כדורגל הנשים לא קיבל תמיכה מפיפ"א - שרוצה עכשיו להרוויח ממנו
בעולם אידיאלי, רשויות הכדורגל מבינות את העומסים וחושבות איך אפשר לגרום למשחק הנשי והגברי לתקשר. נשים יכולות למלא את סופי השבוע בהם הגברים, שזקוקים לפחות עומס, לא ישחקו. כך הן יקבלו את הכבוד והזמן להפוך את כדורגל הנשים לגדול
לפני עשור, הנשים של ארסנל אירחו את וולפסבורג בחצי גמר ליגת האלופות במגרש קטן בפרבר של לונדון. למשחק הגיעו 1,406 אוהדים.
השבוע הנשים של ארסנל שוב אירחו את וולפסבורג למשחק חצי גמר ליגת האלופות. למשחק הגיעו 60,063 אוהדים שמילאו עד אפס מקום את האמירייטס. כל אחד מהאוהדים שילם על הכרטיס שלו והדיון סביב המשחק המעולה - וולפסבורג ניצחו 2-3 - נסוב סביב העובדה שארסנל שיחקה בלי השחקניות הכי טובות שלה בגלל פציעות. ממש כמו כל משחק אחר של ארסנל.
המשחק הזה, שיא צופים במשחק ליגת האלופות באנגליה, מראה שכדורגל הנשים הגיע לרמות פופולריות אדירות ברחבי העולם - והן עשו זאת למרות שרשויות הכדורגל ממש לא סייעו כמו שצריך.
עוד השבוע, ג'יאני אינפנטינו, הנשיא של פיפ"א, אמר שמונדיאל הנשים לא ישודר אם חברות תקשורת לא ישקיעו יותר כסף ברכישת הזכויות. עכשיו, עד למונדיאל הקרוב בניו זילנד ואוסטרליה (שעות קשות לצפייה, אגב) - פיפ"א לא הוציאה מכרז נפרד על זכויות למונדיאל הנשים. היא לא קידמה את זה. היא לא השקיעה בזה. היא אפילו לא עשתה מחקר כדי לגלות עד כמה אפשר לפתח את הענף. בפיפ"א ממש הופתעו שבמונדיאל האחרון נמכרו יותר ממיליון כרטיסים ויותר מ-1.2 מיליארד איש צפו במשחקים בטלוויזיה.
ועכשיו פיפ"א רואה את הפופולריות של המשחק ורוצה את הכסף הזה. כרגיל אצל פיפ"א זה תמיד שילוב של טיפשות וחמדנות. הרי במשך שנים על גבי שנים מונדיאל הגברים לא היה מדפסת כסף. הוא קיבל חשיפה בערוצים בחינם ודי ניתן בחינם לחברות התקשורת. רק ב-1974 הוא התחיל להתמסחר. באותה תקופה, שנות השבעים, כדורגל נשים היה מחוץ לחוק במדינות אירופאיות מסוימות. כלומר, כדורגל הגברים היה לבד על הבמה, קיבל את כל החשיפה וההשקעה והפך למה שהוא עכשיו בזכות זה.
"זה די מדהים מה שקורה עם כדורגל הנשים בהתחשב בכך שהכל נעשה בצורה אורגנית" אומר פיטר הוטון, בכיר בתעשיית הספורט שעבד, בין השאר, ביורוספורט וכיום מייעץ לליגות וקבוצות ברחבי העולם. "הן הגיעו לאן שהגיעו על ידי כך שסיפקו גישה לענף שלהן. והן עשו את זה בלי יותר מדי סיוע מרשויות הכדורגל".
כאמור, בכדורגל הנשים לא השקיעו כמו שהשקיעו בכדורגל הגברים. לא חשפו אותו כמו כדורגל הגברים. התחילו להשקיע בו כסף גדול יחסית לפני פחות מחמש שנים והנסיקה שלו, הצמיחה שלו, הופכת אותו לענף הצומח ביותר בעולם.
ועדיין, זה ענף שצריך עוד טיפוח. זה ענף שצריך עוד לבנות. העובדה שנשים קורעות את הרצועות הצולבות פי 6 יותר פעמים מאשר כדורגלנים אומרת שצריך לעשות התאמות מחדש עבורן - של האימונים, של המשחקים. זה אומר שצריך יותר מחקרים על גוף הכדורגלניות וזה אומר שצריך, גם, להימנע מעומס משחקים. אגב, זה נכון גם לכדורגל הגברים. העומס גומר את המשחק.
בעולם אידיאלי, רשויות הכדורגל מבינות את העומסים וחושבת איך אפשר לגרום למשחקים - המשחק הגברי והמשחק הנשי - לתקשר יותר אחד עם השני. נותנות את הבמה הראויה לכדורגל הנשים. מספר המשחקים של הגברים יורד ונותן יותר זמן התאוששות ואימון לגברים - הכרחי. הנשים ימלאו את סופי השבוע בהם לא משחקים הגברים. ככה הן יקבלו את הבמה, את הכבוד ואת הזמן להפוך את כדורגל הנשים לגדול כמו כדורגל הגברים.