אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.

מדד תשומות הבנייה לא מפסיק לעלות – עו"ד גיא מנדלסון, שותף בחברת עורכי הדין מ. מנדלסון ושות', על ההשלכות

האם צפויה פגיעה ברווחיות היזמים ובערך הדירות? עו"ד מנדלסון מתאר מהם המנגנונים ששומרים על רוכשי הדירות

02.11.2021, 12:56 | בשיתוף מערכת שורת הרווח

מדד תשומות הבנייה הוא מדד שעוקב אחר עלויות הבנייה של דירות למגורים באמצעות שקלול העלויות של חומרי הגלם הנדרשים, כגון בטון, ברזל ועוד. ככל שהמדד עולה, מחירי חומרי הגלם גבוהים יותר, והעלויות של בניית דירה עולות.

עו"ד גיא מנדלסון, שותף בחברת עורכי הדין מ. מנדלסון ושות', מסביר כי ליזמים אנחנו לא באמת צריכים לדאוג כיוון שהם משקללים את עלויות חומרי הגלם במחיר המכירה של הדירה ואף מצמידים אותו למדד. ומה בנוגע לדיירים?

על אף שעו"ד מנדלסון אינו צופה ירידה בערך הדירות, כיוון שההיצע נמוך בהרבה מהביקוש ומסתמן שכך זה גם יישאר בעתיד הנראה לעין, הוא מספק לנו הסברים חשובים על כמה מהמנגנונים השומרים על כספי הרוכשים. בין היתר, הוא מציין את מנגנון הערבות הבנקאית הניתנת על ידי בנק מלווה ומסביר כי כאשר בנק מלווה נכנס לתמונה, הדיירים יכולים להיות רגועים. זאת כיוון שלטובת מתן הערבות, הבנק כבר השקיע משאבים, בדק את זהות הקבלן, בחן פרויקטים אחרים שלו, דרש הון עצמי מאוד גבוה, מינה מפקח שאחראי על התקדמות הבנייה, וקיבל דרישות לפריסייל. בשורה התחתונה, אומר עו"ד מנדלסון – כשיש בנק מעורב, אחוז הפרויקטים שנתקעים הוא נמוך ביותר ואף שואף לאפס. צפו

לפרטים נוספים>>

תגיות