבייה כנגד החברות. דיון נקבע ליום ראשון.

במסגרת הבקשה טוענת פיוצ'ר סל באמצעות עו"ד רמי קוגן ועו"ד אורלי עוז רבינוביץ ממשרד רמי קוגן כי מתחילת דרכן החברות מייצרות ו/או מייבאות את רוב מוצריהן ממפעלים בסין. "הקורונה הביאה על החברות שתי מכות מהן לא הצליחו להתאושש: החברות ראו הזדמנות עסקית ברכישת מלאי גדול של מוצרי מגן לנגיף הקורונה ושימוש ברשת הפצתן לצורך שיווק. אולם, לאחר שהשקיעו סכומים משמעותיים ברכישת המלאי, נמצא חיסון לנגיף והוא דעך משמעותית באופן שהוריד את הביקוש והותיר את החברות עם מלאי ללא כל שימוש צפוי בשווי מעורך של למעלה מ-3 מיליון שקל. עם פרוץ הקורונה חדל באחת ייצור ויבוא מוצרים מסין באופן שהקטין את מגוון המוצרים שהחברות מוכרות", נטען.

מהבקשה עולה כי החוב לנושים רגילים עומד על כ-12 מיליון שקל, נושים מובטחים כ-20 מיליון שקל, נושים בערבות אישית כ-26 מיליון שקל ועוד. מייסדי פיוצ'ר סול הם איתי זיו אור ואבירם שעשוע שהקימו את החברה לפני 17 שנה. החברות מציעות את עו"ד אלונה בומגרטן כמנהלת ההסדר. הבקשה הוגשה על ידי החברות פיוצ'ר סל, א.ת פיוצ'ר טכנולוגיות, איי פיוצ'ר, פיוצ'ר סל (מוצרי פרסום) ועוד. את הנושה פנינסולה אשראי מסחרי מייצג עו"ד אופיר פדר, את הנושה בנק לאומי מייצג עו"ד אמיר פלמר ואת הנושה חברת תואם מימון מייצג עו"ד רועי אהרוני.

עו׳ד רמי קוגן בא כוח החברה מסר בתגובה: "מדובר בחברה מצויינת ורווחית. תקופת הקורונה גרמה לחברה להיכנס למצוקה תזרימית ועליית הריבית האחרונה במשק הכניעו את יכולתה לעמוד בהחזרי ההלוואות. בעלי החברה מבקשים להמשיך את הפעילות כסדרה ולהגיע להסדר מיטיב עם כל הנושים".


תגיות