אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
בזק בדוחות חזקים; פלאפון רכשה חברת סים וירטואלי אמריקאית מטה בזק בחולון | צילום: REUTERS/Amir Cohen

בזק בדוחות חזקים; פלאפון רכשה חברת סים וירטואלי אמריקאית

קבוצת התקשורת רשמה ברבעון השלישי עלייה של 13.7% ברווח הנקי ל-357 מיליון שקל, החוב הפיננסי נטו ירד ב-11.1% ל-5.64 מיליארד שקל; כמות מנויי הסיבים הוכפלה ל-335 אלף; החברה הבת פלאפון רכשה חברה אמריקאית שפועלת בתחום ה-esim ושוויה מוערך בעשרות מיליוני שקלים

14.11.2023, 11:07 | עדיאל איתן מוסטקי

בזק, חברת התקשורת הגדולה בישראל, מציגה ברבעון השלישי של השנה עלייה ברווח הנקי וירידה בחוב הפיננסי, על אף קיפאון בהכנסות שנבעו בין היתר מהפחתת דמי הקישוריות. בזק הודיעה כי היא לא צופה שלמלחמה תהיה השפעה משמעותית על פעילות החברה.

במקביל, החברה הבת פלאפון שבניהולו של אילן סיגל רכשה את חברת Roamability האמריקאית המספקת שירותי נדידה על בסיס טכנולוגיית e-sim. החברה מספקת פלטפורמה לחברות וארגונים שירותי נדידה (כלומר היכולת לעבור בין מדינות).


אילן סיגל מנכ"ל פלאפון, צילום: רמי זרנגר אילן סיגל מנכ"ל פלאפון | צילום: רמי זרנגר אילן סיגל מנכ"ל פלאפון, צילום: רמי זרנגר


הטכנולוגיה מאפשרת לעבור בין חבילות סלולר ונדידה ללא החלפת כרטיס סים פיזי למכשירי סלולר תומכים ולכן יכולה להגדיל את התחרות בשוק. אחד היתרונות הגדולים של הטכנולוגיה היא היכולת לרכוש חבילות סלולר במדינות בחו"ל – ללא החלפת הכרטיס. בזק לא פירסמה את סכום הרכישה, אך החברה מוערכת בכמה עשרות מיליוני שקלים.

קבוצת בזק מציגה ברבעון השלישי עלייה של 13.7% ברווח הנקי המתואם שעמד על 357 מיליון שקל. הרווח הנקי הלא-מתואם הכולל הכנסות והוצאות חד פעמיות, עמד על 297 מיליון שקל, ירידה של 1.7% לעומת הרבעון המקביל בשנה שעברה. כמו כן, החוב הפיננסי נטו של בזק עמד בסוף הרבעון של 5.64 מיליארד שקל – ירידה של 11.1%. סיבה נוספת לירידה בחוב היא הירידה בהשקעות שביצעה החברה ל-406 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה - לעומת 515 מיליון שקל ברבעון השלישי של 2022.

זאת על אף שההכנסות של בזק הסתכמו בכ-2.3 מיליארד שקל, סכום כמעט זהה להכנסות הקבוצה ברבעון השלישי של 2022. לכך תרמו בין היתר הירידה בהכנסות מטלפוניה קווית בשל הורדת תעריפי הטלפוניה על ידי משרד התקשורת ובמידה מסוימת גם ההפחתה בדמי הקישוריות בחברת פלאפון על ידי המשרד.

דמי הקישוריות מועברים בין חברות הסלולר עבור שיחות נכנסות. ביוני הפחית משרד התקשורת את דמי הקישוריות מ-6 אג' לדקת שיחה ל-4.8 אג', בדרך לביטולם המלא ב-2025. ההשפעה של דמי הקישוריות היא אמנם ירידה בהכנסות של חברות הסלולר – אך גם בהוצאות שכן מדובר בכספים שהחברות העבירו ביניהן ולכן למהלך לא צפויה השפעה שלילית על הרווח של החברות.

בכך עמדו ההכנסות של פלאפון על 585 מיליון שקל ברבעון השלישי של השנה – ירידה של 3.8% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. בנטרול דמי הקישוריות, עלו ההכנסות של פלאפון ב-0.8% ל-506 מיליון שקל, זאת כאשר המצב הכלכלי הוביל לירידה של 6 מיליון שקל בהכנסות ממכירות ציוד קצה שהסתכמו ב-135 מיליון שקל בלבד (ירידה של 4.3%). ההכנסה החודשית הממוצעת מלקוח של פלאפון עמדה על 47 שקל בחודש (בניכוי דמי הקישוריות) – עלייה של 2 שקלים למנוי.

כמות מנויי הסיבים של בזק (קמעונאי, ללא לקוחות השוק הסיטונאי) עמדו בסוף הרבעון השלישי על 335 אלף לקוחות – יותר מפי 2 מכמות הלקוחות שהיו לחברה על גבי תשתית הסיבים בסוף הרבעון המקביל של שנה שעברה.



תגיות