אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
חברת האגרוטק הישראלית טראניס גייסה 40 מיליון דולר רחפן טראניס | רחפן של טראניס. צילום: יח"צ

חברת האגרוטק הישראלית טראניס גייסה 40 מיליון דולר

את סבב ה-D של החברה הובילה הקרן האירופית Inven Capital. עם השלמת הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה עומד על 100 מיליון דולר. עוד דיווחה החברה על גידול שנתי של יותר מפי 2 בהכנסות

07.09.2022, 15:00 | מאיר אורבך

מאיר אורבך

חברת האגרוטק טראניס (Taranis), המספקת פתרונות שמסייעים לאתר מחלות ומזיקים הפוגעים ביבולים, גייסה 40 מיליון דולר בסבב D. את הסבב הובילה הקרן האירופית Inven Capital. עם השלמת הגיוס הנוכחי, סך ההשקעות בחברה עומד על 100 מיליון דולר.

בסבב זה נרשמו השקעות חדשות מהקרנות Seraphim Space, ו-Farglory Group, והשקעות חוזרות של הקרנות Viola ,Vertex Growth, UMC Capital ,K3 Ventures ,Hitachi Ventures ,La Maison Partners ,Vertex Ventures Israel ,Cavallo Ventures (Wilbur Ellis), Presidio Ventures (Sumitomo), iAngels Ventures ,Micron Ventures, OurCrowd Ventures, Finistere Ventures ואייל גורה.

מהחברה נמסר שסבב הגיוס הנוכחי בוצע בעליית שווי משמעותית. עוד דיווחה החברה על גידול שנתי של יותר מפי 2 בהכנסות, אך היא לא ציינה את ההכנסות בפועל, שעל פי הערכות עומדות על מיליוני דולרים.

טראניס מעסיקה כיום כ-110 עובדים, מהם 70 בישראל - במטה החברה בתל אביב, והיא מחזיקה במשרדים נוספים בברזיל ובארה"ב. החברה ממשיכה לגייס מספר רב של עובדים במגוון משרות כולל פיתוח תוכנה, AI, ניהול מוצר ומכירות. בעקבות הגיוס טראניס צפויה לגדול ל-150 עובדים בשנה הקרובה.

בר ויינשטיין, מנכ"ל טראניס, צילום: יח"צ בר ויינשטיין, מנכ"ל טראניס | צילום: יח"צ בר ויינשטיין, מנכ"ל טראניס, צילום: יח"צ

את טראניס הקימו ב-2015 אופיר שלם, אלי בוקצ'ין, איל כרמי ואסף הורביץ. שני האחרונים אינם פעילים בחברה כיום. שלם, שניהל את החברה עד תחילת 2020, משמש כיום כנשיא החברה, ובוקצ'ין משמש בתפקיד טכנולוגי בכיר. ב-2017 הצטרף עמיחי גורניק לחברה כמייסד נוסף ואחראי לטכנולוגיית הצילום האווירי של החברה.

הפלטפורמה של טראניס מנתחת צילומי שדות ברזולוציה גבוהה מאוד המגיעים מרחפנים, לוויינים, ומטוסים קלים, וכך יכולה לסרוק שטחי ענק של שדות חקלאיים ולאתר סיכונים ליבולים בזמן קצר. האלגוריתמים של המערכת נסמכים על מאגר התמונות שנבנה על ידי החברה, עם למעלה מ-200 מיליון סימפטומים שזוהו על ידי מומחי אגרונומיה. החברה מתמקדת כיום בגידולים מרכזיים (תירס, סויה, קנה סוכר וכותנה) בארה"ב וברזיל, הגדלים ביותר ממיליארד וחצי דונם, ומחזיקה שותפויות עם חברות האגרוכימיה המובילות בעולם.

בר ויינשטיין, מנכ"ל טראניס, אמר לכלכליסט כי החברה מצפה לשמור על קצב גידול דומה בשנים הקרובות: "אנחנו מכסים כיום כבר כ-8 מיליון דונם בארה"ב וברזיל, ומצפים לגדול ל-60 מיליון דונם והכנסות של עשרות מיליוני דולרים בחודש. יש לנו תוכניות התרחבות אף מעבר למדינות אלו. זהו שוק של 20 מיליארד דולר לפחות בימים אלה".

לדבריו, שוק החקלאות עובר שינוי משמעותי בשנים האחרונות: "מחירי הסחורות כיום מאוד גבוהים, ולחקלאים יש יותר כסף להשקעה בטכנולוגיה. כאשר יש בצורת או עודף גשם זה פוגע ביבולים. יש פחות שדות ויש יותר אנשים להאכיל. אנחנו מזהים את כל המקומות שצריכים טיפול ועוזרים לחקלאים לטפל בצורה מאוד נקודתית ולא לרסס את כל השדה".

תחום נוסף בו פועלת החברה הוא תחום קיזוז הפחמן (carbon credits) - החברה מתמקדת במדידה, אישור ודיווח של לכידת פחמן דו-חמצני (CO2) בקרקע כתוצאה ממעבר לחקלאות משמרת ושיפור שיטות העיבוד החקלאי. "התחום של הפחמן הופך להיות משמעותי אצלנו", אמר ויינשטיין. "העולם של החקלאות מתחיל להתהוות ואמור להיות שליש משוק הפחמן. חקלאים מסוגלים לכלוא פחמן באדמה. הטכנולוגיה שלנו מאפשרת למדוד כמה פחמן יש באדמה ללא דגימת קרקע יקרה, וזה מוצר שנשחרר השנה".

תגיות