אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר.
האקזיט הענק שיגרפו היזמים של דיג סקיוריטי וטאלון סייבר מייסדי טאלון סייבר סקיוריטי מימין עופר בן-נון ואוהד בוברוב | צילום: שי שרון

האקזיט הענק שיגרפו היזמים של דיג סקיוריטי וטאלון סייבר

מייסדי טאלון, עופר בן נון ואוהד בוברוב, צפויים לקבל מעל 200 מיליון דולר, עבור מכירת החברה לפאלו אלטו נטוורקס. ואילו מייסדי דיג סקיוריטי, דן בנימין, גד אקוקה ועידו עזרן יסתפקו בכמה עשרות מיליוני דולרים. סכום נאה ביותר עבור חברות שהוקמו רק לפני שנתיים

16.11.2023, 17:25 | מאיר אורבך

פאלו אלטו נטוורקס, ענקית הסייבר האמריקאית פרסמה אמש את דו"חותיה ובשולי הדו"חות במהלך שיחת הוועידה שקיימה עם משקיעים דיווחה על שתי הרכישות המסקרנות שעשתה בישראל לאחרונה - דיג סקיוריטי ו טאלון סייבר סקיוריטי, שתיהן חברות סייבר צעירות שהוקמו ב-2021.

מהדו"חות עולה שיזמי החברה בשני המקרים צפויים לרשום רווח משמעותי על החברות הצעירות שלהם. המרוויחים הגדולים בעסקת טאלון אינם רק משקיעי החברה אלא עובדי החברה והיזמים שלה עופר בן נון ואוהד בוברוב. עבור חברת טאלון דיווחה פאלו אלטו שהיא שילמה 435 מיליון דולר במזומן למעט אופציות. על פי הערכה, שווי המזומן והאופציות שיגיעו לבעלי המניות עומד על כ-550 מיליון דולר וסכום נוסף של כ-70 מיליון דולר יועבר לעובדי החברה באופציות ומניות לשימור העובדים.

מייסדי דיג סקיוריטי: גד אקוקה, דן בנימין ועידו עזרן , צילום: סטודיו זום 18 מייסדי דיג סקיוריטי: גד אקוקה, דן בנימין ועידו עזרן | צילום: סטודיו זום 18 מייסדי דיג סקיוריטי: גד אקוקה, דן בנימין ועידו עזרן , צילום: סטודיו זום 18

מייסדי טאלון על פי ההסכם יקבלו סכום שווה בערך במניות ומזומן של מעל ל-200 מיליון דולר. הסיבה העיקרית לכך ששני היזמים רשמו אקזיט כה משמעותי היא העובדה שזו חברה מאוד צעירה ושני היזמים לא הספיקו לעבור הרבה סבבים שידללו את שווי החברה. הסכום שיקבלו עובדי החברה משמעותי אף הוא ומעיד על שני דברים - הראשון רצונה הרב של פאלו אלטו לשמור על העובדים בעת הזו בכדי ליצור המשכיות והשני הוא המלחמה שנלחמו מייסדי החברה והמשקיעים עבור עובדי החברה כדי שיהנו אף הם מהאקזיט.

במקרה של יזמי טאלון זהו אקזיט שני משמעותי: עופר בן נון מכר את ארגוס ב-2017 בכ-450 מיליון דולר ואוהד בוברוב היה המייסד של לאקון סקיוריטי שנמכרה לצ'ק פוינט ב-2015 בכ-100 מיליון דולר. טאלון הוקמה ב-2021 ומעסיקה כיום 130 עובדים, 85 מהם בישראל והשאר בארה"ב. טאלון גייסה מאז הקמתה 126 מיליון דולר וגם משקיעיה ירשמו רווח מאוד משמעותי על ההשקעה בעיקר המשקיעים בשלבים הראשונים.

המקרה של דיג סקיוריטי דומה אך רק בסכומים קטנים יותר. גם כאן דיווחה פאלו אלטו נטוורקס שהיא תרכוש את החברה ב-232 מיליון דולר במזומן כאשר סכום נוסף ישולם באופציות אשר יביאו את שווי העסקה הכולל לכ-320 מיליון דולר. גם בעסקה הזו צפויים יזמי ועובדי החברה לרשום אקזיט משמעותי. חברת דיג סקיוריטי הוקמה בשנת 2021 על ידי מנכ"ל החברה דן בנימין, סמנכ"ל הטכנולוגיות גד אקוקה ומנהל המחקר והפיתוח עידו עזרן. השלושה על פי הערכה צפויים לקבל עשרות רבות של מיליוני דולרים. דיג גייסה עד מכירתה 45 מיליון דולר.


תגיות